Obejrzałam całą serię i sądzę, że jest świetna. Wzruszyłam się na śmierci Toboe (mój ulubiony bohater)i przy końcówce. Nawet nie chodzi mi o to, że zginęło wszystko, co się rusza, tylko o nowe życie bohaterów. W tym nowym, lepszym mieście. Ruszyło mnie, że się nie znają, prawdopodobnie nie są wilkami... Bo najbardziej podobała mi się ich przyjaźń i zżycie, a teraz tego nie ma...
Heh, taka osobista dygresja ;)
A jakie jest Wasze zdanie?
moje zdanie jest takie, że jeżeli spojlerujesz w pierwszym zdaniu tematu, to K*RWA OSTRZEGAJ :/ dzięki za zepsucie mi oglądania całego anime :/
Chwila -_- czegoś tu nie rozumiem... Przecież w temacie pisze wyraźnie ZAKOŃCZENIE to już powinno być wystarczającym sygnałem dla tych co nie widzieli "Nie czytaj!" --" A więc nie rozumiem po co te nerwy -.-
Ja postaram sie nie myslec o zakonczeniu.Jestem przy 17 odc. i zaraz załącze nastepny.Jeśli o mnie chodzi to mnie totalnie wciągnęło i nie wiem co zrobie jak juz obejrze.Ode mnie nota to 11 na 10 (10 - fabuła i wykonanie + 1 klimat ).Kiba jest najlepszy.
Lol jeśli widziałaś tytuł ,,Zakończenie"to po co zaglądałeś.Sama jesteś sobie winna;P
Ja musze powiedzieć, że dałbym mu 8, ale przez zakończenie dałem 7. Bardzo mnie ono rozczarowało.
W sumie wiedziałam, jak to wszystko się zakończy, mimo wszystko wyłam jak bóbr, kiedy Tsume (mój ulubieniec) został w tyle, aby porozmawiać z nieżyjącym już Toboe...
A wy kogo najbardziej lubicie? ;]
Zakończenie robione na ew kontynuację, mi się całość bardzo podobała: świetnie narysowane postacie, fabuła też ok. Bardzo chciałbym aby studio Bones zabrało się za Wiedźmina.
Ja najbardziej lubiłem Tsume, ale ogólnie lubię takie postacie.
Ja ogólnie nie przepadam za anime, ale akurat Wolf's Rain to ten przeklęty wyjątek, który zajmuje teraz całe moje myśli :D Podobał mi się też wątek Cher i Lebowskiego (tak się nazywał?), oraz tego gościa z Blue, no, jak mu tam...
Jeszcze jedno... Byłabym ogromnie wdzięczna, jeśli ktokolwiek podałby mi tytuł melodii, która pojawiła się w odcinku 20, kiedy Kiba opuszczał ten cały "Raj" i kiedy żegnał się z Myu... Przekopałam setki innych piosenek ale nie mogę znaleźć tej jednej... Może ktoś zna jej tytuł?...
Dobra wiem.To jest niezła melodia,tylko ze nigdzie jej nie mozna znalezć.
Mam Wolfs Rain Original Soundtrack 1 i 2,ale tam tego nie ma.Obecnie szukam jeszcze 3 melodii z wolfs rain i nie moge znalezc .Na stronie Yokko Kanno (twórca oprawy muzycznej) tego tez nie ma.
Ja dalej szukam.Jakby co to napisze,a jak ktoś inny sie dowie to tez niech napisze .
PLEEEASE :)
A ja wiem chyba o co ci chodzi. Też tej ścieżki szukałam i znalazłam :D jest w drugiej części soundtracku, a jej tytuł to go to rauken
http://w597.wrzuta.pl/audio/1hOBwAF1eKz/wolf_s_rain_ost2_-_23._go_to_rakuen
Nie, to nie to, tego już słuchałam ^^
Kurczę, czyżby tej ścieżki nigdzie nie było?
