PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10038717}
6,0 25 tys. ocen
6,0 10 1 24970
5,4 19 krytyków
Wzgórze psów
powrót do forum serialu Wzgórze psów

1. dlaczego Seba powtarza numery 218? wiemy, ze bylo nawiazanie do ksiazki, ale nie zostalo wyjaśnione co bylo na tej stronie.
2. jak to sie stalo, ze stary Bernat znalazl sie w tym lesie? chodzi mi o to, ze zyl, nawet jesli go wypuscili to czemu nie bali sie, ze przezyje i ich wyda?
3. jaki byl powod porwania starego Bernata? nie zostalo to wyjasnione w serialu.

ania92_1992

1. seba zobaczył Mikołaja to mu mówił, żeby zajął się sprawą bo książkę o tym napisał.
2. Zabili starego bernata bo krył sprawę sprzed lat a na jezdnię go wyrzucili żeby ktoś go znalazł i można było zagrać tą sprawą przeciw burmistzowi i układowi (że niby to oni zabili bernata) więc ludzie się oburzą i odrzucą tę władzę. I ten cel Tomasz osiąga.
3. Stary bernat krył synka za gwałt i mord.

ocenił(a) serial na 4
mecenas17

Tylko to o starym Bernacie to info z książki. Trochę słabo że film tego nie wyjasnia . Forum jest pełne odpowiedzi od tych którzy przeczytali książkę bo w filmie zabrakło logicznych rozwiązań wątków.

flajek

zgoda, w serialu są dziury i niedopowiedzenia, niestety..

ocenił(a) serial na 5
mecenas17

Też mnie denerwuje ze niektóre sprawy nie są domknięte w serialu. Wystarczyłoby nagrać dodatkowy dialog, który tłumaczyłby dlaczego stary Bernat też został porwany. Tak samo nie jest wytłumaczone co się stało z księdzem, też zginął? Dla mnie również są niejasne motywacje Kaśki, ona od początku chciala być z Mikołajem? Jaki był cel, że wysyłała mu kartki, przecież nie mogła wiedzieć kto naprawdę zabił Darię.?

Soowka_Ninja

Z księdzem - ja przyjmuję, że zginął bo tylko justynę zdecydowali się wypuścić, o księdzu w ogóle nie rozmawiali = przyjęli z automatu ze on idzie do kasacji bo wiedział o sprawie i też nic nie zrobił (chociaż nie mógł bo tajemnica spowiedzi to nic nie zrobił....) Jeśli chodzi o Kaśkę - nie, ona wysyłała kartki bo Mikołaj napisał książkę przyjmując "policyjną" wersję wydarzeń czyli że Seba zabił siostrę - a Kaśka wierzy, że to nie był Seba więc wysyła kartki Mikołajowi zeby może jednak przemyślał i poszulał prawdziwego wyjaśnienia