Serial jest genialny ! A po tym odcinku to widzę że zapowiada się kolejna długa fabuła i pewnie na tym sezonie się nie skończy . Pozdrawiam fanów.
Zgadzam się! Ten odcinek był miażdżący, to ile wątków posiada PoI i jak sprawnie są zarządzane pokazuje geniusz scenarzystów!
za przeproszeniem - ale k** co oni graja... na poczatku myslalem ze inny serial ogladam;p Naprawde, po raz 4 z rzedu powtarzam ze szacunek sie nalezy scenarzystom, bo zeby z odcinka na odcinek coraz to nowe watki wymyslac to w Lostach nawet nie widzialem. Oby tak dalej!
tylko jedno mnie zdziwilo, skoro agent Rambo wstrzyknal jej ta trucizne to ona na miejscu powinna umrzec a to jeszcze przewiezli ja cala noca przespala, wstala i pojechala:|
W połowie odcinka powiedziano, że trucizną jest akonityna (również w Polsce naturalnie spotykana w kwiatach tojadach), a antidotum na nią atropina będąca na wyposażeniu każdej karetki. Wystarczyło że skośny podjechał na miejsce w ciągu czterech minut (również wspomniano o takim oknie) i podał jej atropinę. Babka obudziła się w karetce, a że próbowała zabić skosa, to ją uśpił.
no dobra wszystko spoko to pamietam... ale ta trucizna na miejscu ja powinna uspic ale nie bede sie szczegolow czepiac.. jak @blackgandalf powiedzial - wadą odcinka jest to ze sie skonczyl
Oho widzę, że wszystkim znudził się John Reese, a Shaw zrobiła Show w odcinku :) Ja powiem że jeden z NAJLEPSZYCH zdecydowanie.
Pierwszy odcinek reżyserowany przez Jonathana Nolana, więc musiał wypaść najlepiej. W dodatku pisał też scenariusz razem z Amanda Segel. Do tej pory Jonathan Nolan, nie reżyserował żadnego odcinka PoI, jedynie pisał scenariusz do:
- 1x1, sam cały
- w 1x2 z Greg Plageman
- 1x21 z Erik Mountain
- 1x23 z Greg Plageman
- 2x01 z Denise Thé
A Nolan jest uznawany za twórcę tego serialu, jednak jak widać twórcy uczestniczą w małej ilości odcinków, zazwyczaj początkowych czy zamykających sezon, bo te muszą być dobre, środkowe powierza się innym słabszym osobom o których nikt nie słyszał i widać to też w serialach kiedy poziom jest niższy a kiedy wyższy. Teraz był z nim wywiad dotyczący 2x16 i mówił, że specjalnie chciał zrobić ten odcinek bo zależało mu na postaci Shaw żeby pokazać to tak jak dokładnie on sobie wymyślił.
Zgadzam się, bardzo pomysłowo zrobili ten odcinek, miła odmiana. Choć zakładać, że karetka dojedzie w ciągu 4 minut do pacjenta-- to tylko w Stanach takie rzeczy. u nas by Shaw umarła.
No to ja jestem innego zdania. Kolejna deus ex machina. Jeszcze niech do nich dołączy i drużyna scooby doo w komplecie.
http://www.youtube.com/watch?v=NwudqTCkBis&list=PLMh26p0dqNdGIW_lKIWuMAm3zQV1L-L kO&feature=mh_lolz
The Kills - Future Starts Slow