Własnie przeczytałam na wikipedi "the two Turtles who traditionally carry blunt weapons have
had their weapons changed to similar bladed versions. Donatello uses a naginata instead of a
bo, and Michelangelo uses a kusarigama instead of nunchaku."
Z jednej strony wygląda na to jakby miało być bardziej krwawo, ale z drugiej strony głupio tak
jakoś.
Jak na razie Don korzysta tylko z Bo, ale później może się to zmienić, ale Mike korzysta z jednego i drugiego, ma dwa nunchaku z których jedno może "przetransformować" właśnie w kusarigamę.
Pasuje to zresztą bardziej do tej serii, bo tym razem żółwie nie boją się atakować brutalniej, tną dźgają bez namysłu, zwłaszcza Raf. Mimo to seria zachowała dość lekki klimat akcji z komedią, więc jest dobrze. Jak dla mnie zapowiada się na jedną z najlepszych serii TMNT .
Ja jak na razie nie widzę, żeby jakoś szczególnie tnęli bez namysłu po dwóch pierwszych odcinkach. Jeżeli chodzi o samą walkę jest nadal tak samo jak w poprzednich seriach. W koncu na razie walczą z tylko robotami, a przy nich moga sobie pozwolić na więcej. Zobaczymy czy przy food ninja będą tnęli i dźgali.