W 4 lub 5 sezonie jest taki odcinek, w którym poznajemy Muldera jeszcze przed wstąpieniem do X files, Jest na początku swojej kariery. Nie mogę sobie przypomnieć dokładnie o czym był docinek, ale chodziło o to,że Mulder nachodzi starszego człowieka, który mam my opowiedzieć o morderstwach sprzed lat. Chodziło o faceta, który atakował ludzi takim jakimiś łapami robaka, które wywodziły mu z ust i atakowały przeciwnika. Część fabuły dzieje się w latach 50 tych w USA . Pojawia się młody ojciec Muldera i młody Palacz. Mi nie chodzi o fabułę, tylko o to,że jak Fox Mulder rozmawia z tym starym świadkiem (chyba emerytowanym policjantem) to ma obrączkę na placu! I się właśnie zostawiam czy on przed wstąpieniem do XF i poznaniem Scully był żonaty, czy to wpadka przy zdjęciach? ktoś coś wie?
Pamiętam ten odcinek. Podejrzewam, że nie ma w tym jakiejś głębszej historii - myślę, że Duchovny po prostu zapomniał zdjąć obrączki przez kręceniem ujęcia. Wiem, że są osoby na planie, które pilnują takich szczegółów, ale zawsze może się zdarzyć jakieś przeoczenie. Być może nawet zostawiono to, żeby zagorzali widzowie mieli o czym dyskutować.
Ok, dzięki. Właśnie tak myślałam,że to może być jakiś "smaczek" dla fanów serialu, a nie fragment fabuły. Choć kto wie, może nie znamy prawdziwej przeszłości Muldera? :)