PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36607}

Z Archiwum X

The X Files
1993 - 2002
7,9 102 tys. ocen
7,9 10 1 102379
8,2 23 krytyków
Z Archiwum X
powrót do forum serialu Z Archiwum X

Zaczęło się :D Piszcie jak wrażenia po 1-szym odcinku ;))))

ocenił(a) serial na 10
latelamb

Pierwsze sezony od 1 do 5 były w tvp seriale

FedererKing

Tak, akurat kiedy się zakończyły moja kablówka raczyła włączyć tvp seriale ;)

ocenił(a) serial na 10
latelamb

a to ci pech

FedererKing

A to mi pech. Z płyty to nigdy dla mnie nie będzie to samo.

ocenił(a) serial na 10
latelamb

w telewizorze czy na komputerze ?

FedererKing

Na kompie.

W zasadzie pełen oldschool by był, jakby puszczali na dwójce w czwartki :P Tak jak pięć tysięcy lat temu, kiedy chodziłam do podstawówki!

ocenił(a) serial na 10
latelamb

oglądanie Z Archiwum X na telewizorze to jednak o wiele przyjemniejsza rzecz niż na kompie , a co do emisji na tvp2 to czemu nie , przynajmniej reklam by nie było , chociaż na tele 5 i tak ich za dużo na szczęście nie ma

FedererKing

No, to mnie zdziwiło właśnie - nigdy nie oglądałam tej stacji i nie wiedziałam, że tam są tak krótkie reklamy ;) Swoją drogą przed emisją Archiwum w ogóle nie wiedziałam, że mam taką stację ;P

ocenił(a) serial na 10
latelamb

jak na jakiejś stacji są krótkie reklamy to jest odliczanie a jak są długie to wiadomo.....

ocenił(a) serial na 10
latelamb

Archiwum X leciało w poniedziałki - kiedy ja chodziłam jescze do podstawówki i serial pierwszy raz pojawił się w polskiej telewizji :P o ile dobrze pamiętam :)

thesecondnetoknow

Też pamiętam, po "Allo, Allo" bodajże :) Potem leciało przez dłuższy okres w czwartki.

ocenił(a) serial na 10
thesecondnetoknow

Rzeczywiście :)

ocenił(a) serial na 10
jacva

''Without'' - a Muldera nie widać :(

FedererKing

A w dodatku mam wrażenie, że scenarzyści postanowili ciężarną Scully 'przeczołgać' z każdej możliwej strony - impertynencja nowego współpracownika, nagrobek Muldera, a dodatkowo nawet Skinnerowi nie można ufać, bo nie wiadomo czy Skinner to Skinner, wycieczka po pustyni (oczywiście w nocy). O ataku Bounty'ego nawet nie wspomnę.

Swoją drogą - jak to się stało, że Scully nie doznała obrażeń w styczności z tą zieloną toksyną?

latelamb

Ciężarna Scully będzie "czołgana" w tym sezonie (zwłaszcza w pierwszych odcinkach) jeszcze nie raz ;).

Umknęła mi końcówka tego odcinka, ale jak leżała w szpitalu to miała jakieś oparzenia (tak to przynajmniej wyglądało) na szyi i twarzy.

ocenił(a) serial na 10
maciowski

ten łowca ją zaatakował , wcześniej przybrał postać Skinnera żeby ją zmylić

maciowski

Wydawało mi się, że to siniaki od tego chwytu za gardło, no i skaleczenie - pewnie od szkła, na które ją rzucił. Myślałam, że będzie miała poparzone oczy, tak jak choćby Theresa Nemmin (kobieta z dzieckiem z Requeim).

ocenił(a) serial na 10
latelamb

a miała styczność w ogóle ? bo tego łowce zastrzeliła kula w łeb

FedererKing

Miała, bo opary tej toksyny powodują oparzenia. Scully leżała na ziemi, a w tym czasie łowca w pełni się "wywewnętrznił" ;)

ocenił(a) serial na 10
latelamb

może i masz racje ale tego nie było widać, chociaż może jak przerzucił Scully przez cała długość tego pomieszczenia to sie uderzyła?

ocenił(a) serial na 9
jacva

A dlaczego - póki co nie Muldera (chodzi mi o ósmy sezon), Duchovny miał wtedy inne zajęcia czy co?

ocenił(a) serial na 10
edziuniek

kosmici go porwali :(

ocenił(a) serial na 10
jacva

Wczorajszy odcinek mnie zastanawia. Jak oni powiązali tego młodego bruneta na warunkowym z tym zniknięciem? wiem, że był w pierwszej scenie, ale nic dalej o tym nie było.

ocenił(a) serial na 10
jacva

Właśnie zauważyłam po dzisiejszym maratonie powtórkowym serialu, że stacja powycinała niektóre sceny, co bardzo mnie zmartwiło :-/ w tygodniu leciał odcinek "ROADRUNNERS", w którym Scully pojmana przez miasteczkową sektę ma zostać kolejnym żywicielem "robaka-boga" czy jak go tam nazwać :-) w dzisiejszej powtórce obcięta została scena, w której ludzie z sekty pojmują agentkę i umieszczają w niej robala, wycięto moment kiedy krzyczy by tego nie robili, bo jest w ciąży. Od razu jest przeskok do sceny jak leży na łóżku związana i ma robala już w sobie. Następnie wycięto scenę, w której Doggett wyjmuje robala i go zabija strzalem z broni, a człowiek z sekty placze, pytając dlaczego to zrobił. Nie wiem czy te sceny były zbyt drastyczne jak na wczesną godzinę emisji serialu? Wycięcie tych scen pozbawiło odcinek sensu. Jak mam teraz oglądać spokojnie dalsze odcinki skoro nie mam pewności czy nie zostały usunięte ważne sceny?

ocenił(a) serial na 10
katkaR

oglądaj lepiej te od 20 , tam jest wersja od 16 lat a te w niedziele są od 12 i te ''krwawsze'', ''ochydniejsze'' sceny wycinają

ocenił(a) serial na 10
jacva

''DeadAlive'' - Mulder is back!!!!! :)

ocenił(a) serial na 9
jacva

Już jutro pierwszy odcinek dziewiątego sezonu! :)

Szkoda że czołówkę całkowicie zmienili (poza muzyczką na szczęście)

jacva

Akurat leci ne Tele 5 odcinek 12 sezonu 7. Fajnie się ogląda, bo odcinek jest realizowany przy pomocy kamery telewizyjnej i wygląda tak jak w rzeczywistości, jakby to był dokument. W tym odcinku Mulder i Scully chcą schwytać tajemnicze stworzenie terroryzujące Los Angeles. Dobry odcinek.