Wg historii owszem ale czy w serialu to ten?Dziwi mnie że Mihrimah wyjdzie za takiego starego i brzydkiego kolesia.
Rzadko kto wtedy żenił się z miłości. Takie wymysły jak śluby z miłości są dość nowe.
Jej perfidna mamusia zmusi ją do tego ślubu. Bo jej w głowie tylko wpływy i intrygi a szczęście córki ma gdzieś. A przecież obiecała jej w pewnym momencie, że pozwoli jej poślubić tego, kogo pokocha. Ale Hurrem to Hurrem, kanalia forever.
Szkoda Mihrimah, ale cóż takie były kiedyś czasy. Interesy, zysk, pozycja, pokój zamiast wojny decydowały często o ślubach córek. Były zmuszane i wydawane często za obleśnych staruchów nic nie miały do powiedzenia, a ten Rustem jest jeszcze ok nie taki on straszny.
Aranżowane śluby nie dotyczyły tylko kobiet. Aczkolwiek kobietom było gorzej w tym względzie.
Stary? Brzydki?! Jak dla mnie to jeden z najprzystojniejszych facetów w tym serialu.
dokladnie ! Jestem tego samego zdania :)))
chociaz tak wyglada w serialu, w rzeczywistosci mozliwe ze byl brzydki i oblesny, ale wedlug historii mihrimar tez nie byla jakos zbyt urodziwa ;)
No w obecnej obsadzie nie należy do przystojnych zwłaszcza z ta maniera robienia złowrogich min i przekrzywiania głowy.Co prawda jest w wieku srednim z wyglądu też średni.I bali bey i jahja i książeta wyglądaja lepiej niż on, nawet Ayas pasza jest ładniejszy.