PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=618075}

Wybrani

Person of Interest
2011 - 2016
7,9 13 tys. ocen
7,9 10 1 12735
7,7 3 krytyków
Wybrani
powrót do forum serialu Wybrani

Do kogo john mówił do kamery ?

Marko81

Do kamery ale z tego co szło zaobserwować to ta cała maszyna posiada sztuczną inteligencję.

Marko81

ALBO KTOŚ JESZCZE JEST W TO ZAMIESZANY:)

Marko81

Pozostają nam tylko domysły i czekanie do września :)

ocenił(a) serial na 9
Marko81

Nie wiem czy pamiętacie, ale w którymś odcinku John mówił, że kiedyś "odkryje sekret Fincha" - podejrzewał, że skądś otrzymuje te numery, a nie są one wyrzucane sucho przez maszynę. I bodaj w którymś odcinku było tak, że Finch dostał numer przez telefon z budki...
Więc się domyślił, że ktoś jest jeszcze i obserwuje, więc się zwrócił do "maszyny" poprzez kamerę xd

Ale... tego dowiemy się we wrześniu.

ocenił(a) serial na 7
Ximul

Za mną chodzi myśl, że ten wspólnik Fincha żyje.

ocenił(a) serial na 10
succubusus

Też tak myślę.Nie wiemy czy zginą i to on może być tą furtką dającą dostęp do maszyny tym bardziej że numery są wysyłane na numery różnych budek telefonicznych.

ocenił(a) serial na 4
Ximul

Moze to byc zarowno czlowiek, jak i maszyna. To tylko spekulacje. Bardziej prawdopodobna jest jednak maszyna, bo jaki czlowiek jest w stanie 24h na dobe monitorowac obraz ze wszystkich kamer w miescie :D

Dodatkowo kwestia prekognicji. Serial zawiera elementy fantastyczne. Przewidywanie zagrozenia zycia u konkretnych osob jest takim wlasnie elementem. Jezeli scenariusz serialu zaklada, ze zjawisko to opiera sie na wyliczeniach matematycznych, to mamy do czynienia z super wydajna maszyna obliczeniowa czyli komputerem mogacym posiadac prawdziwa sztuczna inteligencje, co tez jest ewidentnie elementem fantastycznym.

ocenił(a) serial na 9
per333

Albo tak przewrotnie: maszyna i człowiek xd

Bo przypomniało mi się to ujęcie z kamery, gdy John do niej mówił... Było takie tam okienko, że maszyna go rozpoznała... Więc... mogła dać znać temu komuś, kto o nią dba xd

Ale jakby się okazało, że to jakaś SI, nie obraziłbym się xd

ocenił(a) serial na 7
Marko81

ja uważam że to jest Nathan współpracownik Fincha, że siedzi przy tej maszynie i to on podaje Finchowi nr ubezpieczeń. Była taka scena że odebrał telefon w budce Finch i jak odłożył słuchawkę zadzwonił do Johna że ma nowy nr. Tak samo jak były w odcinku retrospekcje o tym jak oddają tą maszynę i Finch chce ją wyłaączyć a Nathan zrobić pewną furtkę to ostatnia scena retrospekcji jest taka że Nathan tworzy tą furtkę. Ja myślę że on żyje. Swoją drogą czekam na 2 sezon - nie wyjaśniony wątek Snowa i tej byłej agentki CIA oraz ta świetna hakerka z którą Finch miał problemy.

ocenił(a) serial na 10
Beemka

On mowi do maszyny,w momencie kiedy widac obraz z kamery pojawia sie informacja o ewolucji systemu. Finch w jednym z odcinkow mowi ze maszyna zostala stworzona tak by samodzielnie sie rozwijac. Doczynienia wiec mamy ze sztuczna inteligencja.

Xcz

też się zgadzam na SI ponieważ w jednym z odcinków traktuje Fusco jako zagrożenie dla systemu i podejmuje decyzje aby go poddać inwigilacji ale przekonamy się we wrześniu

ocenił(a) serial na 8
jurekwordliczek

Polecieli totalnie z tym odcinkiem. I dalej się ogląda ten serial tym lepszy :) Mamytutaj połączenie Mrocznego Rycerza, Hawk Eye i Matrixa :P Ostatnie scena z odebraniem telefonu i to ujęcie Mmm.