PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36607}

Z Archiwum X

The X Files
1993 - 2002
7,9 102 tys. ocen
7,9 10 1 102204
8,2 22 krytyków
Z Archiwum X
powrót do forum serialu Z Archiwum X

Tematyka, postacie, a zwłaszcza ten klimat... THE TRUTH IS OUT THERE! :)

DieGlock

Kompletnie się zgadzam i to z odstępem. Za krótki

DieGlock

ja też sie zgadzam. klasyk
pierwszy raz ogladalem gdy mialem 8 lat, ale sie wtedy bałem niektórych odcinków i do teraz oglądam
pamietam na tvp2 jak puszczali jeszcze znaczków wiekowych nie było i zawsze przed każdym odcinkiem był napis "film tylko dla dorosłych"

DieGlock

W swojej kategorii tzn. poruszanych przez serial wątków najlepszy. Jednak nie najlepszy jaki powstał w ogóle. Wiele seriali trzyma też bardzo wysoki poziom. 24 godziny,Dr.House to seriale rewelacyjne.
Jednak w swojej kategorii po prostu najlepszy. Ani Supernatural, ani Fringe nie są od niego lepsze, choć obydwa bardzo dobre (szczególnie zakończenie pierwszego sezonu Fringe).

kaczor54

Prawda!! Ostatnio wziąłem się z braciakiem za bary z całymi sezonami:D Na razie doszedłem do połowy 3 sezonu. Zawsze oglądałem w TV od dzieciństwa, ale jakąś wybiórczo, a to czasu brak, a to się coś opuściło, a to sezonami mieszali. Nigdy wszystkiego od dechy do dechy nie widziałem. Teraz mam okazje. I wiem, że 10 to dla tego serialu to za mało:D

DieGlock

Jak widzę ten serial na 71 miejscu w tym gównianym rankingu po wielu chałach wyżej to mnie normalnie krew zalewa!

PetrusX

Też kiedyś go oglądałem i postanowiłem obejrzeć teraz "od A do Z" wszystkie sezony:) ten film jest lepszy od wielu horrorów, przynajmniej nie śmieszy a wciąga jak trzeba:P

Stefan92

Macie rację:) Klasyk! Myślę, że gdyby nie "X-files", nie powstałyby także inne seriale np. "Bones", które jak niektórzy twierdzą jest wzorowane na "X-files". Kocham ten serial, bo przypomina mi stare, dobre czasy, kiedy cała rodzina siadała przed telewizorem i oglądała legendarne "Z archiwum X". Minęło tyle lat, a ja nadal kocham ten serial. Ja też w dzieciństwie nie widziałam wszystkich odcinków, dlatego teraz chcę się zrehabilitowac. Obejrzałam pierwszy sezon i połowę drugiego, chcę ściągnąc trzeci, ale na torrentach nie ma seederów. Ma ktoś jakąś dobrą stronkę z której mogłabym pobrać resztę serii?