PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=518115}

Współczesna rodzina

Modern Family
2009 - 2020
8,0 45 tys. ocen
8,0 10 1 44926
7,8 20 krytyków
Współczesna rodzina
powrót do forum serialu Współczesna rodzina

serial w porządku

użytkownik usunięty

tylko po co ta maniera z "trzęsącą" się kamerą, tak jakby operator był na kacu

ocenił(a) serial na 10

To ma być w formie ''dokumentu'' , o taki efekt chodziło :)

użytkownik usunięty
iamaladybug

każdy dokument kręci się na kacu? tzn z trzęsącą kamerą? w tym serialu to jest tak wkurzające tym bardziej, że obraz rusza się w pewien uporządkowany sposób; nie wiem skąd ta moda, ale powinna się szybko skończyć takie dodawanie pseudo dynamiki

ocenił(a) serial na 10

chodzi o to żeby było jak najbardziej realne , mi nie przeszkadza np ani trochę , ale wiadomo każdy inaczej takie rzeczy widzi . Jesteś na bieżąco czy doganiasz ?

użytkownik usunięty
iamaladybug

jak się trafi to oglądam, każdy odcinek mogę oglądać oddzielnie, tak mi się wydaje,mój kontakt z tv ograniczony jest do weekendów, serial jest co najmniej dobry nie widzę zbyt wiele negatywnych rzeczy;
daje trochę do myślenia, przynajmniej można zobaczyć teoretycznie dysfunkcjonalne rodziny, bo nie kumam tytułu "współczesna" rodzina, tak było zawsze :)
osobiście po serialu negatywnie nastawiony jestem do par homoseksualnych wychowujących dzieci w tym sensie, że takie dziecko zawsze będzie półsierotą, z dwoma mami albo tatami, bez szansy na zmianę; dziecko dostaje od mężczyzny trochę innych cech jak od kobiety oczywiście nie jest to normą;niektóre społeczeństwa trochę dziwnie bezproblemowo to zaakceptowały, w sumie decydując się na pewny eksperyment;

ocenił(a) serial na 10

Chodziło mi o to , że ta technika kręcenia jest w późniejszych sezonach już trochę bardziej ''normalna'' . Ja akurat jestem jak najbardziej za tym aby pary homoseksualne miały prawa do adopcji , ale to każdy ma swoje zdanie , a temat jest ciężki i można dyskutować w nieskończoność.

użytkownik usunięty
iamaladybug

nie mam nic przeciwko parom homoseksualnym, tylko uważam, że w niektórych sprawach nie powinno się eksperymentować, szczególnie w sprawach adopcji, jeśli chodzi o serial to nawet nie wiem czy on homoseksualistów nie traktuje zbyt 'stereotypowo' chodzi mi o kreacje postaci, szczególnie Camerona, który zachowuje się jak stereotypowy gej, kiedy jego partner zachowuje się powiedziałbym stoicko, poza tym pamiętam odcinek kiedy postać grana przez Eda Onila, załapała się na imprezę gejowską i ci faceci zachowywali się normalnie tzn. bez zbędnej ekspresji, że tak powiem, trochę to dziwne, ze Cameron jest inny nawet od gejów,ale zachowując się stereotypowo; w życiu spotkałem kilka lesbijek i kilku homo i żaden z nich się w ten sposób zachowywał będąc nawet na luzie; ta postać jest dla mnie pipowata, że tak ujmę