Proszę którzy lubią ten serial o zakup go w kiosku lub zamówienie prenumeraty. Im więcej osób go kupi tym lepiej !! Chodzi mi o to, żeby po 5 numerach wydawania tej serii Deagostini nie przerwało cyklu. Ja chcę mieć wszystkie 9 sezonów. Wszyscy fani łączcie się !!
a ile odcinków dodają do jednego numeru? i co jaki czas ma wychodzić? jak coś to jestem zainteresowany!
Pierwszy numer kosztuje 9,90 i zawiera cztery pierwsze odcinki pierwszego seozonu.2 numer- 12 czerwca,3 numer- 19 czerwca.4 numer- 26 czerwca,5 numer- 3 lipca. Cena w prenumeracie 22,40 a w kiosku 24,90. Na razie planowane jest tylko 5 numerów ale jak będzie zainteresowanie to dadza wszystkie sezony na co liczę !! Tu macie info o kolekcji http://www.zarchiwumx.pl/
Ja zaprenumerowałem jeszcze tego dnia w którym kupiłem pierwszy numer :). A gdzie wyczytałeś, że planowane jest na początek tylko pięć numerów?
Ja tez zaprenumerowałem. Deagostini podało daty swoich pierwszych 5 numerów i można przeczytać "Wydawca zastrzega sobie możliwość wprowadzania zmian w treści, kolejności i liczbie elementów kolekcji" czyli jak nie będzie zainteresowania to zaprzestaną wydawać :(
Nie no, myślę, że takiego numeru nie wykręcą. Poza tym zainteresowanie powinno być, jak w identycznej cenie Deagostini wydało 30 numerów Skarbów Polskiego Kina, 32 numery Eastwooda 5 zł. drożej i na tym nie stracili to na "X Files" tym bardziej nie stracą. Zwłaszcza, że wydanie bardzo atrakcyjne.
Ja nie jestem pewny czy zamawiać prenumeratę, ponieważ boję się że po kilku numer przestaną wydawać, a po za tym są potwierdzone informację że Imperial Home Video, na jesieni wyda serial na DVD jako oficjalny BOX. Więc chyba poczekam. A jak IMPERIAL nie wyda, to prenumeratę można zamówić też na jesieni.
wątpię żeby Imperial wydało serial a DVD, obiecują to zrobić od kilku dobrych lat
z tą samą obawą dzwoniłem do deagostine i babka mnie zapewniła że jak zamówię prenumerate to 9 sezonów mam jak w banku
To dobra wiadomość. Nie wiem, czy jest sens czekać na sklepowe wydanie dvd, bo po pierwsze, nie wiadomo, czy będzie, po drugie, wątpię, by się coś na tym zaoszczędziło, po trzecie, to wydanie jest jak na mój gust świetne i nie ma co wybrzydzać.
Dostał ktoś już kolejną paczkę z prenumeraty ??? Ja zamówiłem od numeru 2 prenumeratę.
Chłopie, spokojnie. W tym tygodniu dopiero ukazuje się drugi numer, a ty już byś paczkę z drugim i trzecim chciał :)
DeAgostini musi "czuć", że jest zainteresowanie tym serialem, dlatego też wysłałem ankietę i liczę, że inni kupujący zrobią podobnie.
I niech nawet nie próbują kończyć wydawania na pierwszym sezonie.
Co do jednej z wypowiedzi na temat ogólnego kosztu wszystkich sezonów... Ponad tysiąc złotych to nie mało, ale w sytuacji jednorazowego wybulenia z kieszeni, a tak wykładasz co tydzień troche grosza i to znacząco zmienia sytuację
No wiesz, te 9 dych miesięcznie to jednak też dosyć dużo. Że Ty i ja możemy sobie na taki wydatek pozwolić to fajnie, ale inni może nie mogą i trzeba to brać pod uwagę.
To nie jest tak, że ja jestem aż tak bogaty i mogę sobie pozwolić Pierwsze numery kupię ze swoich oszczędności(mam 17 lat). Na pozostałe numery kase będę musiał sam zdobyć, trzeba będzie coś przyoszczędzić, może znajdę jakąś pracę na wakacje itp. Dla chcącego nic trudnego !!
Nie twierdzę, że koszt miesięczny jest znikomy i dla każdego to żaden wydatek. Patrzę na to z perspektywy wielkiego fana "Z ARCHIWUM X". Nagle po wielu latach pojawia się ten serial na DVD w kioskach, rozłożony "na części"- tak samo jak zapłata za niego- i mimo sporego kosztu dla wielu kupujących, jednak starają się oni zdobyć pieniądze na wymarzony serial.
Przykładem - nie szukając daleko - może być "max".
No ja za jakiegoś wielkiego fana serialu się nie uważam, widziałem zbyt mało odcinków i nigdy jakoś nie złożyło się, żebym oglądał go regularnie. Ale kręcą mnie te tematy i ucieszyłem się jak zobaczyłem "Z Archiwum X" w kioskowej witrynie. Postanowiłem zgromadzić całość i może takim fanem się stanę :). Jak komuś bardzo zależy to powinno mu się udać, życzę powodzenia :).