Rauken? To pierwsze na playliście i wszędzie dostępne , a znalezienie tej konkretnej melodii jest trudniejsze niż znalezienie jakiejkolwiek melodii z filmów , bo Anime rządzi ale przede wszystkim w Azjatyckich krajach (w stopniu fanatyzmu) i tam by się ją w 5 min znalazło.
........a ja szukałem jej cały czas i po przejrzeniu setek
(może tysięcy)stron i for zrezygnowałem.
Tak jakoś podoba mi się (..nie to co myślicie).
Mam na płycie wszystki odcinki i napewno obejrze jeszcze kiedyś.
PS
Teraz oglądam Blood+ (10/10)
Mók ulubiony bohater to oczywiście niezwykle piękny, waleczny, niepokonany, wspaniały i dostojny hrabia Darcia!! On jest najlepszy, nie ma równych niego, on poradzi sobie z każdym przeciwnikiem nie zważając na przewagę liczebną jak podczas ostatniej walki z Kibą i pozostałymi wilkami, które wcale nie są ani wspaniałe ani piękne i doprawdy nie wiem co w nich widzicie i bardzo dobrze, że Darcia ich pozabijał!! DARCIA IS THE BEST!!!
Haha :D troll :D nie karmić :D ja tam najbardziej lubie Toboe ;) najbardziej pozytywna postać zwłaszcza (UWAGA! SPOILER!!) w chwili kiedy umarł dla poświęcenia się dla staruszka... i to jak zmarł i się przebudził obok swojej babki... poczuł ta wolność i swój raj... najpiękniejsza scena ze wszystkich odcinków ;(
Jesteś po prostu słaba/słaby. Kręcą cie czarne charaktery bo wiesz że zawsze mają coś do powiedzenia, zawsze gdy im się coś nie podoba to rozwiązują swoje problemy jak chcą. Wszyscy się takiego boją, a ci którzy nie, zazwyczaj dostają w kość. Czarny charakter jest zazwyczaj "cool", silny, obojętny, a w jego głosie nigdy nie pojawia się nutka strachu.
W życiu ci ciężko i chciałbyś/chciałabyś być taki/taka jak on i móc rozwiązać swoje problemy w taki sposób jak on to robi.
To moja psychologiczna analiza, a teraz coś od siebie:
Dlaczego niby bardzo dobrze, że ich pozabijał?! Co zrobiły te wilki takiego?!
Nawet nie wiesz co mówisz!: "które wcale nie są ani wspaniałe ani piękne i doprawdy nie wiem co w nich widzicie" - Mylisz się, kolego/koleżanko, mylisz...
Tylko dlatego że nie są dla ciebie wspaniałe, to są "beznadziejne" tak?!
Radzę obejrzeć film "Prawda o wilkach":
http://www.filmweb.pl/film/Prawda+o+wilkach-2005-332315
Jak to ci nie "otworzy oczu" to znaczy, że albo jesteś pusty/pusta, albo prostu jesteś EMO.
Nie widzę sensu upominana kogoś, kto wypowiada się w sposób "mam gdzieś wasze zdanie i robicie źle bo uważacie inaczej" ;)
Ja również nie bardzo go widzę, ale mi to pomaga - zawsze można powiedzieć, że nie stoję jaki idiota tylko działam.
To, że się nie odpowiada na takie wypowiedzi, nie oznacza od razu, że jest się idiotą :) Uważam, że nie ma potrzeby wdawania się w dyskusję, która do niczego dobrego nie doprowadzi.
A tak w ogóle, to tu powinniśmy rozmawiać o anime, nie o problemach innych użytkowników ;)
To "idiota" było tylko takim dodatkiem... żeby było ostrzej, no bo: stoję jak bezradny.... ech :D Nie najlepiej to brzmi :)
Widzę, że należysz do tych, którzy nie lubią się kłócić, doceniam to ;)
Owszem, nie lubię. O wiele bardziej doceniam dyskusję, w trakcie której można wyrazić własne zdanie, nie urażając przy tym innych osób, bądź wyrzucając z siebie bezsensowny bełkot :)