Zauważyliście że w każdym MARNYM serialu ktoś musi zajść w ciążę? Brak pomysłów
scenarzystów na fabułę przyprawia o ból głowy.
Scenariusz i dialogi tego serialu to jest katastrofa. Skad oni wzieli tych scenarzystow? Z łapanki ulicznej? Jakim cudem producenci wylozyli kase na to cos, przeciez chyba czytali scenariusz? Oczywiscie latwo zalozyc, ze to serial familijny czyli przede wszystkim dla dzieci, ale wspolczesnie tak wyswiechtane chwyty i szablony nie wystarczaja nawet malolatom.
- Chcialem ciebie za wszystko przeprosic.
- Ja tez przepraszam.
Kurde, takie "dialogi" to moze pisac dziesieciolatek w wypracowaniu szkolnym, a nie zawodowy, profesjonalny scenarzysta.
per333, wiesz, ile razy taki dialog słyszałem między zakochanymi, który się pokłócili?
Jeśli więc coś, co słyszysz na co dzień użyte jest w serialu, jak zakładasz, "familijnym", to złe jest to, że używa się dialogów, które możesz usłyszeć w rzeczywistości?
Nie rozumiem Waszego toku myślenia, brak tu logiki.
Pozdrawiam
Zgodzić się muszę.
btw, przeprasza za niedawną m-dzy nami spinkę; nie wiem, co mnie napadło)
(możesz napisać "ja też przepraszam, to moja wina", LOL)
Wiesz to nie jest poważny serial S-F, nie jest to też serial komediowe i efekciarskie S-F. To S-F familijny. Duża rola dzieci w całej sytuacji, bohaterowie zawsze postępują tak jak moralnie trzeba a nie tak jak się opłaca i było by korzystnie. Ten serial jest kierowany do dość młodego widza właśnie, który jeszcze nie widział dość kliszy w swoim życiu i łyka takie bzdury. Niemniej jest na to zapotrzebowanie skoro ludzie oglądają. Mi tam to nie przeszkadza. Dobrze jest jak w takiej kosmicznej pigułce przemyca się trochę moralnych postaw i wartości zamiast tylko pokazywać chaos, sex i zniszczenie. A że Tobie się nie podoba, to nie ogląda, to nie jest serial dla dorosłego widza, który widział dużo złego gówna w życiu. Taki po prostu widzi, że to wszystko bajka a wybory bohaterów są szlachetne acz nierozsądne i gdyby nie konwencja to nie powinny się udać.
Ok zgadzam się że przemycanie morałów nie jest złe, ale trzeba też to robić umiejętnie. Nie wiem czy to taki znowu film dla dzieci, raczej dla nastolatków.
Witam Sorki jestem tu nowy :)) ale jak czytam to wszystko to szok......serial nakręcił dla waszego zrozumienia Steven Spielberg. Wy gadacie o tej ciąży i i o innych duperelach sorki ale jesteście śmieszni i płytcy Ci co wypowiadają się negatywnie na temat serialu. Było wiele różnych s-f serial V , Star Trek , Gwiezdne wrota itd. Nie przepadam za amerykanami bo oni mało co zrobili sami a niestety mają prawie wszystko od ludzi pochodzenia po za amerykańskiego jednak serial pokazuje coś nowego " walka o przetrwanie " w wyniku najazdu obcej cywilizacji. Spielberg pokazał to w niezle naturalny sposób "co by było gdyby" Mają marne szanse a .... jednak walczą. Mało który serial pokazuje takie działania. A wkórza mnie to do tych opiniodawców zę mało walki, ktoś tam w ciązy że jest płytki słabe dialogi itd...... LUDZIE poznajcie historie jak by człowiek sie zachował albo jak się zachował w różnych epizodach naszej planety a nie takie bzdurne komentarze wypisywał. " DOPUKI WALCZYSZ JESTEŚ ZWYCIĘZCĄ" - Augustyn z Hippony. Pozdrawiam i tak wszystkich :))))
Chetnie bym odpowiedzial na Twoj post, ale niestety jest napisany tak katastrofalna polszczyzna (nie chodzi tylko o bledy gramatyczne i ortograficzne), ze nie jestem pewien czy go zrozumialem.