Jak kręcą cię takie tematy to polecam serial Supernatural, w polsce pod tytułem Nie z tego świata. Przy produkcji tego serialu brali udział twórcy Z Archiwum A, na razie wyszły 2 sezony i czekam na 3. 1 sezon jest emitowany koło północy we wtroki na TVN!!!! info http://www.showtv.pl/?a=seriale&b=serial_item&id=11
We wtorki aktualnie nie mam tvnu, o północy raczej już śpię, ale dzięki za cynk, obczaję co to takiego :).
Ma 2 sezony. W polsce jest dostępny 1 sezon na DVD, 2 będzie po wakacjach, Po wakacjach rownież zostanie wyemitowany 3 sezon w amerykańskiej tv. Ja ogladałem 2 sezony i serial przypadł mi do gustu :)
Supernatural jest super, a X-Files będę kupował dopóki Deagostini będzie wydawało, mam nadzieję, że jak najdłużej.
1. Dostał ktoś już paczkę z numerem 2 i 3. Ja jeszcze nie , zamówiłem już dość dawno przez internet prenumeratę i nie dostałem.
2. Wiek ktoś co to bedzie za specjalny odcinek X Files na DVD gratis dla prenumeratorów. A ten odcinek będzie http://www.filmweb.pl/X-Files++The+Truth++The+2002+o+filmie,Film,id=152826
??
O deagostini raczej bym się nie martwił bo to chyba najsolidniejsza firma :)
Korzystałem wielokrotnie z prenumerat i nie tylko wielu czasopism deagostitni i sie nigdy nie zawiodłem.
Nie pamiętam, żeby przerwali serie.
Czasami potrafią oszukać z długością serii. Pamiętam, że jakieś czasopismo, które zbierałem miało mieć 65 numerów, a przy 64 wyskoczyli na stronie internetowej jak gdyby nigdy nic że długość serii to 90 numerów.
oczywiście czegoś takiego tu nie będzie o 9 sezonów i cala kolekcja rozplanowana :)
Jednakże o to że skrócą serie to sie bym nie martwił ;)
Pozdrawiam fanów The X Files ;)
jestem zainteresowany prenumeratom ale ciekawi mnie jaka jest jakość obrazu czy jest to 16:9 czy jak na polsacie i tvp 14:6
Własnie rozmawialem z De Agostini zeby zamowic prenumerate ale usłyszalem proces wysyłki trwa do 4tygodni a nastepnie po 2 kolejne odcinki w paczce co 2tygodnie, ale zawsze bedzie opoznienie do wydan kiskowych.
Wiec mozna przyjec opoznienie lub zamowic od np 6 odcinka....
Mam prośbę do posiadaczy numeru 5 . Czy mógłby ktoś zeskanować ostatnią stronę książeczki ? Bardzo bym chciał zobaczyć okładkę numeru 6.
P.S. Ja zamówiłem prenumeratę i jeszcze se poczekam zanim zobaczę ją.
Ja już mam 1 sezon calutki. Odczekuje na kolejny wtorek jak kiedyś jak to oglądałem na PRO7(tyle że tera jest 4 tygodniowo a nie jeden)! Jest super, poczułem się jak gówniarz 15 lat temu jak to zacząłem oglądać. Serial (pomijając co niektóe motywy) trzyma świetny poziom. Wydania są świetne, choć zarzut do 2. DVD z 1 Sezonu, nie ma napisów, jest tylko lektor... ja się ogólnie uważam za osobę dobrze znającą angielski... ale co z tego... tych medycznych i naukowych gadek po angielsku i tak nie kumam, a lektora nie cierpie! Poza tym minusem wszystko zacnie... już se zamówiłem film kinowy z angli z napisami PL (bo u nas już NIGDZIE nie ma, nawet na allegro). Pozdrawiam was X-Philesów ;)
"We want to belive" in X-F2
Kondorr
Ja dzisiaj dostałem 4 i 5 numer. W prenumeracie jest lekkie opóźnienie w stosunku do wydań w kiosku.
"Wydania są świetne, choć zarzut do 2. DVD z 1 Sezonu, nie ma napisów, jest tylko lektor..."
Jak nie ma napisów? Oglądałem i widziałem, że są, a chyba mi się nie przewidziało :P.
Kureczka, a ja zorientowałam się, że archiwum x wychodzi, dopiero na dniach :( I udało mi się kupić tylko 3 płytki - 1, 5 i 6. Nie wiecie czy jest możliwe dokupić te 3 pozostałe? Przez kiosk nie ma szans :(
Przy okazji czy ktoś ma tak ja, to jest podczas odtwarzania zacina mi się film [odtwarzam na komputerze, ale to chyba nie ma znaczenia], żeby było śmieszniej zacina mi się zwłaszcza na 3 odcinku na każdej kolejnej płytce. Co jest u licha?
Zadzwon do wydawnictwa po numery archiwalne i najlepiej zamow od razu prenumerate, bedzie kazdy numer do domu przychodzil i na pewno nie przeoczysz :)
Mam pytanie. Czy może dostał ktoś już przesyłkę w której miała być ta koszulka. Mógłbym wiedzieć w jakim rozmiarze jest ta koszulka ?? A tak wogóle to jest fajna czy nie ??
Czytałem na forum x-files że nikt nie dostał koszulki (choć dostali 3 przesyłkę) , ja osobiście zrezygnowałem z prenumeraty bo ma się numery z opóżnieniem , grtisów coś nie dają (przynajmniej na razie) a cena też kolosalnie różna nie jest