Zupełnie nie wiem jakim cudem to coś ma średnią opinię 6.5??? Ktoś już wcześniej prowadzi temat o tym ile razy płacze na odcinek. Ja w 1/3 pierwszego nie wytrzymałem choć jestem maniakiem s/f i oglądam filmy z tego gatunku nawet z lat 50. To najgorzej wyreżyserowany, napisany, sfilmowany serial s/f jaki kiedykolwiek powstał. Absurd goni absurd. Zachowanie ludzi jak na wycieczce,a nie podczas ucieczki z miasta. Szkoda słów. Kasuję go z dysku nie oglądając do końca pierwszego odcinka.
Dziękujemy za Twoją recenzję.
Ja jedna chętnie zabiorę się za drugi sezon, już w czerwcu.
Pozdrawiam
Jak dla mnie jeden z lepszych seriali ostatnich lat. Dawno nic tak dobrego nie oglądałem.
skrobnę sobie recenzję, lubię takie filmy , oglądam zawsze z przymróżeniem oka ,ponieważ trudno opisać coś traktującego o przyszłości z sensem, ,życie na ziemi ma miliony lat, gdyby nie dinozaury bylibyśmy w miejscu którego nawet nie jesteśmy w stanie sobie wybrazić, ale czy na innych światach też panowały dinozaury ? wątpię , taka cywilizacja mająca technologię do podróżowania po wszechświecie ,przylatuje do "neandertalczyków" i nie bardzo sobie radzi . Jestem wstanie strawić wiele ,ale napewno nie wszystko i jeszcze pani w pierwszym odcinku sugeruje towarzyszce by poprosiła stwórcę o przysłanie b-2 z bombami nuklearnymi. Po co nam kosmici, wystarczy posiać plotkę i sami zrobimy z ziemi nuklearną pustynię .To ma mieć drugi sezon ? To już zdecydowanie wolę terra nową .
obejrzałem cały sezon, głownie na przewijaniu. Przylatują na inną planetę, a zbierają złom, aby sobie bazę wybudować (mało się nie przewróciłem ze śmiechu). Pierwszy odcinek, to tragedia. Na każdym polu produkcyjnym (głownie scenariuszowym). Nawet w synchronizacji z odgłosami chodzenia tych robotów. Jeżeli to ma mieć drugi sezon to widać jak niewiele jest produkcji s/f i ludzie po prostu łykają wszystko. Tak samo jest z The Walking Dead (w zombie). Zrobić cokolwiek, zarobić kasę i hulanka na Karaibach. Ludzie i tak to łykną. Ja też, bo zobaczyłem to do końca, najbardziej badziewnego jaki widziałem w życiu. Po prostu skończyły im się pomysły.
i pomysleć że kiedyś jak zrobili takiego Star Treka to do dzisiaj są fani tego serialu , mimo braku techniki i nawet chodzenie po obcych planetach jakoś sensownie wytłumaczyli bez kombinezonów( zawsze sprawdzali atmosferę ze statku),aż się boję by dzisiejsi magicy czasami się nie brali za kontynuację Star Treka
właśnie tak, a pamiętasz "Gwiezdną Eskadrę"? Do dzisiaj ją wspominam. A takie coś jak ten serial minie bezpowrotnie. Za parę lat nikt nie będzie o tym pamiętał, a te roboty będą wzbudzały śmiech. To ten w robocopie już był lepszy, a przecież były to lata 80.
moim zdaniem nie masz prawa narzekać na coś za co nawet nie zapłaciłeś bo jak sam napisałeś "ściągnąłeś na dysk" czyli ukradłeś, trochę hipokryzja, narzekaj bo masz do tego prawo ale pod warunkiem jeśli płacisz za produkt, jeśli nie jesteś w stanie tego zrobić to za przeproszeniem się nie odzywaj
bo fakt ,że ty kradniesz nie oznacza ,że masz prawo mierzyć innych swoją miarą
Bardzo dobrze zrobił. Nie kupiłbym żadnego serialu bez obejrzenia pierwszego odcinka.
typowe polskie złodziejstwo, nie wiem na jakiej podstawie to sobie tłumaczycie jako "legalne"
Nikt nie twierdzi, że to legalne. Póki nie znoszę złotych jajek nie mam zamiaru wydawać pieniędzy na coś, czego nie będę chciał potem oglądać.
