Wrogie niebo

Falling Skies
2011 - 2015
6,8 8,8 tys. ocen
6,8 10 1 8848
Wrogie niebo
powrót do forum serialu Wrogie niebo

oglądałem wiele seriali i filmów sci-fi ale ten według mnie jest naprawdę dobry,nawet bardzo dobry,uwielbiam go oglądać,świetnie pokazany podbój ziemi przez kosmitów,dobrze stopniowane napięcie,rewelacyjni kosmici i postacie.dla mnie bomba i nie rozumie skąd te krytyczne słowa.Wielu moich znajomych też go chwali bardzo ucieszyli się jak już było wiadomo że będzie 2 sezon.tak niewiele powstaje dobrych seriali sci-fi i fantasy a nie szmir a Falling Skies ogląda się naprawdę fajnie,serial wciąga i efekty ma też b.dobre,dobra gra aktorska,nie jest na pewno kichą i powielaniem czegoś innego.
oglądajcie,nie słuchajcie negatywnych wypowiedzi.
A może po prostu nie wszyscy rozumieją ten serial,oczekują tylko super efektów specjalnych i ciągłego strzelania (choć to też tu jest),ale też jest świetnie pokazany dramat,heroizm i poświęcenie ludzi walczących o przetrwanie,rewelacyjnie jest też ukazane jak potrafimy być egoistyczni byleby przeżyć.
Podsumowując ja oglądam,oglądać będę i chciałbym by więcej seriali było na tym poziomie.

ocenił(a) serial na 1
romek_krakow

Co Ty bredzisz." Efekty specjalne bardzo dobre" ?
Lepsze efekty widzialem w starship troopers, ktore ma 10 lat i jest genialny, a nie firmowal go steven spielberg.
Falling skies to gniot z masa debilizmow w fabule, glupocie jej bohaterow i najgorszych efektach specjalnych, ktore sie widuje w produkcjach klasy B, a nie serialu pod ktory sie podpisuje Spielberg.

ocenił(a) serial na 3
NightDevil

Zgadzam sie, ze serial jest potwornie glupi i po prostu slaby, ale akurat efekty specjalne mi nie przeszkadzaja.

ocenił(a) serial na 8
romek_krakow

romek_krakow mi też ten serial się bardzo podoba. Efekty specjalne jak na serial są przyzwoite i nie rozumiem ich krytyki. Mam nadzieję, że serial przetrwa trochę sezonów bo dla mnie to najlepszy serial sf ostatnich kilku lat.

ocenił(a) serial na 9
romek_krakow

Jak dla nie serial jest świetny i z chęcią oglądam kolejne odcinki. Jest dosyć ciekawy, może nie ma jakiś rewelacyjnych efektów specjalnych, ale taki urok tego serialu. Dobrze i przyjemnie się go ogląda, fabuła jest nawet interesująca.
Mam nadzieje że nie przerwą kręcenia tego serialu, tak jak to czasem się zdarza z innymi serialami.

ocenił(a) serial na 4
romek_krakow

raczej tam za duzo heorizmu i depresji nie ma, raczej jest to na niskim poziomie, przynajmniej ukazanie tych emocji, ale są raz na kilka odcinków sceny perełki np. gdy ben płacze po śmierci jimmiego, ale to chyba zależy od tego kto pisze scenariusz na odcinek, bo zdecydowanie widac, ze jedne sa lepsze od drugich, brak troche survivalu w takich "powazniejszym" strasznym wymiarze, wszystko co mozna oczekiwac od tej produkcji tam jest, ale tak jak pisze, w średniej jakości, nic nie przebija, nie wybija się, serial oczywiscie ogląda się przyjemnie, nie nudzi się, ale nie będzie to hit który zostanie zapamiętany na dlugie lata jak np. nie wiem, zagubieni ? wydaje mi sie tez, ze jesli nie polepszą scenariusza to na 3 sezon raczej nie ma co liczyc

ocenił(a) serial na 7
morgana000

Będzie trzeci sezon bo serial ma dobrą oglądalność mimo konkurencji z True Blood

romek_krakow

Jak dla mnie na plus to że serial można pobrać kiedy się chce np tutaj : http://www.zajefajna.com/nowosci-ze-sztucznym-lektorem-124/wrogie-niebo-falling- skies-sezon-2-2012-a-182760/index2.html , bo nieszczególnie lubie oglądać w telewizji a tak po sprawie