PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=750806}

Wspaniałe stulecie: Sułtanka Kösem

Muhteşem Yüzyıl Kösem
2015 - 2017
7,3 3,0 tys. ocen
7,3 10 1 3046
Wspaniałe stulecie: Sułtanka Kösem
powrót do forum serialu Wspaniałe stulecie: Sułtanka Kösem
Kate_Bennet

też chciałabym wiedzieć :D

użytkownik usunięty
Itsu

jak niżej :)

użytkownik usunięty
Kate_Bennet

Akcja rozpoczyna się w 24 lata po śmierci Sulejmana, Ahmed to jego praprawnuk, 14 sułtan imperium Osmańskiego. No i serial tak jak poprzedni dotyczy jego losów i jego jego ukochanej Kosem, niewolnicy z jakiejś wysepki, którą zobaczył na obrazie, a jego babka zleciła porwanie jej i potem oddanie mu jej jako nałożnicę. Kosem będzie miała wielki wpływ na sułtana, dwa razy stała się regentką ( czyli tak jakby mogła sprawować władzę za władcę). Także będzie nawet bardziej wpływowa niż Hurrem. Z tego co wyczytałam serial jest bardziej mroczny niż poprzedni, momentami przypomina "Gre o tron" i jest więcej przemocy i intryg. Jestem na razie po dwóch odcinkach, na razie jest w miarę ok, chociaz przeczytałam ze mają niedługo zmienic mloda aktorke grająca Kosem na jakąś inną, a ja nie bardzo lubie czegoś takiego, bo szybko się przyzwyczajam do postaci :P

Dzięki za info. Dopiero wczoraj z mamą się zorientowałyśmy, że emitują ten serial. Nie spodziewałam się, że puszczą go już w tym roku.

użytkownik usunięty
Kate_Bennet

Dużo nie stracilyscie dopiero 2 odcinki puścili

użytkownik usunięty
Kate_Bennet

Jak będziesz oglądała serial to wpadka tu na forum - będziemy sobie gadkowac ;D

Jak będę oglądała to wpadnę, dzisiaj zapomniałam o powtórce bo zaczęłam czytać głupi temat o obsadach na głównym.

użytkownik usunięty
Kate_Bennet

A tam dopiero dwa odcinki dużo nie stracilas a powtórki podobnie jak poprzednio o 10.55. Czytałam o tych cyrkach Z obszarami na szczęście mnie już to nie dotyczy zamierzam tu dodawać tylko recenzje na razie pewnie za parę dni 2 mi zaakceptuje A wczoraj też sobie jedna dodałam

użytkownik usunięty

Obsadami * kurczę nie lubię pisać z tel

Jak ja nie obejrzę to mama na pewno i zda mi relację. Na razie oglądam. Chociaż to już nie to samo co z Hurrem. Ten nowy sułtan jakoś m nie podszedł. Natomiast sułtanki matki i owszem. Poza tym mają fajniejsze stroje, a w serialu wydaje mi się, że są lepsze dekoracje.

użytkownik usunięty
Kate_Bennet

na privie dam ci linka jednego :)

na razie serial sie dopiero rozkreca :) dopiero 3 odcinki byly pusczone, ale juz mam swoich ulubiencow na pewno Iskender i Girinhaj chan ( czy jak sie go tam pisze ) jak dla mnie sułtan mamejowaty ale moze sie jeszcze rozkreci

użytkownik usunięty
Kate_Bennet

https://www.facebook.com/groups/429120607290323/ masz tu grupe na ktorej sa dane odcinki te dlugie z napisami.

Nie mam facebooka więc nie skorzystam.