mam pytanie. Chcę zobaczyć któryś z tych seriali, bo są o podobnej tematyce i obydwa mnie interesują, więc mam pytanie który jest lepszy????
Bez porównania. Serio. Zarówno aktorstwo (życiowe role Duchovnego i Anderson - miażdżą), kreatywność formy i tematyki, scenariusz (tuzin fantastycznych scenarzystów i reżyserów z których najbardziej lubię Vince'a Gilligana - twórcę Breaking Bad), mitologia (sezony 1-7) - praktycznie to wszystko przeważa na korzyść X-Files. Mimo, że pierwszy sezon Archiwum nie zachwyca, to i tak podobał mi się bardziej niż to co prezentowało przez lata sobą Supernatural. Nie wspomnę już o kapitalności tego co się dzieje w sezonach 3-6/7.
Już o wiele lepiej za Buffy się wziąć niż za ten serialik Supernatural od CW.
co to za pytanie który lepszy ?? no oczywiscie ,że X-files - to klasyka w najlepszym wydaniu ....taki drugi serial juz nie powstanie !!! najlepszt SF jaki powstał !
Racja. Ale "The X files" to najlepszy serial w historii kina!!! (i niech mi tu nie pisza, że jakiś ot Domowy doktórek M.D. jest lepszy -_-) A co do "Supernatural" to też naprawdę warto!!!
Mi się podobają oba.
Supernatural za to, że każdy sezon jest o czym innym i raczej nie ma mowy o nudzie. No i świetna postać Deana xD Ma tylko jedną wadę: jest bardzo fantastyczny.
A Archiwum za to, że jest bardziej realistyczny, tajemniczy i w ogóle. No i świetna postać Muldera xD Ale są też odcinki nudne, ale.. i tak jest świetny ;) I fakt - II poł 1. sezonu nudna.