PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=750806}

Wspaniałe stulecie: Sułtanka Kösem

Muhteşem Yüzyıl Kösem
2015 - 2017
7,3 3,0 tys. ocen
7,3 10 1 3046
Wspaniałe stulecie: Sułtanka Kösem
powrót do forum serialu Wspaniałe stulecie: Sułtanka Kösem

Jak zawsze nasza cudowna polska telewizja musi usunąć najciekawsze sceny. Nie mogę tego zrozumieć ! Miłość Murata i księżniczki to praktycznie główny wątek, a te debile większą część scen z nimi po prostu wycieli ( i to tych ważnych). ! I jak tu się nie denerwować ? Skoro ciągle trzeba szukać oryginalnego odcinka żeby wszystko zobaczyć tak jak się należy, a nie w skrócie. Skoro im się nie chce emitować całości to niech lepiej wcale nie zakupują żadnych filmów ani seriali ! Tak będzie prościej i dla nich i dla nas- widzów (a na pewno zdrowiej). !

ocenił(a) serial na 10
wiktoria24

co zostalo wyciete

wiktoria24

skąd pewność, że turki nie sprzedali takiej wersji? TVP w ogóle ma prawo ciąć nie swój serial?

ocenił(a) serial na 10
makintosz

proponuje nie wierzyć we wszystko co pisza po to żeby zepsuć komuś humor

Eazy96

widziałem "Wspaniałe stulecie" w chyba w hiszpańskiej wersji i czas trwania był taki jak w TVP. wychodzi więc na to, że to nie ich sprawka.

makintosz

Oglądałam oryginalną wersję i tam jest dużo więcej scen Murad&Farya :( Nie wiem czyja to zasługa, że u nas ich nie ma, ale to nie byłaby pierwsza taka sytuacja gdzie TVP coś wycięło i serial niestety jest nieco uboższy :(

wiktoria24

oto fragment wywiadu z Anną Mizrahi, czyli babką, która tłumaczyła WS i tłumaczy WS: Sułtanka Kosem:

KWSP: Porównując odcinki "Wspaniałego Stulecia" emitowane przez TVP z oryginalnymi odcinkami tureckimi, w tych pierwszych można było zauważyć brak niektórych scen. Czy wie Pani, dlaczego tak było i czy w nowym serialu również możemy się spodziewać wyciętych scen?

ANNA MIZRAHI: Trzeba pamiętać, że dystrybutorzy zawsze przygotują odcinki eksportowe, które często są inne dla różnych krajów. Tureckie odcinki trwają po ponad dwie godziny, do czego Polscy widzowie nie przywykli ( z przerwami na reklamę to oznacza ponad trzy godziny przed telewizorem), dlatego odcinki przychodzą już odpowiednio przygotowane.

czyli skłamała?

makintosz

Ale jakie ponad trzy godziny z powodu reklam? Przecież TVP nie przerywa programów reklamami.

Slaught

wiem, pewnie się pomyliła, ale bardziej chodzi o to, że TVP nic nie tnie i nie dzieli. taką wersję turki sprzedają zagranicznym telewizjom. posłużę się przykładem "zwykłego" WS. oto nagranie ostatniego odcinka z czeskiej telewizji https://www.youtube.com/watch?v=PI5t3h1g3hU czym się różni od tego co wyemitowała TVP?

makintosz

tfu, co ja piszę. to nie jest 312, tylko 309.

wiktoria24

ale akurat tvp tu nic nie cięło. taką wersję turki sprzedają zagranicznym telewizjom. posłużę się przykładem "zwykłego" WS. oto nagranie ostatniego odcinka z czeskiej telewizji https://www.youtube.com/watch?v=PI5t3h1g3hU czym się różni od tego co wyemitowała TVP?

makintosz

nie poprawiłem, to 309 odcinek