PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10016625}
6,5 787  ocen
6,5 10 1 787
Yū Yū Hakusho
powrót do forum serialu Yū Yū Hakusho

Zażarło na maxa

ocenił(a) serial na 8

Nie będę ukrywał, że w czasie premiery pierwowzoru jakoś mnie ominął (pewnie ze wzajemnością, ale i do nas mało trafiało, nawet na pół legalu), ale tu po 2 odcinkach jestem kupiony po całości. Świetne kreacje, fryzury, ciuchy no i choreografia pojedynków. Kolejny raz Azja pokazuje jak odległa jest w kręceniu od zachodu.

ocenił(a) serial na 8
Geohound

No i skończyłem. Co tu mówić - kino w pełni azjatyckie ze wszystkimi tego plusami i minusami. Przerysowane, ale bardzo smaczne, bez zbędnego prostackie go humoru. Sceny walk to majstersztyk, fabuła jest umowna i robi tylko tło, ale bez dziur i niedociągnięć. Tak bardzo inny od One Piece LA.

Geohound

Fajnie się ogląda, nic ambitnego, ale jest to dobrze zrobione. Ale te 5 odcinków to mocny skrót z długiej mangi i anime (które polecam zobaczyć), aby pokazać skale skrótu, to że główny przeciwnik zostaje pokonany w originale po 100 odcinkach. Ta walka co jest w tym serialu ma miejsce, ale inaczej się kończy. Ale nie mam o to pretensji, gdyby chcieli pokazać wszystko co tam się dzieje, to serial pewnie by kosztował 500 milionów dolarów. Dlatego warto doceniać klasyczne animacje, pozwalają pokazać niemal wszystko za cenę żmudnej pracy animatorów.

brava

A jak się kończy ta walka?