PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=127898}
7,9 3,8 tys. ocen
7,9 10 1 3843
Wolf's Rain
powrót do forum serialu Wolf's Rain

Zakończenie

ocenił(a) serial na 10

Obejrzałam całą serię i sądzę, że jest świetna. Wzruszyłam się na śmierci Toboe (mój ulubiony bohater)i przy końcówce. Nawet nie chodzi mi o to, że zginęło wszystko, co się rusza, tylko o nowe życie bohaterów. W tym nowym, lepszym mieście. Ruszyło mnie, że się nie znają, prawdopodobnie nie są wilkami... Bo najbardziej podobała mi się ich przyjaźń i zżycie, a teraz tego nie ma...

Heh, taka osobista dygresja ;)

A jakie jest Wasze zdanie?

Jagnie

moje zdanie jest takie, że jeżeli spojlerujesz w pierwszym zdaniu tematu, to K*RWA OSTRZEGAJ :/ dzięki za zepsucie mi oglądania całego anime :/

ocenił(a) serial na 8
keira145

Chwila -_- czegoś tu nie rozumiem... Przecież w temacie pisze wyraźnie ZAKOŃCZENIE to już powinno być wystarczającym sygnałem dla tych co nie widzieli "Nie czytaj!" --" A więc nie rozumiem po co te nerwy -.-

ocenił(a) serial na 10
Marien

Ja postaram sie nie myslec o zakonczeniu.Jestem przy 17 odc. i zaraz załącze nastepny.Jeśli o mnie chodzi to mnie totalnie wciągnęło i nie wiem co zrobie jak juz obejrze.Ode mnie nota to 11 na 10 (10 - fabuła i wykonanie + 1 klimat ).Kiba jest najlepszy.

użytkownik usunięty
keira145

Lol jeśli widziałaś tytuł ,,Zakończenie"to po co zaglądałeś.Sama jesteś sobie winna;P

ocenił(a) serial na 7
Jagnie

Ja musze powiedzieć, że dałbym mu 8, ale przez zakończenie dałem 7. Bardzo mnie ono rozczarowało.

ocenił(a) serial na 7
Jagnie

W sumie wiedziałam, jak to wszystko się zakończy, mimo wszystko wyłam jak bóbr, kiedy Tsume (mój ulubieniec) został w tyle, aby porozmawiać z nieżyjącym już Toboe...
A wy kogo najbardziej lubicie? ;]

ocenił(a) serial na 8
Jagnie

Weź pisz na wstepie że spoiler bo psujesz innym przyjemnośc oglądania;(

ocenił(a) serial na 7
LupusAbadon

Przecież już było powiedziane... W temacie pisze "Zakończenie" - czy to mało?

patiroza

Zakończenie robione na ew kontynuację, mi się całość bardzo podobała: świetnie narysowane postacie, fabuła też ok. Bardzo chciałbym aby studio Bones zabrało się za Wiedźmina.

Ja najbardziej lubiłem Tsume, ale ogólnie lubię takie postacie.

ocenił(a) serial na 7
Abukashi

Ja ogólnie nie przepadam za anime, ale akurat Wolf's Rain to ten przeklęty wyjątek, który zajmuje teraz całe moje myśli :D Podobał mi się też wątek Cher i Lebowskiego (tak się nazywał?), oraz tego gościa z Blue, no, jak mu tam...

ocenił(a) serial na 8
patiroza

Patrioza - Hige :)

użytkownik usunięty
Marien

Ona miała raczej na myśli Quenta

patiroza

tak za mało :P

ocenił(a) serial na 7
Jagnie

Jeszcze jedno... Byłabym ogromnie wdzięczna, jeśli ktokolwiek podałby mi tytuł melodii, która pojawiła się w odcinku 20, kiedy Kiba opuszczał ten cały "Raj" i kiedy żegnał się z Myu... Przekopałam setki innych piosenek ale nie mogę znaleźć tej jednej... Może ktoś zna jej tytuł?...

ocenił(a) serial na 10
patiroza

O który moment (minuta i sekunda) w odcinku dokładnie ci chodzi ?

ocenił(a) serial na 10
KRATOS1992

Dobra wiem.To jest niezła melodia,tylko ze nigdzie jej nie mozna znalezć.
Mam Wolfs Rain Original Soundtrack 1 i 2,ale tam tego nie ma.Obecnie szukam jeszcze 3 melodii z wolfs rain i nie moge znalezc .Na stronie Yokko Kanno (twórca oprawy muzycznej) tego tez nie ma.
Ja dalej szukam.Jakby co to napisze,a jak ktoś inny sie dowie to tez niech napisze .

PLEEEASE :)

ocenił(a) serial na 7
KRATOS1992

Kurczę, wszystko inne mam tylko tego nie ;P Ale i tak dzięki ;]

ocenił(a) serial na 8
patiroza

A ja wiem chyba o co ci chodzi. Też tej ścieżki szukałam i znalazłam :D jest w drugiej części soundtracku, a jej tytuł to go to rauken
http://w597.wrzuta.pl/audio/1hOBwAF1eKz/wolf_s_rain_ost2_-_23._go_to_rakuen

ocenił(a) serial na 7
Marien

Nie, to nie to, tego już słuchałam ^^
Kurczę, czyżby tej ścieżki nigdzie nie było?

ocenił(a) serial na 10
patiroza

Rauken? To pierwsze na playliście i wszędzie dostępne , a znalezienie tej konkretnej melodii jest trudniejsze niż znalezienie jakiejkolwiek melodii z filmów , bo Anime rządzi ale przede wszystkim w Azjatyckich krajach (w stopniu fanatyzmu) i tam by się ją w 5 min znalazło.

