Z Archiwum X

The X Files
1993 - 2002
7,9 103 tys. ocen
7,9 10 1 102861
8,4 20 krytyków
Z Archiwum X
powrót do forum serialu Z Archiwum X

mam pytanie. Chcę zobaczyć któryś z tych seriali, bo są o podobnej tematyce i obydwa mnie interesują, więc mam pytanie który jest lepszy????

pieecc

Bez porównania. Serio. Zarówno aktorstwo (życiowe role Duchovnego i Anderson - miażdżą), kreatywność formy i tematyki, scenariusz (tuzin fantastycznych scenarzystów i reżyserów z których najbardziej lubię Vince'a Gilligana - twórcę Breaking Bad), mitologia (sezony 1-7) - praktycznie to wszystko przeważa na korzyść X-Files. Mimo, że pierwszy sezon Archiwum nie zachwyca, to i tak podobał mi się bardziej niż to co prezentowało przez lata sobą Supernatural. Nie wspomnę już o kapitalności tego co się dzieje w sezonach 3-6/7.
Już o wiele lepiej za Buffy się wziąć niż za ten serialik Supernatural od CW.

ocenił(a) serial na 10
Wojtky

mi się 1 sezon podoba chociaż ze dwa odcinki beznadziejne są

napruto

jakiś "wątek miłosny"?

ocenił(a) serial na 10
pieecc

co to za pytanie który lepszy ?? no oczywiscie ,że X-files - to klasyka w najlepszym wydaniu ....taki drugi serial juz nie powstanie !!! najlepszt SF jaki powstał !

ocenił(a) serial na 10
emdma

nie tylko najlepszy serial sci-fi, ale w ogóle najlepszy serial jaki powstał

ocenił(a) serial na 9
pieecc

Powiem krótko - warto obejrzeć OBA!

ocenił(a) serial na 10
Lukasz_Artyszuk

Racja. Ale "The X files" to najlepszy serial w historii kina!!! (i niech mi tu nie pisza, że jakiś ot Domowy doktórek M.D. jest lepszy -_-) A co do "Supernatural" to też naprawdę warto!!!

pieecc

mam nadzieję, że to pytanie to prowokacja...

ocenił(a) serial na 10
pieecc

BUHAHAHAHAHAHA, normalnie rozwaliłeś mnie tym pytaniem xD xD xD

ocenił(a) serial na 10
Kroth

Hahahahahahah, pytanie rodem z kosmosa normalnie formalnie :D

ocenił(a) serial na 8
3DE

Mi się podobają oba.
Supernatural za to, że każdy sezon jest o czym innym i raczej nie ma mowy o nudzie. No i świetna postać Deana xD Ma tylko jedną wadę: jest bardzo fantastyczny.
A Archiwum za to, że jest bardziej realistyczny, tajemniczy i w ogóle. No i świetna postać Muldera xD Ale są też odcinki nudne, ale.. i tak jest świetny ;) I fakt - II poł 1. sezonu nudna.