Nie obejrzałem jeszcze ani jednego odcinka, ale jestem zainteresowany tym serialem, gdyż podoba mi się pomysł.
Mam pytanie: czy ten serial ma jakiś wątek główny, czy jest to może serial w stylu CSI i House'a, gdzie jeden odcinek = jedna sprawa, a w tle nie ma żadnego wątku, który ciągnie serial?
serial jest dobry i nie głupi no ale szkoda ze wlasnie nie ma jak narazie takiego wątku wkoło ktorego wszystko by sie kreciło , jestem dopiero na 3 odcinku no i cos jakby tam sie rozkrecało ale chyba bedzie taki serial typu kazdy oczym innym wiesz o co mi chodzi
Jak obejrzysz resztę odcinków, które wyszły do tej pory, to daj znać czy coś się zmieniło. Może wątek główny będzie wprowadzany stopniowo, tak jak w mentaliście. Czekam na odpowiedź ;-)
Ten serial ma wątek główny tylko powoli sie rozwija, jak dojdziesz do 10 odc. to będziesz wiedział, że jest już w toku. Warto :)
hej,ja jestem przy 5 odcinku...serial ma wątek główny i oczywiście w każdym odcinku rozwiązywana jest inna zagadka...ale przyznaję,że serial bardzo mnie zainteresował i z niecierpliwością czekam na dalsze odcinki...Dla zainteresowanych podaję adres fajnej stronki,na której są wszystkie amerykańskie seriale do pobrania
eztv.it
pozdrawiam
nie czaje co macie na mysli z tym watkiem glównym...według mnie to raczej cos w stylu Housea...w odróznieniu do MENTALISTY naprzyklad gdzie pojawia sie RED JOHN- tu jest wątkek głowny...natomiast w tym serialu nie ma nic zagadkowego (+/-) oprocz tozsamosci Harolda Fincha i historii z nim zwiazanej...jesli sie myle oswiecie mnie...obecnie jestem na 10odc...
Ale rozumiem, że polecasz ten serial z czystym sumieniem? Swoją drogą czy wiecie jaką ten serial ma oglądalność w Stanach? Bo od niej zależy to, czy serial będzie miał więcej sezonów. Jeśli liczba widzów jest kiepska, to emisja skończy się wraz z pierwszym, max drugim sezonem.
Oglądalność od 3 odcinków szła w górę, a najnowszy 11 odcinek osiągnął najlepszy do tej pory rezultat - 14,73 mln :)
Wątek do ok 10 odcinka kręcił się wokół niejakiego Eliasa. Teraz wszyscy wiemy kto to jest i troche z nim ucichło. Ale podejrzewam że ogólnie bedzie to wszystko kręciło się wokół Fincha, jego maszyny oraz przeszłości Reesa w CIA.
Mój ulubiony serial z gatunku "dochodzeniówki" :) Lepsze niż CSI czy inne takie. Serial ma klimat nie ziemski.
Jednego konkretnego wątku raczej nie ma - ale jest kilka pobocznych i nie mówię tu o "badaniu" osób wyrzuconych przez maszynę, o która jest też jednym z wątków. Nie w pełni odkryte są również tożsamości głównych bohaterów - Fincha i Reesa. Jest jeszcze Elias i pewna sojuszniczka Reesa - o której pewnie też jeszcze usłyszymy. To sprawia - przynajmniej według mnie - że serial nie jest nudny. Akcja nie kręci się wokół jednego wątku głównego - który jest poruszany raz na trzy odcinki w innych serialach - ale cały czas dostajemy jakieś informacje i serial ma dość szybkie tempo...Tyle ode mnie Peace :)