........a ja szukałem jej cały czas i po przejrzeniu setek
(może tysięcy)stron i for zrezygnowałem.

ocenił(a) serial na 7
KRATOS1992

Ech, trudno, przeżyje jakoś ^^
Dlaczego najbardziej lubisz Kibę? ;P

ocenił(a) serial na 10
patiroza

Tak jakoś podoba mi się (..nie to co myślicie).
Mam na płycie wszystki odcinki i napewno obejrze jeszcze kiedyś.

PS
Teraz oglądam Blood+ (10/10)

KRATOS1992

Mók ulubiony bohater to oczywiście niezwykle piękny, waleczny, niepokonany, wspaniały i dostojny hrabia Darcia!! On jest najlepszy, nie ma równych niego, on poradzi sobie z każdym przeciwnikiem nie zważając na przewagę liczebną jak podczas ostatniej walki z Kibą i pozostałymi wilkami, które wcale nie są ani wspaniałe ani piękne i doprawdy nie wiem co w nich widzicie i bardzo dobrze, że Darcia ich pozabijał!! DARCIA IS THE BEST!!!

ocenił(a) serial na 7
santer1

Hmm... Nie mam pojęcia, co na to odpowiedzieć ;P

ocenił(a) serial na 10
santer1

Haha :D troll :D nie karmić :D ja tam najbardziej lubie Toboe ;) najbardziej pozytywna postać zwłaszcza (UWAGA! SPOILER!!) w chwili kiedy umarł dla poświęcenia się dla staruszka... i to jak zmarł i się przebudził obok swojej babki... poczuł ta wolność i swój raj... najpiękniejsza scena ze wszystkich odcinków ;(

santer1

hehe, darcia byl niezla du**ą ;) szkoda ze taki wredny :D

użytkownik usunięty
santer1

Jesteś po prostu słaba/słaby. Kręcą cie czarne charaktery bo wiesz że zawsze mają coś do powiedzenia, zawsze gdy im się coś nie podoba to rozwiązują swoje problemy jak chcą. Wszyscy się takiego boją, a ci którzy nie, zazwyczaj dostają w kość. Czarny charakter jest zazwyczaj "cool", silny, obojętny, a w jego głosie nigdy nie pojawia się nutka strachu.
W życiu ci ciężko i chciałbyś/chciałabyś być taki/taka jak on i móc rozwiązać swoje problemy w taki sposób jak on to robi.

To moja psychologiczna analiza, a teraz coś od siebie:

Dlaczego niby bardzo dobrze, że ich pozabijał?! Co zrobiły te wilki takiego?!
Nawet nie wiesz co mówisz!: "które wcale nie są ani wspaniałe ani piękne i doprawdy nie wiem co w nich widzicie" - Mylisz się, kolego/koleżanko, mylisz...
Tylko dlatego że nie są dla ciebie wspaniałe, to są "beznadziejne" tak?!
Radzę obejrzeć film "Prawda o wilkach":

http://www.filmweb.pl/film/Prawda+o+wilkach-2005-332315

Jak to ci nie "otworzy oczu" to znaczy, że albo jesteś pusty/pusta, albo prostu jesteś EMO.

ocenił(a) serial na 7

Nie widzę sensu upominana kogoś, kto wypowiada się w sposób "mam gdzieś wasze zdanie i robicie źle bo uważacie inaczej" ;)

użytkownik usunięty
patiroza

Ja również nie bardzo go widzę, ale mi to pomaga - zawsze można powiedzieć, że nie stoję jaki idiota tylko działam.

ocenił(a) serial na 7

To, że się nie odpowiada na takie wypowiedzi, nie oznacza od razu, że jest się idiotą :) Uważam, że nie ma potrzeby wdawania się w dyskusję, która do niczego dobrego nie doprowadzi.
A tak w ogóle, to tu powinniśmy rozmawiać o anime, nie o problemach innych użytkowników ;)

użytkownik usunięty
patiroza

To "idiota" było tylko takim dodatkiem... żeby było ostrzej, no bo: stoję jak bezradny.... ech :D Nie najlepiej to brzmi :)
Widzę, że należysz do tych, którzy nie lubią się kłócić, doceniam to ;)

ocenił(a) serial na 7

Owszem, nie lubię. O wiele bardziej doceniam dyskusję, w trakcie której można wyrazić własne zdanie, nie urażając przy tym innych osób, bądź wyrzucając z siebie bezsensowny bełkot :)

ocenił(a) serial na 8
Jagnie

przyznam szczerze, że nie spodziewałam się takiego zakończenia, myślałam, że zakończy się happy endem, ale było inaczej ; ). Ogólnie mi się podobało, miało klimat, fabuła dobra + muzyka. Warte obejrzenia ; ).