Ciągle przy okazji oglądania Person of Interest mam w głowię dosyć ważny wątek z 2 sezonu, który w żaden sposób - o ile dobrze pamiętam, nie został kontynuowany ani wyjaśniony. W 2 sezonie bodaj był odcinek, kiedy była partnerka Reesa z tej tajnej rządowej agencji ginie w samochodzie (bomba), w ostatnich bodaj sekunda dowiaduje się (a widzowie zaraz po niej)... że zleceniodawcą/mocodawcą który chciał zabić Reesa i tą partnerkę w Chinach był Harold. Chodziło z tego co pamiętam o jakiś laptop w opuszczonym mieście w Chinach...
Czy ten wątek (bo nie kojarzę) był jeszcze poruszany w 2/3 sezonie? Chodzi mi oczywiście o udział Fincha w to całe zamieszanie.
Tu nie chodziło o to że Finch zlecił zabójstwo, tylko, że Finch sprzedał laptopa. W 3 sezonie dowiadujemy się, że to Rick Dillinger sprzedał laptopa, ale mógł powiedzieć, np. że nazywa się Finch, albo, że przeszedł tam w jego imieniu.
Już gdzieś to pisałem i nie dostałem na to odpowiedzi, więc może w tym temacie mi się poszczęści - gdyż moje pytanie dotyczy również niedokończonego wątku. Mianowicie chodzi mi o tajemniczego rozmówcę z epizodu "Last Call". Jak wiadomo wątek ten nie został jednoznacznie zakończony, gdyż odcinek ten zakończył się takim małym cliffhangerem. W związku z tym mam do Was drodzy użytkownicy pytanie, czy myślicie, że twórcy zapomnieli o tym wątku i już go nigdy nie zobaczymy, czy może też jest jakaś szansa żeby powrócić do niego w czwartym sezonie? Osobiscie wydaje mi się, że najbardziej prawdopodobna jest opcja pierwsza, gdyż po finale trzeciego sezonu, chyba ciężko będzie "złapać" naszych bohaterów.
Takich watkow jest wiecej. Jak np gdy agent MI6 zastrasza pania doktor ( nie pamietam numeru odcinka ), ze jesli podczas operacji nie zabije jakiegos tam goscia, to jej zona zginie. Ich plan sie nie udaje, ale agent MI6 ucieka i zapowiada, ze jeszcze sie zobacza. Producenci po prostu zostawiaja sobie otwarta furtke do kontynuowania tych watkow. Bylo by bez sensu, gdyby za kazdym razem lapali kazdego przestepce.