Każdemu podoba się co innego, drodzy Filmwebcy. Uwielbiam seriale kryminalne i cieszę się, że jest ich co raz więcej na platformach telewizji ogólnodostępnej.
Wzór, lub jak kto woli Numb3rs, czasami jest trochę monotonny, ale i tak przedstawia ciekawą historię. Podoba mi się postać naukowca, który dzięki swoim zdolnością matematycznym potrafi pomóc FBI. Ciekawy jest też wizerunek jego brata, zupełnie niepodobnego do Davida, Roba. Role kobiece nie zachwycają mnie zbytnio, za to przesympatyczna jest głowa rodziny Eppes, czyli Alan. Niesamowite jest to, że faceci w rodzinie Eppes są zupełnie do siebie nie podobni. David interesuje się matematyką, Rob kryminologią, a Alan techniką. Zabawny jest także Larry - tak pochłonięty pasją, że nie wie jak poderwać Megan.
Świetnie pokazane jest to, że nawet taka dziedzina jak matematyka, niby odległa o mile świetlne od kryminologi, potrafi pomóc w śledztwie. Lubię matematykę i cieszy mnie to, że ten serial pokazuje, że nie jest ona tylko czymś nudnym i nie potrzebnym w przyszłym życiu :).
Podsumowując - moja ocena to 9/10. Minus za często występującą monotonię.
Pozdrawiam.
Chcesz obejrzec dobry serial kryminalny to obejrzyj The Shield ewentualnie Criminal Minds ktore nie jest tak monotonne a napewno nie zasniesz w polowie ogladania pzdr