Ostatni odcinek obejrzało ponad 15 mln widzów !! WOW. O_O
"The second season premiere was even more viewed than the first, pulling in over 23 million viewers and setting a series record." - angielska Wikipedia.
Ponad 23 miliony ;]
Bardzo lubię ten serial, jest zaraz obok Revenge w moim osobistym rankinku jesli chodzi o seriale z jesiennej ramówki,
Mnie tam bardzo cieszy taka oglądalność, a rzadko się zdaża, niestety, w Stanach, by fajny serial trzymał tak wysoką oglądalność.
Oglądalność bardzo dobra, cieszy niesamowicie bo serial jest super. Swoją drogą nie wiem czy kiedykolwiek coś pobije Chirurgów i ich 38 milionów widzów na odcinku 2x16 :D
Nie tyle co serial jest super, ale leci na CBS, najpowszechniejszym kanale w USA. Na ABC, czy NBC zbierałby maks 9 mln, a stacje by go zabiły jakimś śmiesznym dniem nadawania, gdzie zamiast rządzić nad konkurencją, ledwo by mógł z nią walczyć.
Ja pierdziu jaka oglądalność! :D
Chociaż sądziłabym, że większą będzie miał odcinek na przykład 6x24.
Ale te odcinki same z siebie nie zebrały takiej oglądalności :) Miały "support" w postaci Super Bowl, które ogląda prawie połowa USA. A najwyższą oglądalność ever miał finał M.A.S.H. - 125 mln widzów (za ang. wiki).
A co do oglądalności PoI, to ta oglądalność jest bardzo dobra, teraz oglądalność 20 mln widzów osiąga tylko NCIS, skończyły się czasy wysokiej oglądalności, bo kto może - ogląda w sieci. Same stacje telewizyjne wrzucają odcinki na swoje strony albo na amazona, gdzie można obejrzeć odcinek przed czasem płacąc marne kilka dolców, albo nawet i to nie :)
Tylko, że niestety, to już nie jest brane pod uwagę licząc oglądalność...