PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36607}

Z Archiwum X

The X Files
1993 - 2002
7,9 102 tys. ocen
7,9 10 1 102195
8,2 22 krytyków
Z Archiwum X
powrót do forum serialu Z Archiwum X

Oczywiście cały serial ogląda się z przyjemnością, ale gdybyście mieli wymienić kilka wyjątkowych odcinków.
według mnie najciekawsze:
1. Sezon 1 - Ice. Akcja na Antarktydzie.
2. Sezon 6 - Monday. Akcja z powtarzającym z napadem w Banku.

Boskigrom

Sezon 6 - Monday. Akcja z powtarzającym z napadem w Banku <- też mi się to podobało =]

someone91

Moje ulubione odcinki to:
4x20 Small Potatoes - Duchovny w podwójnej roli,
5x04 Detour,
5x06 The Post-Modern Prometheus,
5x12 Bad Blood - w mej opinii the best from the best;-)
6x13 Arcadia,
6x18 Milagro,
7x18 Hollywood A.D. - konwencja filmu w filmie,
7x21 Je Souhaite - Mulder w roli pisiadacza dżina.

_LG_

7x21 Je Souhaite - bardzo mi się podobało a aktorka grająca dżina była świetna. Najlepsze było jak cofnęła 1 życzenie hahahaha :D
dodatkowo polecam z tych co tytuły sobie przypomniałem:
5x19 - Folie A Deux - o potworze chowającym się w świetle (człowiek ćma)
6x02 - Drive - koles jak sie zatrzyma to zginie - ten odcinek zaczyna się całkowicie inaczej niz wszystkie bo jak by na zywo.
7x13 - First Person Shooter - FPS chyba kazdy gracz wie co to. końcowa scena ze sculy i mulderem!!!

Boskigrom

zdecydowanie dwunasty odcinek trzeciego sezonu - War of the Coprophages o karaluchach atakujących ludzi. :D

lipa3000

Dla mnie super są wszystkie, gdzie są Mulder i Scully=) Ale najbardziej lubię w kolejności emisji:
Ice, Darkness Falls, Squeeze, Firewalker, Excelsis Dei, Irresistible, Fresh Bones, Humbug, Our Town, 2Shy, Syzygy, Home, Leonard Betts, Small Potatoes, Detour, Post-Modern Prometheus, Triangle, Dreamland I i II, How The Ghost Stole Christmas(mój ulubiony=), Monday, Arcadia, The Goldberg Variation.

calusari

co nie zmienia faktu, że niektóre odcinki były porażką. ale ten serial jest niesamowity, David Duchovny - życiowa rola. Szkoda że słaba kontynuacja, w postaci nowej kinówki. ale i tak uwielbiam, 10/10

Boskigrom

sezon 6 - The Unnatural świetny odcinek z baseballem;]

Boskigrom

sezon 9- the truth najlepszy odcinek w całym X-Files

Boskigrom

Na razie widziałem trzy serie i najlepsze w mojej opinii odcinki to:
"E.B.E."
"Irresticible"
"Humbug"
"The Host"
“2 shy”
“War of the corpophages”
“Oubliette”

Boskigrom

Najlepszy to jest cały serial ale ulubione to:
- Monday - za pomysł
- Arcadia - za relacje pomiędzy Mulderem i Scully
- ?? -nie pamiętam nazwy - odcinek, w którym pewien człowiek wiedział kiedy ktoś umrze i robił zdjęcia "zejścia" tych osób - za pomysł
- Musings of a Cigarette-Smoking Man
- Paper Hearts - aktor grający więźnia grał tak realistycznie, że byłem pełen podziwu dla niego za wczucie się rolę.
- Drive - za pomysł

Znalazłoby się jeszcze kilka. Duża w tym zasługa wspaniałej muzyki Marka Snow'a nadającej świetny klimat całemu serialowi(po prostu mistrzostwo świata).