Dobrze że mario_suze wyraził swoją opinię, skoro serial okazał się wg niego słaby. Dzięki temu inni nie wyjdą na złodziei sprawdzając na własne oczy.
dobra nie wnikam w legalnosc i nielegalnosc ale wydaje mi sie, ze jesli ktos nie kupil i nie zaplacil nie powinien narzekac tak bardzo na produkt jak to zrobil mario, a cieszyc sie , ze sie przynajmniej moglo obejzec, o to mi glownie chodzilo :3
To kup mi ten serial ,w zamian za to zaproszę cie na kiszkę i placki ziemniaczane ,bo u mnie się nie przelewa ,nawet internet kradnę sąsiadowi .... Morgana MeGusta :* ciao .
Chyba Cię dodam do swoich ulubionych filmwebowskich odchyleńców za ten komentarz "nie masz prawa narzekać na coś za co nawet nie zapłaciłeś":)Nawet nie skomentuję głupoty rozumowania bo miejsca mi nie starczy.
Co do serialu - moje klimaty,dużo chęci miałam żeby go obejrzeć,nastawiałam się na coś fajnego a tu klops - nuda;]Nie wciąga nic a nic,obejrzałam 2 odcinki ale może serial się wolno rozkręca i za wcześnie zrezygnowałam?
narzekanie na produkt ktorego nawet nie kupiles to niewdziecznosc i hipokryzja, typowe zlodziejstwo, mozesz sobie narzekac ile wlezie i jak ci sie podoba jesli cene zaplaciles, a jesli nie... to siedz cicho i ciesz sie ze masz mozliwosc doswiadczania jakiejs formy kultury bo inaczej bylbys od niej calkowicie wylaczony
Idę paść na kolana i wznosić modły do nieba,że "mam możliwość doświadczania jakiejś formy kultury bo inaczej byłabym od niej całkowicie wyłączona"!!I obiecuję nie narzekać na coś co mam za darmo!! I obiecuję wznieść modły,byś nauczył się Dziwny Tworze do mnie zwracać we właściwej formie - nie jestem facetem,moja wcześniejsza wypowiedź chyba jasno to pokazuje;) Na tym kończę karmienie kolejnego dziwoląga na filmwebie:)
morgana zastanow sie troszke co piszesz. Serial nie ma premiery w kinie i jest transmitowany albo w ogolnie dostepnej telewizji albo w kablowce. Zasadnosc oskarzania kogos o to ze nie zaplacil jest zerowa. Swoja droga placenie za niskiej jakosci rozrywke kloci sie ze swiatopogladem wielu osob. Coraz mniej ludzi chodzi do kina. Jak w restauracji cos Ci zjesz cos niestrawnego/zepsutego to dostaniesz zwrot pieniedzy, ba nawet manager osobiscie Cie przeprosi. Po wyjsciu z kina po slabym filmie - radz sobie sam - zostales oszukany, pieniadze wydane i nikt Ci ich nie zwroci. Filmy sa do bani to tez nikt nie chce dac sie nabic w butelke. To nie jest kwestia pieniedzy, stac mnie na chodzenie do kina na kazda premiere, nie dam sie wiece oszukiwac - dlatego sciagam filmy z netu. Thx god seriale sa ZA FREE!! wiec pomysl zanim komus kradziez zarzucisz.
on napisał "ŚCIĄGNĄŁEM NA DYSK". ty pomysl najpierw zanim napiszesz beznadziejny argument i zacznij naukę czytania ze zrozumieniem
A na co mial sciagnac? Zarzucasz komus brak czytania ze zrozumieniem a sama ochoczo bredzisz. Od kiedy to za seriale trzeba placic? Wiekszosc po emisji w tv jest nawet dostepna na stronie stacji! Wiec argument jest trafny a Ty zamiast obrzucac publicznie tekstami w stylu "typowe polskie złodziejstwo", idz i pomysl dziecko (bo dorosla i myslaca osoba takiego czegos w zyciu by nie napisala) co piszesz o nas - Polakach. Zachlysnelas sie amerykanskim way of life i papka ktora calemu swiatu serwuja? Twoj problem. Kto ma troche oleju w glowie - nigdy nie podda sie dyktatowi "bubel za rubel". Moze kiedys to zrozumiesz, narazie plujac i wyzywajac pokazujesz jak ich pranie mozgu odnosi sukcesy. Cytujac klasyka "STOP ACTA".
