PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=518115}

Współczesna rodzina

Modern Family
2009 - 2020
8,0 44 tys. ocen
8,0 10 1 44491
7,8 20 krytyków
Współczesna rodzina
powrót do forum serialu Współczesna rodzina

Czy warto ogladać ?

ocenił(a) serial na 10

Hej własnie zamierzam zacząc ogladnąć jakis nowy serial bo w sumie oglądam tylko 4 seriale amerykanskie tak na bierząco i chce zacząc nastepny ;d ii mam pytanie czy modern family warto obejrzec ? czy jest to serial smieszny ? bo zalezy mi zeby była to komedia ..ten serial przemawia za mną poniewaz ma tylko 1 sezeon (teraz sie bedzie zaczynał 2) wiec nie mam duzo do nadrabiania , i czytałem ze odcinek trwa ok 20-30 min czy to prawda ? do tej pory oglądałem wszystkie seriale 40 minutowe , wiec powiedzcie mi czy to ze odcinki trwają krocej to zaleta czy nie ;d ?

ocenił(a) serial na 9
music11

Odpowiedź krótka: warto.

Odpowiedź dłuższa: Modern family ma swój wyjątkowy humor do którego (przynajmniej ja) musiałem się przyzwyczaić, ale muszę powiedzieć, że warto było bo to jeden z lepszych seriali. Długość serialu jest w sam raz, nie chciałbym by był dłuższy czy krótszy. Jeżeli miałbym ci polecić jakieś seriale to na pewno były by to:

Supernatural (ameryk. akcja/"horror"/czasem komedia, świetne teksty humorystyczne, 40min),
Chuck(ameryk. komedia/akcja, serial super, 40min),
Doctor Who(ang. - nie zrażaj się pierwszymi odcinkami [ jak ja :) ] pozostałe wciągają niesamowicie, >40min),
IT Crowd(ang. komedia, luźny serialik 20min)
Life Unexpected(ameryk. "familijny", nie lubię takich gatunków ale ten polecam, 40min)
MisFits(ang. fantasy, serial na razie ma tylko 6 odcinków, ale polecam każdemu - wciąga od razu >40min)

Tyle na początek powinno wystarczyć :) To są takie "must see" z mojej listy ;) Sądzę że każdy z nich ci się spodoba.

ocenił(a) serial na 4
grzesieksw

Technicy magicy czyli "IT Crowd(ang. komedia, luźny serialik 20min)" to bardzo słaby serial, tępy humor w typie "halo hans" itp, bardziej to żałosne niż śmieszne i ta denerwująca bohaterka....

ocenił(a) serial na 4
k14konrad

A jak chcesz naprawdę dobrej komedii to polecam big bang theory, odcinek ok 20min

ocenił(a) serial na 9
k14konrad

IT Crowd to dobry serial, być może tak mówisz bo nie oglądałeś całego serialu tylko parę odcinków. Mnie z początku ten serial też drażnił niskim humorem, ale z czasem gdy wczułem się w klimat ten humor był zaletą. Jeżeli chodzi o Big Bang Theory, to też spokojnie polecam, tekstów Sheldona i Penny się nie zapomina.

ocenił(a) serial na 8
grzesieksw

Big Bang Theory jest o wiele lepsze niż np IT Crowd, moim skromnym zdaniem i polecam Ci go :-)
Ale jeśli chcesz obejrzeć jakieś dobre sitcomy to polecam zdecydowanie Modern family, jak i również:
1) Cougar Town (20 min - leci teraz 2 sezon)
2) Community (20 min - też 2 sezon)
3) How i met your mother - tylko obecnie leci 6 sezon, więc miałbyś nieco do nadrobienia

A nie z komediowych to tak jak ktoś wyżej napisał, Life Unexpected - na początku byłam średnio przekonana ( po przeczytaniu opisu) ale jest mega pozytywny no i leci dopiero 2 sezon więc łatwo nadrobić.

A co do długości seriali to wszystko zależy od gatunku, nie wyobrażam sobie by sitcom był dłuższy niż 20-25 minut, bo w tym ich cały urok.

ocenił(a) serial na 8
k14konrad

Muahaha - że niby "The Big bang theory" jest lepsze od "IT Crowd"? Dobry dowcip.
"Community" faktycznie ciekawe, no i brak nagrywanego śmiechu w tle , co niesamowicie mnie drażni w serialach komediowych.
"Modern family" jak ktoś już wspomniał godne uwagi.
Dziwie się że nikt nie zwrócił uwagę na baaaardzo specyficzne "The Office (US)". Jeżeli da się rade "przebrnąć" przez pierwsze odcinki i załapie sie klimat to jest to po prostu ambrozja.

ocenił(a) serial na 10
music11

Serial rewelacja, zdecydowanie polecam !!!