Widziałam raz, bardzo dawno temu, kiedy byłam mała (i potem spać nie mogłam :P) straszny odcinek XF. Mulder i Scully znaleźli w jakimś domu, ukrytą pod schodami grubą kobietę bez rąk i bez nóg... strasznie krzyczała... I nie chodzi mi o "Home". Wie ktoś coś? Może mi się coś ubzdurało i to inny serial...? o.O
jestem w trakcie ogladania. .aktualnie koncowka 5 sezonu. ..ale nic poza wlasnie Home (swoja droga genialny. .szczegolnie kiedy wsiedli bracia do Cadillaca i zapuscili Wonderful, wonderful...) nie przychodzi mi do glowy. ..
...
dziwne , ze odpowiadam na pytanie nie znajac odpowiedzi. ..
a wiesz moze czemu oni tego noworodka zabili ?
i czemu trzymali matke pod łózkiem? masz jakas teorie codo tego ?
a załozycielce postu raczej na pewno chodzi o odcinek Home
szczerze mowiac, to ciezko powiedziec.. osoby ich pokroju raczej maja inny tok myslenia od typowego schematu. .. moze nawet z miłosci ? jakas forma opieki. . matka nie wygladala na niezadowoloną z takiego traktowania..
zeby zrozumiec morderce trzeba zaczac myslec jak on .. .chyba cos w tym stylu mulder powiadal. ? > . ..
kluczowym zdaniem moze byc te jakie ta matka wypowiada do Scully cos w stylu : "od razu widać że nie ma pani dzieci, nawet nie wie pani co dziecko może zrobić dla matki..." cos w tym stylu, pewnie to ona namowila ich do zabicia tego porucznika i jego zony, a oni moze ja schowali pod łóżko bo spodziewali się tego najścia naszych agentow, wiec to miała byc po prostu dla niej kryjówka...a z tym noworodkiem to gdzies przeczytalam ze zabili je bo mialo zbyt duzo defektow i i tak by nie przezylo...
w kazdym badz razie ten odcinek jest najstraszniejszy... teraz co obejrzalam calusari 21 odcinek 2 serii i musze przyznac ze tez miałam ciary na plecach
no tak . Home byl straszny. .no i ta scena kontrastowa o ktorej wczesniej juz pisalem. .. z ta piosenka. .miazga dla mnie. .
i z pierwszego sezony wyjatkowo dobrze wspominam Darkness Falls . .. i znowu mam jedną szczegolna scene. ..najpierw jest mowa, ze zostala tylko jedna zarowka i tak wkreca ja ostroznie ktos.. a pozniej te robaczki zielone dosiegaja Scully. .. i i ta scena kiedy ona sie tak rzuciła ze strachu i uderzyla zarowke. . to bylo genialne jak ona to odegrala i to roztelepane swiatlo i swiadomosc ,ze zbicie zarowki oznacza smierc. ..intensywnie te scene przezylwalem ;}
oni tej żarówki nie zbili, jakos dotrwali do rana, ale okropna byla scena jak te robaczki dopadly ich w samochodzie tak juz pod koniec, myslalam kiedys ze tego nie przeżyja albo cos, a tu jednak ich odnaleźli...
teraz sobie odświeżyłam pamiec i obejrzalam odcinek Calusari, o chlopcu ktory mial zmarlego brata bliźniaka który go opętał, no to bylo dosyc przerażające, teraz przymierzam się do obejrzenia X-COPS
nie pamietam X-cops . . to z 7 sezonu. . ja wlasnie jestem teraz na 7. ..ale na poczatku, trzeci odcinek (Hungry zdaje sie.._) mam kilka dni zastoju, bo sie wzialem za cos innego i nie moge znalezc czasu, zeby ogladac. .ale wkrotce rusze . ;}
w ogole to jestem pod wrazeniem 6 sezonu. .byl taki inny niz inne. .. jakby demoniczny, psychologiczny. . .. zobaczymy co bedzie dalej, bo nie bardzo pamietam kolejne odcinki. .daaawno je ogladalem. .
esz z tego wszystkiego sobie obejrze ten Hungry, bo sie juz wkrecielm:}
ja to tak sobie na wyrywki oglądam jak na razie ..teraz obejrzalam dzis X-cops i Sanguinarium - ten drugi to po prostu okropność i straszne i okropne w jednym...
za niedługo obejrze sobie The Host
no ja jestem po hungry o glodzie muzgowym. >
co myslisz o komediowych odcinkach archiwum ? ja raczej nie jestem zwolennikiem komedii, ale ten humor Cartera bardzo mi podchodzi. .>
z tego co widze to wybierasz do ogladania te bardziej obslizgle >;}
komediowe odcinki jak Small Patatoes hehe tez lubie ten humor ogladając Humbug gdzie akcja dzieje sie w cyrkowym miasteczku tez co chwile nie moglam powstrzymac smiechu np scena pogrzebu poczatkowa xD to sie nazywa czarne poczucie humoru
tak jak na razie wybieram sobie te straszniejsze* odcinki weszlam sobie tutaj w taki temat na forum o tych odcinkach i tak sobie wybieram ;)
ja od siebie polecilbym CI Grotesque . . 14 odcinek 3 sezon.
klimatyczny i zaliczylbym do tych straszniejszych .. . >
ooo to sobie obejrze,dzięki za polecenie :) przymierzam się do obejrzenia The Field where I die jakos tak, chcialabym go sobie przypomnieć