Dalsza dyskusje z czlowiekiem ktory nie potrafi rozmawiac nie obrazajac inncyh, uwazam za beproduktywna.
za wszytsko co nie jest twoje sie placi, nie ma sensu rozmawiac z osoba popierajaca zlodziejstwo, zanim kupujesz serial masz trailery i opinie innych, wiec wiesz czego sie spodziewac, a ty idz badz dalej kozakiem i buntowniczym robin hoodem, zobaczymy gdzie cie to zawiedzie, zeby ci pewnego dnia policja do domu nie wbila i nie zmieniala nastawienia porządnym odszkodowaniem, za wycieczke tez nie zaplacisz bo nie bedziesz placil za cos co moze sie okazac beznadziejne mimo super trailera i zapowiedzi?
Oczywiscie, super argument - trailery. Teraz to przeszlas sama siebie. Wlasnie trailery to najwieksze cholerstwo na jakie mogli wpasc filmowcy. Reklamowka w ktora wcisna wszystkie ciekawsze sceny ktore moga zachecic do obejrzenia. Ladny papierek a w srodku gowienko. Albo polegac na tych juz oszukanych?? Wez sie naprawde ogarnij bo bredzisz strasznie! I po raz kolejny - serial po emisji w ogolnodostepnej TV masz PRAWO sciagnac na dysk! Chyba ze to kablowka. Over'nout
argumenty złodzieja, nic nowego, nie warto z tobą rozmawiać, co innego walka o wolny internet, a co innego popieranie niewdzięczności i kradzieży, a według twojej argumentacji sam jesteś oszukanym bo obejrzałeś film inie warto się twoją recenzją sugerować, niestety w tej całej kwestii to ty bredzisz i każdy uczciwy człowiek się ze mna zgodzi, na zdaniu "samozwańczych buntowników" przeciwko systemowi mi nie zależy, koniec rozmowy
Qzwa zrozum ostatnie zdanie! Jak taka madra jestes to odpal sobie lex polonica i sobie przeczytaj o prawach autorskich! Gwoli scislosci masz prawo sciagnac KAZDY film byle po premierze, ale warunek ze musisz go usunac po 24h. I powtarzam Ci jeszcze raz ciezko kapujacy dzieciaku - SERIALE mozna pobierac bez oplat licencyjnych i mozesz je przechowywac na dysku. Warunki wymienilem wczesniej. Potrafisz swoja glupota podniesc cisnienie. Idz spytaj bogatego tatusia czy mam racje.
Największą głupotą tego serialu jest to że obcy byli w stanie zniszczyć największe armie świata, zetrzeć w pył wszelki opór, panują w powietrzu i dalej nie mogą znaleźć grupy kilkuset osób O.o Absurd goni absurd w tym serialu ale mnie to nie dziwi. Dożyliśmy czasów gdzie widza traktuje się jak idiotę. Seriale lat 90tych były MEGA mądrzejsze. Scenariusz jest źle napisany, fabuła cienka (wie ktoś po co walczą?co jest ich celem?jak mają zamiar pokonać kosmitów?bo jakoś w serialu nikt w to nie wątpi), sceny walki sam bym lepiej nakręcił, a obcy w filmach są najstraszniejsi jak się ich nie pokazuje tylko buduje napięcie. Wkurza mniej już rodzinka Masonów. Harleyowiec ma przejąć dowództwo bo tylko on ma co nieco oleju w głowie (chociaż jest szalony :P)
poniekad falling skies jest troche wzorowane na serialach "familijnych" z lat 90, tyle ze podobnie jak w Terze Novej ten model serialu jest juz archaiczny, nie smieszny nie wciagajacy i po prostu nudny, jest teraz jakis ciag do tego typu produkcji, marketing robi swoje i publika daje sie nabierac
mnie troche rozśmiesza to , że Tom w każdej walce przegrywa, dosłownie, ciągle go ktoś musi ratować, ostatnio to nawet jego kilkuletni syn xD a co do armii świata, wtedy obcy mieli element zaskoczenia, nikt sie nie spodziwal ataku, była kupa ludzi w jednym miejscu ktorzy nie mieli pojecia o atomówkach ktore sie na nich zrzuci, wiec w jedna godzine obcy mogli rozwalic znienacka wszystkie najwazniejsze punkty militarne swiata, ale widza zawsze traktuje sie jak idiote, zobacz na gry np gry rpg, kiedys nie bylo czegos takiego ze na mapce zaznaczalo ci sie przedmiot misji, a juz w grze z odleglosci kilometra swiecila ci sie jagoda ktora miales znalezc do questa z 50 aureolami i znakiem I AM HERE