PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36607}

Z Archiwum X

The X Files
1993 - 2002
7,9 102 tys. ocen
7,9 10 1 102195
8,2 22 krytyków
Z Archiwum X
powrót do forum serialu Z Archiwum X

No właśnie wiadomo że "Z archiwum X" ma liczne grono fanów ale czy wierzą oni w te wszystkie zjawiska przedstawione w filmie. Zawsze mnie to ciekawiŁo. Czekam na wasze odpowiedzi

Tulkas

moze nie w 100% ale czesc z nich napewno :):):)

Tulkas

Wiesz, to że ktoś jest oddanym fanem tej serii, że oglądał wszystkie odcinki po 100 razy i wie wszystko co można wiedzieć na temat bohaterów i wątków przedstawionych w serialu nie musi od razu oznaczać że wierzy we wszystko co tam jest pokazane ;p To tak jakby zapytać fana Star Wars czy próbował okiełznać moc ;D (choć pewnie tacy też się zdarzają ;> ).

Aczkolwiek jak już przedmówca nadmienił z pewnością wielu fanów może nie tyle wierzy co ma świadomość że istnieją zjawiska których nauka nie potrafi wyjaśnić. Jednak żeby dojść do takich wniosków wcale nie trzeba oglądać X Files ;p

Mam nadzieję że nie zamotałem, pozdrawiam ;D

HuntMocy

Powiem że te zjawiska są lekko nierealne, ale sposób w jaki są tłumaczone jest świetny. Ogólnie to zgadzam sie z przedmówcą.

Tulkas

Oczywiście, że wierze. No może nie we wszystkie. Ale np. w kosmitów. Przecież to nie możliwe, że jesteśmy sami. Jak powiedział Albert Einstein:"Najlepszy dowód na to, że we wszechświecie istnieją inne formy życia jest taki, że do nas nie przylatują":) No i w duchy wierze.

Tulkas

Nie we wszystki, to oczywiste, ale niektóre na pewno. Rosewell na przykład.

Grabarz_14

we wszystko to nie wierze.. np. wczoraj oglądałam odcinek o mezczyznie co mial ogonek (usunął za mlodu) i umiał zamieniać się w kogo chiał i dzięki temu zapłodnił 5 kobiet.. zabawny odcinek ale w to nie uwierzyłam..

była kiedyś mowa o syndromie jerozolimskim.. że jak ludzie wracają z Jerozolimy to myślą że są szatanem albo czymś tam.. i to wydaje mi sie prawdopodobne, nawet na necie cos o tym kiedys czytalam..

w zielone ludki i te rzeczy ciezko wierzyć, choć sprawa z uprowadzeniem Scully i innych i ten jej rak są tak ladnie wytlumaczone, ze aż wydaje sie realne..

albo odcinek w ktorym jakiś facet ma brata blizniaka co mieszka se w jego brzuchu i zabija innych ludzi poszukujac nowego "mieszkanka" - totalna bajeczka..

w niektore sprawy, choć naukowo nieudowodnione, ale jednak przez to jak w Archiwum X zostały pokazane, zaczynam wierzyc..

pozdrawiam fanów :)

Tulkas

Odcinek z sektą mógł być prawdziwy... A raczej coś takiego zdarzyło sie kiedyś na pewno, wciąż przecież mówią o podobnych rzeczach, prawda?

Tulkas

Sadze, ze istnieja kosmici, obca cywilizacja. Odwiedzaja nas bardzo czesto. Najlepszym przykladem tego sa piktogramy (sprawdzie jak skomplikowane wzory powstaly w ciagu ostatnich lat). Widzialem takze spora ilosc filmow amatorskich na ktorycch nagraly sie ufo (moze 10% tych filmow wydalo mi sie prawdziwych). Ostatnio czytalem opinie naukawcow na temat podroz w czasie i przestrzeni. Jedna teoria mnie bardzo zainteresowala, a mianowicie jeden z naukowcow stwierdzil, ze mozliwe jest istnienie wielu wszechswiatow a nie tylko jednego tak jak uwazamy do dzis. podroz z jedego wszechswiata do drugiego odbywala by sie oczywiscie korytarzem czaso-przestrzennym (czarna dziura jest brana pod uwage). KOsmici to wiedza i umieja wykorzystac, moze sie kiedys podziela te wiedza.

Ibrah

A ja mam taką teorię:
Bóg to kosmita. Kosmici porwali ziemską kobietę (Marię), zapłodnili ją i zwrócili, a ona urodziła syna(Jezusa). Potrafił czynić on cuda, bo przecież mógł mieć jakąś moc. A jego wniebowstąpienie = przyleciał po niego statek. Ludzie nie mogli pojąć tego co widzą i spisali to w księdze po swojemu. Wiem, że to dosyć zwariowana teoria, ale co wy na to? No i jeszcze piramidy w Gizie. Są odzwierciedleniem gwiazdozbioru nad nimi. Kto pomógł ludziom je zbudować?
A co do kosmitów wśród nas, to moja wykładowczyni rachunkowości pasuje mi na kosmitkę (bez obrazy dla kosmitów XD). Pozdr.

Foxy88

hehehe chyba żartujesz

Foxy88

To nie twoja teoria tylko von daniken'a

Ibrah

Jeśli chodzi o podróże w czasie, to mi podchodzi tylko jedna teoria, że są możliwe, ale tylko w roli biernego obserwatora, który stoi gdzieś poza czasem tych wydarzeń. Bo w innym przypadku zalała by nas fala turystów z przyszłości :) Również nie wierzę w podróż przyszłość, bo przecież jeżeli do niej moglibyśmy podróżować, to wcześniej musiała ona zaistnieć, co by potwierdzało teorię, że świat się powtarza (wszechświat się rozszerza i kurczy), stąd Deja Vu.

Hehe, uwielbiam takie rozmyślania.

P.S. W UFO wierzę.

Tulkas

Na moją psyche bardzo zadziałał film Johna Carpentera "They Live!", naprawdę daje do myślenia.