ostatnio zastanawiałem się jakie seriale według mnie mają to coś - klimat fabułę i przede wszystkim są w jakiś tam sposób ambitne.
Doszedłem do wniosku, że najlepszym serialem był/jest:
1.Miasteczko Twin Peaks - za pokręconą fabułe, klimat, pełne symboli sceny etc.
2. My name is Earl za pierwsze dwa sezony - za humor (o dziwo amerykański film, a ma dobre gagi), odcinki z przesłaniem i ciepłem i za sam pomysł.
3. Rodzina Soprano - za najlepszy film o mafii od czasów Ojca chrzestnego.
4. Kompania Braci - no cóż obraz niezwykły i jedyny film wojenny, który mnie się spodobał.
5. Zastanawiałem się nad Dexterem lub Z archiwum X - wygrało Z archiwum X za klimat niepewności, który towarzyszy przez wszystkie 3 sezony.
Pozdrawiam.
Archiwum sezonów ma 9, a My name is Earl wypada niesamowicie blado w sąsiedztwie The Sopranos (!), Twin Peaksa i Band of Brothers.
Polecam The Wire, Six Feet Under, Shield - obok Rodzinki najlepsze seriale świata (dwa pierwsze też od HBO).
Archiwum rzeczywiście jest wyjątkowy, a wszystkie produkcje pokroju Fringe (zaliczona pierwsza seria), czy Supernatural (zaliczone 2 serie, porzucone oglądanie) nie dorastają mu do pięt.
dla mnie My name is Earl jest świetny - widziałem wiele seriali komediowych - żaden mnie nie bawił. A Earl - po prostu lubie postacie wykreowane przez tych aktorów i sam pomysł. Dla mnie serial na 8/10 a to wysoko ;)
a archiwum x no własnie jest wyjątkowy - odcinki prowadzące główny wątek mieszane wraz z pobocznymi historiami. Niesamowity wręcz klimat, którego brakuje w dzisiejszych produkcjach.
BTW dzięki za podane tytuły w wolnym czasie poszperam za nimi na stronach online - a jak się spodobają to obskoczę empiki
pozdrawiam
Potwierdzam. Z Archiwum X to bez wątpienia NAJLEPSZY serial jaki kiedykolwiek powstał. I nie ma co porównywać, konfrontować tej produkcji z jakąkolwiek inną. Ponieważ absolutnie nic temu serialowi nie dorówna. Oczywiście jest sporo innych świetnych seriali i dużo z nich staram się oglądać, ale ten jeden, jedyny już po wsze czasy będzie u mnie zajmował pierwsze miejsce.