PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36607}

Z Archiwum X

The X Files
1993 - 2002
7,9 102 tys. ocen
7,9 10 1 102195
8,2 22 krytyków
Z Archiwum X
powrót do forum serialu Z Archiwum X

Czemu się tak jaracie tym kioskowym wydaniem, przecież jest ono tragiczne. Nie mówię tu o wizualnej stronie wydania bo to akurat całkiem ładnie wygląda, ale chodzi o jakość nagrań dostarczonych na płytkach. Tragedia:
1. format tylko 4:3 i brak panoramy
2. obraz w jakiejś niskiej rozdzielczości - nie jest to nawet standard dvd - nie trzeba z bliska patrzeć żeby dostrzec pikseloze. Obraz powinien być oczyszczony z szumów i odnowiony.
3. dźwięk to już przesada - oryginał w 2.0 (do lekotra 2.0 bym się nie przyczepił ale oryginał to już porażka)

To wszystko oczywiście było by do przyjęcia gdyby wydanie odpowiednio nisko kosztowało, ale zapłacić ok 1300 za kolekcję z najniższym możliwym standardem obrazu i dźwięku to już mocna przesada.
Współczuję tym co chcą zmarnować 1300zł.

skun

nom tez prawdwda ale ile mozna czekac na oficjalne wydanie i czy wogule te oficjalne bedzie lepsze od tego?? Mnie cieszy to ze po tylu latch czekania wkoncu jest polskie dvd:):):)

skun

Skun, weź pod uwagę, że pierwsze sezony są oryginalnie w formacie 4:3. Wydanie DeAgostini nie jest takie złe, zresztą w naszym kraju to dziwota, że zdecydowano się tak wydać, bo nie wiadomo jaka by była sprzedaż. No i w oficjalnym wydaniu nie poczytasz sobie ;). Nie ma narzekać - mogło byc o wieleee gorzej; sam lektor na DVD5 a tak masz DVD9 i ładnie sie na półce prezentuje. Co do dźwięku - to nie mam pojęcia jak jest wydaniu amerykańskim, ale te wielkie pudło wygląda potężnie :D.

skun

Wydanie deagostini jest bardzo dobre (przynajmniej jak na polskie warunki). Co do Twoich zarzutów skun:
1. jak pisał ARM-y pierwsze sezony były kręcone w takim formacie. Nie zapominajmy, że Archiwum jest juz trochę starym serialem.
2. roździelczość 720:576, więc chyba nie jest źle (płyta dvd9);
3. jeśli chodzi o dźwięk to jest podobnie jak z formatem 4:3. Dopiero od 4 sezonu (chyba;)) jest dźwięk 5.1. Wydanie amerykańskie też posiada takie parametry. I z tego co czytałem na forach to jest to kopia wydań zachodnich z dodatkiem w postaci polskiego lektora i polskich napisów ;).

Dla mnie bomba. Czekam na przeyłkę.