PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=618075}

Wybrani

Person of Interest
2011 - 2016
7,9 13 tys. ocen
7,9 10 1 12701
7,7 3 krytyków
Wybrani
powrót do forum serialu Wybrani

Ciągle przy okazji oglądania Person of Interest mam w głowię dosyć ważny wątek z 2 sezonu, który w żaden sposób - o ile dobrze pamiętam, nie został kontynuowany ani wyjaśniony. W 2 sezonie bodaj był odcinek, kiedy była partnerka Reesa z tej tajnej rządowej agencji ginie w samochodzie (bomba), w ostatnich bodaj sekunda dowiaduje się (a widzowie zaraz po niej)... że zleceniodawcą/mocodawcą który chciał zabić Reesa i tą partnerkę w Chinach był Harold. Chodziło z tego co pamiętam o jakiś laptop w opuszczonym mieście w Chinach...

Czy ten wątek (bo nie kojarzę) był jeszcze poruszany w 2/3 sezonie? Chodzi mi oczywiście o udział Fincha w to całe zamieszanie.

Shoka

Tu nie chodziło o to że Finch zlecił zabójstwo, tylko, że Finch sprzedał laptopa. W 3 sezonie dowiadujemy się, że to Rick Dillinger sprzedał laptopa, ale mógł powiedzieć, np. że nazywa się Finch, albo, że przeszedł tam w jego imieniu.

ocenił(a) serial na 9
Antee123

Już gdzieś to pisałem i nie dostałem na to odpowiedzi, więc może w tym temacie mi się poszczęści - gdyż moje pytanie dotyczy również niedokończonego wątku. Mianowicie chodzi mi o tajemniczego rozmówcę z epizodu "Last Call". Jak wiadomo wątek ten nie został jednoznacznie zakończony, gdyż odcinek ten zakończył się takim małym cliffhangerem. W związku z tym mam do Was drodzy użytkownicy pytanie, czy myślicie, że twórcy zapomnieli o tym wątku i już go nigdy nie zobaczymy, czy może też jest jakaś szansa żeby powrócić do niego w czwartym sezonie? Osobiscie wydaje mi się, że najbardziej prawdopodobna jest opcja pierwsza, gdyż po finale trzeciego sezonu, chyba ciężko będzie "złapać" naszych bohaterów.

ocenił(a) serial na 9
DamianoWlkp

Takich watkow jest wiecej. Jak np gdy agent MI6 zastrasza pania doktor ( nie pamietam numeru odcinka ), ze jesli podczas operacji nie zabije jakiegos tam goscia, to jej zona zginie. Ich plan sie nie udaje, ale agent MI6 ucieka i zapowiada, ze jeszcze sie zobacza. Producenci po prostu zostawiaja sobie otwarta furtke do kontynuowania tych watkow. Bylo by bez sensu, gdyby za kazdym razem lapali kazdego przestepce.

DamianoWlkp

Twórcy mówili, że wątek z rozmówcą z 3x15 powróci w 4 sezonie.

ocenił(a) serial na 9
Antee123

Masz gdzieś może jakiś link do tej wypowiedzi?

DamianoWlkp

Niestety nie.