PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36607}

Z Archiwum X

The X Files
1993 - 2002
7,9 102 tys. ocen
7,9 10 1 102105
8,2 20 krytyków
Z Archiwum X
powrót do forum serialu Z Archiwum X

Bo ja skończyłam 7 sezon i zaczęłam 8 ale nie lubię tych nowych agentów i przestałam oglądać. Ale
tęsknie za Mulderem i Scully :) więc muszę dokończyć ale nie wiem ile jeszcze czasu będę musiała
się przemęczyć. Ktoś wie dokładnie w którym odcinku serial wraca do normy?

dexter5131

W ósmym sezonie Mulder pojawia się w pierwszych dwóch odcinkach, ale bardzo sporadycznie. Następnie dopiero w 11. odcinku The Gift i w 13. Per Manum (tu tylko w retrospekcjach). Od 14. This Is Not Happening i 15. DeadAlive można powiedzieć, że wraca do serialu i do końca sezonu jest już w każdym odcinku.

Będziesz niestety miała problem z sezonem dziewiątym, gdyż tu Mulder pojawia się osobiście dopiero w dwugodzinnym finale. Dla Scully jednak też warto się pomęczyć ;)

ocenił(a) serial na 9
maciowski

ok dzięki :) ale ja osobiście uważam, że powinni skończyć na 7 sezonie, było by to ciekawe zakończenie ;)

dexter5131

Finał siódmego sezonu faktycznie byłby bardzo dobrym zakończeniem całej serii, ale powstały jeszcze dwa sezony. O ile z ósemką też miałem na początku problem to jednak spodobało mi się to, że twórcy nie próbują Doggettem zastąpić Muldera i polubiłem jego postać. Scully i Doggett stworzyli ciekawy duet, było sporo ciekawych epizodów, przez pół sezonu mieliśmy również Muldera no i zakończenie też w sumie mogłoby być zakończeniem całego serialu.

Dziewiąty mimo kilku dobrych odcinków (tych skupiających się na Scully) zrywa już z duetem Scully i Mulder, a daje nam nowy i niestety to jest największy błąd twórców. Archiwum X to właśnie Scully i Mulder i bez nich serial nie powinien być kontynuowany. O ile ósmy poradził sobie z częściową nieobecnością Foxa i w mojej ocenie jest dobrym sezonem, to dziewiąty z nowymi agentami, bez Muldera i z drugoplanową Scully nie udźwignął ciężaru legendy ;)

ocenił(a) serial na 9
dexter5131

Ja uważam że pomysł z dwoma dodatkowymi sezonami nie jbył zły,na razie jestem na 5 epizodzie 8 sezonu ale Dogget daję radę(choć myślałem że będzie inaczej),i myślę że kolejne odcinki będą jeszcze ciekawsze :)