PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=94864}

Xena: wojownicza księżniczka

Xena: Warrior Princess
1995 - 2001
6,3 26 tys. ocen
6,3 10 1 26350
7,2 5 krytyków
Xena: wojownicza księżniczka
powrót do forum serialu Xena: wojownicza księżniczka

Gabriela spadła w przepaść w dół z Nadzieją i co dalej było ? Wczoraj był odc inny że Gabriela żyła i nie było już wątku tego że zgineła z Nadzieją ;/ > I co oni nie pokażą tego jak ona spadła z Nadzieją i co się z nią dalej stało ? Przecież to głupota jakaś inny odc puszczać jak wcześniej było że Spadła by ratować Xene i było że Xena zabija sztyletem calisto .A nagle wczoraj był inny wątek i historia że Gabriela jest normalnie z Xeną ;/ Nie podoba się mnie to że zmienili wątek na inny i dali inną historie .JAk Gabriela przeżyła i co było potem ? Czy Xena ją odnalazla przecież jakoś musiała ją odzyskać po tym jak zleciała z Nadzieją w przepaść ? Przecież Xena na pewno by nie zostawiła tego tak i musiała odzyskać swoją przyjaciółkę ? A nadzieja zginęła czy przetrwała jakoś ? Coś się mnie wydaje że nie zginęła w tej lawie i że będzie żyła nadal i powróci siać grozę ;? Ale Był Joxer tam też i co nagle będą pomijać ten wątek ? Przecież to nie fair Gabriela nie mogła powrócić od tak sobie jakoś musiała ją Xena przywrócić do świata żywych ?

ocenił(a) serial na 7

ej zrobili tak ponieważ nie emitowali tego odcinka od początku, a zwiazku z tym ze jest długi weekend i Xeny nie bd az do poniedziałku to ten watek zostawili na poniedziałek własnie;) wiec spokojnie gabi wraz z Hope beda żyły xd

ocenił(a) serial na 10

trzeba bylo ogladac jak bylo w latach 90 tych koles :D

hercules38

No widzę bystrzak się robisz, zauważyłeś że to nie jest dziewczyna po mimo zdjęcia na profilu ... cwaniaczek jeden ..

ocenił(a) serial na 10
SzymonS1

noi co z tg

hercules38

Nic, zrób sobie w końcu ten avatar z Xeną .. zobacz prawie wszyscy już mają Xene ... !

ocenił(a) serial na 10
SzymonS1

zrobie se z jakims meszczyzna nie mysl ze sie spedale;D

hercules38

Ale często się zdarza że facet ma w avatarze jakąś kobietę , np. na tym forum jest kilka takich osób...

ocenił(a) serial na 10
SzymonS1

ale ja wole miec chlopa jako chlop xd

hercules38

No to dalej dawaj tego Joxera, mówię ci bedzie leżał jak ulał !

ocenił(a) serial na 10
SzymonS1

napewno nie dam kogos lepszego :D

hercules38

Jakoś nie pamiętam kiedy to leciało ;P Może powiecie kiedy pierwszy raz emitowano ten serial ... Na którym programie , przyznam szerze ,że oglądam go pierwszy raz ;D

paulinam1998r

Na Polsacie jeszcze w latach 90- tych, ja zetknąłem się pierwszy raz z tym serialem chyba w tym samym roku , który masz w nicku ..

ocenił(a) serial na 10
paulinam1998r

lata 90 pod koniec dokaldnie nie pamietam bo w usa byl we wresniu 95 roku 1 sezon w polsce pozniej xd

ocenił(a) serial na 10

Ja oglądałam ostatnio odcinki w Internecie, nie w TV i w 4 sezonie w 3 odcinku wszystko jest wytłumaczone, jak to sie stalo, ze Gabriela przeżyła. A jaki odcinek dzisiaj był w TV? W programie jest opisane, ze dzis byl 1 odc, czyli watek z podroza do "krainy umarłych", nie bylo tego?

mkk120

Na pewno nie było, obejrzałem niestety tylko pierwsze 10 minut ale było coś w temacie przenosin Xeny do zaświatów czy nie wiadomo gdzie ...

ocenił(a) serial na 10
SzymonS1

W 1 odcinku z tego co pamietam Xena przenosi sie do zaswiatow i nie wie jeszcze, ze Gabriela zyje.

[SPOILER!!!]

Okazuje sie to dopiero w 2 odcinku, gdzie widzi ich przyszla smierc (widzi ja w przyszlosci, z czego wynika, ze Gabriela zyje). Dopiero w 3 odcinku spotyka Gabriele i Nadzieje. Wtedy Gabriela opowiada, co sie stalo po tym, jak wpadla w przepasc.

ocenił(a) serial na 9
mkk120

A ja się zastanawiam jak oni kręcili te odcinki skoro w 2 odcinku serii jest to co w ostatnim.

ocenił(a) serial na 10
Selena_Evrillo

przyjrzyj sie tej scenie z drugiego odcinka , nie jest identyczna z tą co ogladamy w ostatnim. Gabriela na krzyżu w wizji Xeny ma inne wlosy tak jakby krótką peruke.potem dopiero ścina :)

ocenił(a) serial na 10
Anxej

A może nagrali tą scenę bez konkretnych planów, dopiero później się dostosowali? Ciężko wierzyć, ze przy nakręcaniu 4 sezonu serial był zaplanowany do końca. Tak czy tak wg mnie nieprzemyślane było pokazanie sceny ich prawdziwej przyszłej śmierci. Ludzie, którzy oglądają serial 1 raz poznali przez to zakończenie i nie będą mogli być zaskoczeni, nie uwierzą w zagrożenie życia Xeny i Gabrieli w innych okolicznościach niż te pokazane (śmierć na krzyżu)

mkk120

Jeżeli myślisz że poznałaś zakończenie dzięki temu odcinkowi , to się jeszcze mocno zdziwisz.

ocenił(a) serial na 10
6058145

good for me :) mniej wiecej wiem, co sie bedzie dzialo, ale bardzo slabo pamietam odcinki sprzed 10 lat... takze pewnie serial kolejny raz mnie zaskoczy

ocenił(a) serial na 10
mkk120

Lucy podczas grania przerażających scen z pierwszych odcinkow 4 sezonu zapragneła dziecka , więc scenarzysci wiedzieli ze to bedzie ostatnia seria . Podczas ost odc 4 seri widać ze Lucy jest troszke grubsza ( stąd potem te bardzo dlugie wlosy ktore mialy wyrownywac jej proporcje) dlatego scennarzyscie postanowili zakonczyc tak ten serial....
Jednak w ostateczności nie zakonczyli :)