PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36607}

Z Archiwum X

The X Files
1993 - 2002
7,9 102 tys. ocen
7,9 10 1 102211
8,2 22 krytyków
Z Archiwum X
powrót do forum serialu Z Archiwum X

Niespójność sezonu piątego.

ocenił(a) serial na 10
Grandzik

Witam, od jakiegoś czasu zacząłem oglądać Z Archiwum X, wszystkie sezony do początku piątego są spójne i wszystko w nich dobrze się łączy. Jednak na początku 5 sezonu jest dużo niewyjaśnionych rzeczy, które biorą się nie wiadomo skąd i nie są wyjaśniane, jakby kolejny odcinek był co najmniej 3 dalej. Serial oglądam na pewnym poratlu . Stąd moje pytanie dotyczące sezonu 5, czy sezon po prostu zaczyna się w stosunkowo dziwny niespójny sposób, bądź na pewnym portalu, ktoś się nie postarał( biorąc pod uwagę fakt, że 4sezony były idealnie spasowane) i źle wrzucił odcinki? Liczę na pomoc;)

ocenił(a) serial na 10
Grandzik

Po miedzy 4 a 5 sezonem powstał film "Z Archiwum X: Pokonać Przyszłość" i jest tak jakby wstępem Do 5 sezonu.

ocenił(a) serial na 10
el_mariaci_2

Tak gwoli ścisłości to Pokonać przyszłość powstało między 5 a 6 sezonem;p

ocenił(a) serial na 10
Grandzik

Zastanawiam się co masz na myśli przez niespójność bo ja szczerze mówiąc nie zauważyłam jakichś szczególnych nieścisłości w tym sezonie;p no chyba że po prostu jakoś mi to umknęło i nie zwróciłam na nie uwagi;P

Grandzik

A może chodzi o to, że ostatni odcinek sezonu czwartego zakończył się tradycyjnym to be continued, a jako pierwszy odcinek piątego sezonu obejrzałeś 5x01 Unusual Suspects (historię o początkach znajomości Muldera z Samotnymi Strzelcami) zamiast Reduxów?

Unusual Suspects ma numerację 5x01, ale faktycznie był wyemitowany jako trzeci odcinek w piątym sezonie.

ocenił(a) serial na 10
maciowski

W tym tkwił problem, dzięki za wskazówkę;)