PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36607}

Z Archiwum X

The X Files
1993 - 2002
7,9 102 tys. ocen
7,9 10 1 102204
8,2 22 krytyków
Z Archiwum X
powrót do forum serialu Z Archiwum X

David Duchovny i Gillian Anderson powiedzieli że jest możliwy powrót serialu X-Files. "Dziś twierdzą zgodnym głosem: reaktywacja serialu jest możliwa! Duchovny potwierdził, że twórca serialu Chris Carter pracuje nad nowymi scenariuszami, a „piłka jest po stronie wytwórni”."

Oby się udało. Już się jaram,serial mojego dzieciństwa

L3gion92

Zaciekawiony Twoją informacją, oraz brakiem jej źródła, postanowiłem sprawdzić i zweryfikować ją na własną rękę.
Niestety, okazało się, że nie masz racji, a przesłanki jakoby SERIAL miał powrócić z dziesiątym sezonem są nieprawdą. Prawdziwe za to, są cytaty Davida Duchovny'ego, które przytoczyłeś (i przekręciłeś) w swoim poście. Pochodzą one z AMA Reddita i dotyczą planów zrealizowania trzeciego FILMU kinowego.
Z resztą, już kilka miesięcy temu było o tym wiadomo, po panelu zorganizowanym z okazji dwudziestolecia serialu na Comic Conie, w San Diego.

Źródło: http://metro.co.uk/2013/10/12/gillian-anderson-and-david-duchovny-hint-at-new-x- files-film-on-reddit-ama-4143916/
http://www.reddit.com/r/IAmA/comments/1oad13/gillian_anderson_here_ive_brought_d avid_duchovny/

Także, nie ma się co łudzić, kontynuacji serialu raczej nie będzie. Aktorzy są zajęci innymi projektami, twórca natomiast dłubie chyba przy czymś nowym.

Pozdrawiam.

Luke90

Wielkie dzięki że to sprawdziłeś,niestety ja skorzystałem z nie pewnego źródła (mądry Polak,po szkodzie). W takim razie mam nadzieję,że dojdzie do realizacji trzeciego filmu X-Files.

L3gion92

Wychodzi obecnie za to komiks będą 10. serią.

http://en.wikipedia.org/wiki/The_X-Files_Season_10

Podobnież dobry. U mnie ciągle jest na liście do przeczytania.

marakeusz

Sezon 10 naprawdę jest w formie komiksu i przynosi wiele... naprawdę BARDZO WIELE niespodzianek których twórcy nie kryją żeby zrobić smaka fanom serialu a mianowicie : Palacz żyje i pomaga Mulderowi tak jak kiedyś robił to X, śmierć Samotnych Strzelców to fake itp...

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
Raskolnikow89

Palacz nie żyje , nie wiadomo kim była ta istota , trzeba uważnie czytać

PraskiKinoman

W wywiadzie twórcy komiksu zapytani o tą "istotę" jak mówisz powiedzieli że w X Files nikt nie umiera no chyba że jest Samanthą Mulder.

Sezon 9 był tak gówniany że nikt nie myślał o kontynuacji w 10 sezonie, chcieli zamknąć serial porządnie szokując widza dlatego w ostatnich scenach wpakowano Spenderowi rakiety w tyłek przy okazji pozbawiając go jak terminatora wierzchniej warstwy:) Już wtedy mówiono że takie zakończenie jest bardzo naciągane bo CSM w ostatnim odcinku sezonu siódmego był zbyt chory żeby przeżyć kolejne dwa lata, które dzielą wydarzenia 7 i 9 sezonu nie mówiąc już o tym że za sprawą Kryceka zjechał ze schodów.

Dlatego kwestię zmartwychwstałego Palacza rozwiążą najprawdopodobniej tak że Palacz mając wystarczająco dużo środków i technicznych możliwości przejętych od Obcych sklonował sam siebie. Klon był bardzo chory ( choroba klonów która polega na bardzo szybkiej degeneracji tkanek ) został "podłożony " przez Palacza już w ostatnim odcinku sezonu 7 gdyż Palacz bał się bezpośredniej konfrontacji z Krycekiem. Krycek zabił klona zrzucając go ze schodów, następnie stworzono drugiego klona i podłożono do zabicia agentom Obcych.
W tym czasie prawdziwy Palacz przeszedł zabiegi mające przedłużyć mu życie. Będąc tak naprawdę pozytywnym bohaterem będzie pomagał Mulderowi w walce przeciwko kolonizatorom. W wydaniu telewizyjnym 10 sezonu mógłby dostać miejsce w czołówce serialu z legitymacją NSA.