Nie musisz odpowiadac na mój post poprostu nie masz pojęcia o czym pisać. Z Twojej oceny wynika że nadajesz się tylko do wystawiania oceny takim serialom jak Moda na sukces czy Dynastia. Oceniasz tak jak taka lalunia która pojechała przez pewne biuro podróży do Grecji na wczasy a póżniej ich oskarżyła że nic się nie działo tylko musiała chodzic z wycieczką po jakiś kamieniach.
Też miałem podobne myśli, ale z 2 strony to nie wydaje mi się żeby 2 Pułk miał w standardowym wyposażeniu kondomy :P
Całe szczęście że zaciążyła całkiem fajna bohaterka. (spoiler odnośnie TWD) Jak dowiedziałem się że Lori w TWD jest w ciąży to... No, nie byłem zbyt szczęśliwy.
jak czytam posty nie których użytkowników to widze jeden MARNY scenariusz tak zwanego ''zadumanego w sobie Polaczka'' . serial naprawde dobry , rozumialbym jesli mi w Polsce mielibysmi zajebiste seriale s-f , wybitnych aktorow to mozemy oceniac czyjas prace ;) a my potrafimy zrobic tylko zasrane seriale i oczywiscie komedie w prymitywnym stylu ;) a na kazdym forum widze oceny i komentarze negatywne , wyimaginowane i wyolbrzymione opinie ! co z wami ? docencie wkoncu czyjas prace ! nie podoba sie , nie ogladaj , nie zniechecaj innych !
Właśnie to jest serial zrobiony w prymitywnym stylu. Szczególnie rzuca się w oczy zasada odcinków robionych z kulminacyjnym momentem na koniec by móc go przerwać i kontynuować w następnym odcinku. To zagranie jest policzone na to właśnie żeby ludzi mogli spekulować i nakręcać się nawzajem. Tyle tylko że potem wychodzi co wychodzi. Seriali nie mieliśmy ale mieliśmy filmy sf np Seksmisja, i mimo przestarzałej scenografii ten film wypada o niebo lepiej niż Falling Skies.
to zagranie jest w kazdym serialu ,! trafi sie 1 na 100 filmow , ? . podaj przynajmneij z 10 filmow Polskich ktore osiagnely swiatowy poziom ? (zapewne podasz ''Katyn'' )
Chyba masz jakieś problemy z interpunkcją bo nie wiem gdzie kończysz zdanie a gdzie zaczynasz. Duże litery też wynaleziono nie bez przyczyny...
przyczepiasz sie o interpunkcje bo nie posiadasz argumentow zeby uzasadnic swoje zdanie ;0 skoncz te swoje glupoty pisac ;)
Mało tego, że ktoś zawsze musi zajść w ciążę. Powiem więcej. Przeważnie jest to kobieta :) Bo wiesz... Kobiety już tak mają, że zachodzą w ciążę. Często w najmniej odpowiednim momencie :) Skądś te ponad 6 miliardów ludzi musiało się wziąć. I to w którymś tam już pokoleniu.
Jeśli więc mogą zachodzić w realu, to dlaczego nie mogą w filmie?
Mnie osobiście serial się podoba.
Dzięki wielkie za spoiler! Wiesz, kulturalny człowiek to ostrzega, że zamierza zdradzić fabułę :( A serial, pomimo pewnych niedociągnięć mi się podoba.
Właśnie o to mi chodzi. Wcale nie musiałem zdradzać fabuły bo teraz w każdym serialu (marnym) jak zaczyna się robić nudno to musi pojawić się ciąża. Zresztą nie zdradziłem kto z kim i kiedy także wyluzuj.
ty ogladasz ten serial? bo takie głupoty pieprzysz ze az szkoda tego czytac! serial ma naprawde dobra fabule , trzeci sezon zapowiada sie swietnie ! a ty przyczepiasz sie o jakas ciaze ! poprostu brakuje ci argumentow..