PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=518115}

Współczesna rodzina

Modern Family
2009 - 2020
8,0 45 tys. ocen
8,0 10 1 44932
7,8 20 krytyków
Współczesna rodzina
powrót do forum serialu Współczesna rodzina

Puściła POŁOWĘ pierwszej serii, ja rozumiem że w Polsce nic co jest na poziomie wyższym niż Kiepscy, Klan, czy muzyka disco polo nie ma bardzo wysokiej oglądalności, ale do cholery to jest telewizja PUBLICZNA, żeby przynajmniej puścili całą serie... Po wakacjach czekałem na kolejne odcinki (które zresztą juz wcześniej widziałem w necie, ale z przyjemnością oglądałem ponownie, MIMO słabego tłumaczenia) a tu zaskoczenie, TVP do tego stopnia jest skomercjalizowana pod rządami PO, że nawet potrafi przerwać serię w połowie. A potem się dziwią że prawie nikt nie płaci abonamentu.

ocenił(a) serial na 9
len0x

Bardzo mnie to smuci bo seria jest naprawdę świetna i warta dalszego oglądania, a jej lekko kontrowersyjny charakter jest potrzebny w naszej zaściankowej telewizji. :(

ocenił(a) serial na 10
Litwin

Zupełnie inaczej na to patrzę, ten serial jest po prostu dobry i bardzo zabawny, a jak ty traktujesz serial komediowy jak głos w Twojej politycznej wojence, to u mnie na pewno nie znajdziesz sojusznika i mogę Ci jedynie bardzo współczuć. Dla mnie to po prostu dobra zabawa.

ocenił(a) serial na 9
len0x

serial jest puszczany na HBO comedy. Telewizja premium to jedyna telewizja, w której możesz pokładać nadzieje, że nie przestaną emitować serialu w połowie sezonu.

ocenił(a) serial na 10
keeveek

I to mnie właśnie bardzo irytuje, od telewizji PUBLICZNEJ oczekuję czegoś więcej niż tylko kierowanie się oglądalnością.

len0x

I tak samo na pewno będzie z The Walking Dead :/

ocenił(a) serial na 9
len0x

Tak, wszystko to wina Tuska ^^ Większość dobrych seriali w Polsce była przerywana w połowie, ewentualnie po pierwszym sezonie. Niczego jeszcze nie dociągnęli do końca, nawet Housa :/ Co do MF to szkoda, bo chociaż też oglądam na i i t v, to fajnie sobie przypomnieć starsze odcinki.

ocenił(a) serial na 10
Azzurro

No pośrednio wina Tuska, bo to jego polityczni funkcjonariusze obsadzają KRRiTV i TVP i to nominaci Tuska decydują o wszystkim w TVP.

ocenił(a) serial na 10
Azzurro

Nie wiem dlaczego nie mogę edytować, więc dodaję to w nowym poście:
Jeszcze jedno, podaj może przykłady seriali przerywanych przed końcem pierwszej serii, bo myślę że to jedyny taki przypadek w historii polskiej TV i jeden z niewielu w historii świata.

len0x

Na przykład puszczali Housea i opuścili jeden sezon, czy np po 3 puścili 5

ocenił(a) serial na 6
len0x

Możesz oglądać na FOX obecnie leci 3 sezon;)

ocenił(a) serial na 10
jazdowicz2666

Ehhh, nie dobijaj mnie :-/ niestety nie mam FOX w badziewnym UPC.

ocenił(a) serial na 6
len0x

Też kiedyś miałem UPC ale zlikwidowałem bo mieli lipną ofertę programową i do tego drogie pakiety

ocenił(a) serial na 9
len0x

mam upc - najbardziej podstawowy pakiet - i mam fox

ocenił(a) serial na 10
francislionel

A zauważyłeś może kiedy ja pisałem swój post??? Faktycznie W KOŃCU dodali FOX, ale od bardzo niedawna, Od 1 grudnia bodaj, Ty swój post pisałeś 25 października - nie pisałeś przypadkiem o FOX LIFE???

ocenił(a) serial na 10
francislionel

Sprawdziłem to i FOX jest tylko w pakiecie MAX, więc nie możesz mieć go w podstawowym pakiecie... ewidentnie piszesz o kanale dla gospodyń domowych - FOX LIFE...

ocenił(a) serial na 9
len0x

faktycznie. mam Fox Life

ocenił(a) serial na 10
jazdowicz2666

Marzeniem byłoby puszczenie przez TVP1 "Zakazanego imperium" po 20:00...

