Witam.Niedawno zacząłem oglądać z Archiwum X ponieważ gdy byłem mały bałem się tego
:P Jestem po obejrzeniu 1 sezonu i bardzo mi się podoba.Chciałbym też poznać waszą
opinię który odcinek 1 sezonu podobał wam się najbardziej.Prosiłbym o podanie 1 odcinka
max 2 waszym zdaniem najlepszych tego 1 sezonu.
Ice, Darkness Falls, Tooms i Squeeze oczywiście :):)
Ehh nie popisałam się :):) poprzednicy są podobnego zdania :)
:):) ha pierwszy sezon jak na start był bardzo dobry :):)
może jeszcze dodałabym jeszcze odcinki GENDERBENDER, YOUNG AT HEART,
No pierwszy sezon był bardzo dobry. Pierwszy odcinek miał strasznie zakręconą i jednak mocno naciąganą fabułę. Jednak był niezwykle klimatyczny jak chyba żadny inny epizod "Z Archiwum X". Gdyby nie ta fabuła to mógłbym go dorzucić.
Też czasami mim takie wrażenie, że gdyby nie cała ta "otoczka" w serialu, to chyba nie zdecydowałabym się na śledzenie dalszych losów.
Twórcy jednak nie zawiedli i stworzyli dla nas fanów :):) ponadczasowe cudo :)
Ponadczasowe, ale dopóki jakaś telewizja komercyjna nie zdecyduje się na retransmisję to przyszłe pokolenia nie będą mogły obejrzeć tego kultowego serialu.
Pomyślałam i o tym więc nabyłam wszystkie sezony na dvd. By mieć ten komfort i wracać do niego kiedy mam ochotę, a nie czekać nie wiadomo ile na to, aż polska tv zdecyduje się na ponowne puszczanie sezonów. Poza tym mamy chyba wykupione 8 sez, z czego i tak puszczają max do 6 ... więc po co się męczyć :) z resztą bez problemu wszystkie sez sa dostępne online :)
Jestem w połowie I sezonu. Na razie najlepsze Eve, Ice, oraz Squeeze. Generalnie, to wolę te bez kosmitów. :)
Jak to mówił mój kuzyn, X-files i Thorgal dzielą się na odcinki/albumy normalne i pier***enie o kosmitach. I zawsze lepsze są te bez pierd***enia o kosmitach. :D
Darkness Falss :) Jak byłem mały omijałem przez ten odcinek każdy rój małych muszek nad jeziorem :D
Właśnie obejrzałem ten odcinek. Super. :)
Bardzo podobny schemat do Ice. Jakieś odludne miejsce + baza (czyli stacja badawcza i dom drwali), Scully i Mulder + jeszcze 2-3 inne postacie jadą ratować ludzi, którym coś się przytrafiło i okazuje się, że za zabójstwami stoją prehistoryczne insekty, które obudzili ludzie (odwierty i ścięcie drzewa). Bardzo podobne te odcinki i oba super.
Możliwe, że już go kiedyś widziałem. Ale ja ten serial oglądałem 20 lat temu i nie wiem co widziałem, a co nie. Na pewno pamiętam Ice i odcinki o Toomsie. Teraz sobie powtórzę całość.
serial widziałam bardzo dawno, jeśli chodzi o 1 sezon to utkwił mi w pamięci ten o Toomsie ( są o nim 2 odcinki w 1 sezonie), więc musiał wywrzeć na mnie największe wrażenie.
z kolei Ice niezbyt mi się podobał, w dodatku widziałam świetny The Thing Carpentera, z którego Ice dużo brał, no i dla mnie niestety była to marna podróba.