Kiedyś oglądałam ten serial, potem przestałam, a ostatnio widziałam znowu kilka odcinków i pojawiała się tam właśnie ta postać. Zauważyłam, że ona strasznie się rządzi, jest w stanie wprost przeciwstawić się nawet Hürrem. Kim ona jest i dlaczego może sobie pozwalać na takie zachowanie?
A i jeszcze chciałam zapytać o Bali Beya i tą dziewczynę, która miała zostać żoną Mustafy, ale zakochała się w Bali Beya (już nie pamiętam jak miała na imię). Jak zakończyła się ich historia?
Aybige wróciła na Krym a Bali Bej (uratowany przez Mustafę od kary śmierci) wyjechał gdzieś daleko na służbę. nwm dokładnie gdzie.
a Sah Sultan to kolejna siostra sułtana więc temu ma takie możliwości i czelność do takiego zachowania.
Aha, dzięki za odpowiedź :)
A i jeszcze chciałam zapytać o Ibrahima Pasze, za co został stracony?
nazbierało mu sie tego dużo ale bezpośrednią przyczyną było to że Hurrem znalazła stare dokumenty i oddała je za pośrednictwem Aias Pashy ( to co Ibrahim mówił na spotkaniu z weneckimi posłami a skryba to pisał) i tam powiedział tym posłom że sułtan jest jak lew a wielki wezyr jest jego treserem... czyli w skrócie to wywyższył się ponad władce.