PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=127898}
7,9 3,8 tys. ocen
7,9 10 1 3843
Wolf's Rain
powrót do forum serialu Wolf's Rain

Coś innego??

ocenił(a) serial na 10

Zna ktoś może tytuły anime w podobnym klimacie co Wolf's Rain. Ergo Proxy też bardzo mi się podobało. Z góry dzięki za info.

ocenił(a) serial na 8
Zoltan_3

Jeżeli jeszcze nie oglądałeś, to twórców Wolf's Rain - Cowboy Bebop. A coś podobnego do Ergo Proxy... hmm... może Texhnolyze?

ocenił(a) serial na 9
Zoltan_3

kinos journey, mushishi, zainteresuj sie, na pierwszy rzut oka nic wspolnego nie maja, ale uczucie nostalgi, zadumy, zagubienia jest podobne ;]

ocenił(a) serial na 10
slocik

"kinos journey"
Tak, zgadzam sie z poprzednikiem, to anime jest świetne, choć jednak dużo słabsze od WR to klimat podobny. Jeszcze polecić mógłbym: Texhnolyze, Beyond the Clouds - Place Promised in Our Early Days (choć to pełnometrażowy film), Hakkenden: Legend of the Dog Warriors i może jeszcze: 12 Kokuki (Twelve Kingdoms).

A cowboy, to sie może schować :F

AAAAAAAAOoooooooouuuuuummmmmm!!!!! *wilka wycie*

Zoltan_3

wydaje mi się, że Elfen Lied mogłoby ci się też spodobać, inna tematyka ale klimat podobny, może tylko troszkę więcej akcji niż w Wolf's Rain.
Vampire Hunter D: Bloodlust też jest niezłe, polecam ^_^

Zoltan_3

Szukaj szukaj szukaj, a znajdziesz... czasami trzeba obejrzeć kilkanaście zkaszanionych serii, żeby natknąć się na perełkę. Tak jest w moim wypadku. Poszperaj po recenzjach anime, ale nie czytaj ich, tylko oceny. Potem sam sobie wyrobisz zdanie i odniesiesz się do oceny. Ergo nawiasem oglądałem po Texhnolyze i odniosłem wrażenie tylko dobre, nie zachwyciło mną nic poza tym, że miałem Ergo w jakości HD i naprawdę pięknie wyglądało.