ocenił(a) serial na 6
MF13

Mi to obojętne bo nawet tego nie oglądam;P

ocenił(a) serial na 10
jazdowicz2666

xD A warto.

ocenił(a) serial na 6
MF13

Kto co lubi;D

len0x

Dla mnie rekordem (ale to chyba był Polsat) było puszczenie finału Asów z klasy, który był podzielony na dwa odcinki i puszczenie tylko tego pierwszego ;/

użytkownik usunięty
Melanie_31

Kolejny rekord Polsatu to 2 odcinki Breaking Bad... Zdjęli z anteny z powodu słabej oglądalności... Dodam tylko że godzina emisji Niedziela 22:30...

ocenił(a) serial na 8

Puszczają coś o chorej porze, a później zdziwienie że nikt nie ogląda.

ocenił(a) serial na 10
lisek20_filmweb

Dokładnie! Ale dla mnie jeszcze żenujące jest to że TVP jako telewizja PUBLICZNA kieruje się WYŁĄCZNIE oglądalnością, czy to na prawdę ma być jedyny wyznacznik w telewizji - powtórzę to jeszcze raz - PUBLICZNEJ?! Ręce opadają...

ocenił(a) serial na 7

lol, co za debile

len0x

w styczniu puszczą 1 sezon na tvp2, pon.-pt. godz. 19.30

ocenił(a) serial na 8
radek0000005

W porze Wiadomości, też nie wróże sukcesu. Z resztą w styczniu będę właśnie zapychać dziury przed wiosenną ramówką, a taki mało popularny serial u nas w kraju idealnie się na to nadaje.

ocenił(a) serial na 10
radek0000005

Powinni lecieć o godz. 20 30 na TVP2 ;) Po Wiadomościach, Sporcie i... Pogodzie xD

ocenił(a) serial na 10
MF13

A! I po tych ich Kronikach rajdowych czy coś w tym stylu... ;D

ocenił(a) serial na 10
radek0000005

To super :) jednak ktoś poszedł po rozum do głowy... Choć zgadzam się z lisek20_filmweb że pora nie jest najszczęśliwsza, dla mnie osobiście najlepszą porą była właśnie 22:00 - choć wiem że wielu się z tym tutaj nie zgodzi, ale mi taka pora najbardziej pasuje na sitcom :) Teraz po prostu będę nagrywał na PRV i oglądał o 22 :) niestety nie każdy ma taką możlwiość i pewnie znowu zaraz usłyszymy że zdejmują bo oglądalność niska - sic!

ocenił(a) serial na 10
len0x

TVP prezentuje żenująco niski poziom artystyczny ;P Myślą, że jeśli poniedziałkową porą pokażą "Teatr Telewizji" to staną się... TRENDY ;D Żałosne. Ramówka musi być różnorodna i całą sobą skłaniać do oglądania, a nie wyrywkowym epizodem... ;P

ocenił(a) serial na 7
MF13

TVP2 od 2 stycznia o 19:30 znowu bedzię dawać Współczesną Rodzine od 1 odcinka ciekawe na którym teraz skończą dawać i dobrze bo już mi się znudziło oglądać Kiepkich o 19:30 na polsacie

ocenił(a) serial na 10
dominik1989

Na szczęście. Szkoda tylko, że o tej porze...

ocenił(a) serial na 7
MF13

mi akurat pasuje bo i tak nigdy nie oglądam wiadomości bo tam wiecznie to samo .

ocenił(a) serial na 10
dominik1989

Jeszcze są Fakty po faktach na TVN ;)

ocenił(a) serial na 10
MF13

"Fakty po Faktach" ...

ocenił(a) serial na 7
MF13

jak ci nie pasuje to może oglądać po południu bo dają około 14 o różnych godzinach a o 19:30 powtarzają

ocenił(a) serial na 8
dominik1989

W ogóle coś w nazwie ,,Współczesne/a/y" nie pasuje do profilu TVP :).

ocenił(a) serial na 7
lisek20_filmweb

akurat z tym się zgadzam bo TVP ma się tyle co do współczesności jak ja do baletu

ocenił(a) serial na 10
lisek20_filmweb

O tak ;D

ocenił(a) serial na 10
lisek20_filmweb

hehe do TVP najbardziej pasuje słowo KOMUNA :D

ocenił(a) serial na 10
MF13

Nic dodać, nic ująć... niestety