Najlepsze odcinki mam ponagrywane jeszcze na kasetach video LOL. Leżą sobie na półeczce. Kto by wtedy przypuszczał, że wkrótce wszystko będzie na DVD albo w necie. Lata minęły, a ja znowu oglądam Archiwum :)
Różnica polega na tym, że teraz mam kompa i wiem, jak się który odcinek nazywa :)
Oglądanie archiwum x na vhsie ma nieporównywalnie lepszy klimat niż na dvd chociaż jakość słabsza. Wielkie propsy dla tele5 za wyemitowanie klasyka stacji FOX, przypomina się dzieciństwo kiedy siadało się wieczorem przy tv żeby obejrzeć przygody Muldera i Scully ;)))
Fajnie by było jeśli X Files odniosłoby sukces w wieczornym paśmie stacji, może wtedy pokusiliby się o wyemitowanie innych świetnych seriali np. Opowieści z Krypty :P
A już jutro odcinek "Drive" z Bryanem Cranstonem znanym z "Breaking Bad" i "Zwariowanego świata Malcolma" ;))))
W 5 też było kilka całkiem niezłych np. "Bad Blood" jeśli się nie mylę. W 6 sezonie podoba mi się duża liczba gościnnych występów, chociażby Bruce Campbell w 7ep.
W 5 też było kilka całkiem niezłych np. "Bad Blood" jeśli się nie mylę. W 6 sezonie podoba mi się duża liczba gościnnych występów, chociażby Bruce Campbell w 7ep.
W każdym sezonie jest parę odcinków, które zapadają w pamięć. Ale myślę, że 6 jest najlepszy pod względem ich ilości :)
Szczerze powiedziawszy, to troche mnie zdziwiło to. W 1 odcinku było o kosmicie który wyszedł z takiego gościa :D. Na końcu było, że porwał takiego chłopca, a w drugi odcinek był zupełnie inny :P
Jednak bardzo mi się podoba,bo przypomina się dzieciństwo:)
Dzisiaj Mulder zamienił się ciałami;) Jutro druga część.
PS Genialny serial mimo uplywu lat.
:):) serial do którego będę wracać ... no w końcu w Polsce w tv bedzie pokazany 9 sezon :):)
Normalnie kłaniam się ... Tele 5 mnie zaskoczyło :)
bez wątpienia jest to naprawde dobre posunięcie Tele 5 , serial kultowy dodatkowo świetna zagrywka jest puszczanie w niedziele odcinków z całego tygodnia , czekam jeszcze na inne kultowe seriale z lat 80 i 90 jak seaquest , policjanci z miami ,drużyna a ,MacGyver , 'Allo 'Allo!, Żar tropików,Czynnik Psi,Na wariackich papierach,Herkules,Nash Bridges,Kojak ,strażnik teksasu , jak widać jest sporo dobrych seriali a ile nie wymieniłem , nie co się oszukiwać serialne lat 80 i 90 biją na głowe coraz bardziej tandetne seriale które obecnie powstają , ciężko szukać czegoś nowego i ciekawego , ostatnio co mnie zaciekawiło na poważnie to Hit and Miss z Chloë Sevigny w roli płatnej zabójczyni transseksualnej która ma syna , w totalnej płyciźnie tandetnych seriali ten wydaje się odważny , ciekawy i wkońcu odrobine świerzości w serialach które ostatnio są przepełnione głupowatymi produkcjami ani nie zabawne ani inteligentne zwykłe odmóżdżacze .
No to żeś nawymieniał tych seriali :):):), ale co fakt to fakt ... najlepsze seriale to lata 80, 90 :):) teraz to tylko marne kopie :):)
Pozdrawiam
"Three of a kind" - zachowanie Scully po zastrzyku :))) - za to uwielbiam ten serial :)
The Unnatural - świetny odcinek o przyjaźni policjanta z przeobrażonym obcym - napisał scenariusz i wyreżyserował go ..... David Duchovny :)
a ja już po raz czwarty oglądam ten serial :p Wcześniej oglądałem go w dzieciństwie, ale wyrywkowo i słabo pamiętałem. Od I roku studiów zacząłem oglądać i teraz będąc na IV roku oglądam go po raz czwarty (3 razy w ciągu 4 lat) :p
Fajnie, że ktoś go jeszcze puszcza w tv.
"Z Archiwum X"
Zapraszam do polubienia nowej strony na facebooku!
Pozdrawiam ;)
https://www.facebook.com/ZArchiwumXserial
Kolejny ukłon dla Tele5! Gdy Polsat emitował siódmy sezon zaczął od odcinka "Hungry" i dopiero po nim kontynuował tryptyk z "Sixth extinction". Tele5 tego błędu nie popełniło - brawa!
Buuu nie wiedziałam że powtarzają i załapałam się dopiero przy 6tym sezonie.... :/ Ale za to teraz nam niedzielę z X files, bo w niedzielę Tele5 nadaje wszystkie odcinki z tygodnia. Nie sądziłam że po raz kolejny tak dobrze będzie się to oglądało. Super!
Tele5 chyba zaczęło emisję od szóstego sezonu. Trochę wcześniej TVP Seriale emitowało sezony 1-5 i porzuciło dalszą emisję, także fajnie się te emisje ze sobą zgrały. Chyba nawet film będący pomostem między sezonem piątym i szóstym poleciał na Polsacie w międzyczasie. :)
A wiecie czy Tele 5 zamierza wyemitować także 8 serię?
Dla mnie przez stare czasy 8 seria to nadal taki towar elitarny ;)
Kiedyś odcinki leciały tylko do 7 sezonu, nie było jeszcze szybkiego neta żeby sobie ściągnąć, trzeba było kombinować lub nagrywać na niemieckim Pro7, gdzie Scully mówiła dubbingiem jakegoś kolesia ;)
Wspaniale mi się ogląda te odcinki codziennie.
Nie ma, nie było i nie będzie lepszego serialu niż X-Files :*
Wyemitują nie tylko ósmy, ale i dziewiąty sezon (premierowo w polskiej ogólnodostępnej telewizji)!
http://www.tele5.pl/portal/press
drugi news od góry z datą 17 stycznia
Dla zainteresowanych co ogladają "Z Archiwum X" na Tele5.
Od poniedziałku (8 kwietnia) - będą nadawane po dwa odcinki VIII serii (20:00 - 22:00)
Będzie to wyglądało mniej więcej tak:
poniedziałek - odc 1i 2
wtorek - odc 2 i 3
środa - odc 3 i 4
nie będzie powtórek o 15:00 jak zazwyczaj było
a ja w zeszłym tygodniu zaczełam oglądać serial od 6 sezonu, 20 lat temu obejrzałam go właśnie do 6 włącznie i ponieważ jestem jego ogromną fanką postanowiłam dojrzeć do końca 9 serii i w końcu wiedzieć jak się skończy :) 20 lat mineło.... ojoj :)