PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=549728}

Wyklęci

Misfits
2009 - 2013
7,6 35 tys. ocen
7,6 10 1 34964
8,0 7 krytyków
Wyklęci
powrót do forum serialu Wyklęci

Zło.

ocenił(a) serial na 10

UWAGA! POST ZAWIERA SPOILERY!

Najlepsze zło, jakie dane mi było obejrzeć od bardzo dawna. Momentami irytujące, ale jednocześnie zabawne. Kilka rzeczy chętnie bym usunęła ("i dziewica zginęła, dobrze jej tak", bycie grzecznym jest dla frajerów)... Ale ogólnie rzecz biorąc, serial bardzo dobry.
Brytyjczycy mają moc. Mam wrażenie, że gdyby nakręcili to nasi (lub Amerykanie lub ktokolwiek inny), nie dotarłabym nawet do drugiego odcinka.
Czekam na sezon 2 :]

Pytanie na koniec. Zauważyliście, że każdy z nich dostał moc, która w jakiś sposób była związana z tym, jakimi osobami byli przed burzą? Simon potrafił stać się niewidzialny - wcześniej mało kto go zauważał. Curtis był sprinterem - posiadł moc cofania czasu (czas, łapiecie? :P). Itd. O co chodzi więc z Nathanem i jego byciem nieśmiertelnym? Nie łapię tego. Coś przegapiłam?

ocenił(a) serial na 9
zuzens

Może chodzi o powiedzenie, że ten się śmieje, kto się śmieje ostatni. Czyli jako nieśmiertelny zostanie ostatnim człowiekiem, a to już śmieszne nie będzie.

ocenił(a) serial na 10
zuzens

a jak powiazana jest Kelly z czytaniem w myslach? oswiec mnie prosze :)

ocenił(a) serial na 9
joulupukki

Kelly zawsze obawiała się tego, co myślą o niej inni (dlatego pobiła laskę, która ją obraziła). Dostała więc dar poznawania tychże myśli. Proste.

chlodny

Ich zdolności były odzwierciedleniem ich marzeń, Curtis chciał cofnąć czas, by uratować od więzienia swoją dziewczynę oraz tp, że został usunięty z ligi, dziecko chciało mieć ojca, Kelly jw etc. Nietrudno się też domyślić, że Nathan, który zawsze był szalony chciałby być nieśmiertelny. Wszystko podane jak na tacy

ocenił(a) serial na 8
Dzery059

Nie powiedziałbym, że marzeń, raczej osobowości. Problemem tutaj byłby tylko Curtis. Może żałuje rzeczywiście wielu rzeczy. A Nathan zawsze zachowuje się jakby był nieśmiertelny. Alisha lubi się zabawiać z facetami, Kelly się przejmuje, co o niej myślą, Simon czuje się niewidzialny. to nie są ich marzenia raczej. Pozdrawiam.

ocenił(a) serial na 7
zuzens

Ja też odniosłam takie wrażenie. Alisha - pożądali jej mężczyźni, więc dostała taką moc, że pożądali ją jeszcze bardziej. Simon - nikt go nie zauważał, więc mógł stawać się całkowicie niewidzialny. Kelly - przejmowała się zdaniem/myślami innych, więc miała dar odczytywania cudych myśli. Curtis - tak jak napisałaś. Nathan - ja myślę, że chodzi o to, że zachowywał się jakby był nieśmiertelny i najlepszy, więc otrzymał moc nieśmiertelności.