PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=495445}

Wojownicze Żółwie Ninja

Teenage Mutant Ninja Turtles
2012 - 2017
6,8 1,2 tys. ocen
6,8 10 1 1205
8,0 4 krytyków
Wojownicze Żółwie Ninja
powrót do forum serialu Wojownicze Żółwie Ninja

Zmiana broni.

ocenił(a) serial na 10

Własnie przeczytałam na wikipedi "the two Turtles who traditionally carry blunt weapons have
had their weapons changed to similar bladed versions. Donatello uses a naginata instead of a
bo, and Michelangelo uses a kusarigama instead of nunchaku."

Z jednej strony wygląda na to jakby miało być bardziej krwawo, ale z drugiej strony głupio tak
jakoś.

alijons

Tu jest więcej fotek broni.
http://www.nick.com/pictures/ninja-turtles/more-gear.html

alijons

Jak na razie Don korzysta tylko z Bo, ale później może się to zmienić, ale Mike korzysta z jednego i drugiego, ma dwa nunchaku z których jedno może "przetransformować" właśnie w kusarigamę.
Pasuje to zresztą bardziej do tej serii, bo tym razem żółwie nie boją się atakować brutalniej, tną dźgają bez namysłu, zwłaszcza Raf. Mimo to seria zachowała dość lekki klimat akcji z komedią, więc jest dobrze. Jak dla mnie zapowiada się na jedną z najlepszych serii TMNT .

ocenił(a) serial na 10
UltRafaga

Ja jak na razie nie widzę, żeby jakoś szczególnie tnęli bez namysłu po dwóch pierwszych odcinkach. Jeżeli chodzi o samą walkę jest nadal tak samo jak w poprzednich seriach. W koncu na razie walczą z tylko robotami, a przy nich moga sobie pozwolić na więcej. Zobaczymy czy przy food ninja będą tnęli i dźgali.