PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=36607}

Z Archiwum X

The X Files
1993 - 2002
7,9 102 tys. ocen
7,9 10 1 102195
8,2 22 krytyków
Z Archiwum X
powrót do forum serialu Z Archiwum X

Napiszcie mi proszę, w którym sezonie Scully i Mulder zostali parą?
Bo nie pamiętam od którego sezonu przestałam oglądać, a chciałabym sobie uzupełnić przed styczniową premierą?

terrabzdeta

Po mojemu oni byli "parą" od samego początku :D Koniec i kropka :D To jest serial fantastyczny a nie soap opera :D

StatusQuo

Bardzo pomocny ten twój wpis...

terrabzdeta

No bo to nie jest soap opera typu "moda na sukces" tylko serial o zgoła czymś innym. Po co tu dociekać kto z kim i od którego odcinka jak trzeba rozwiązywać inne zagadki i intrygi :D A jak już tak bardzo chcesz wiedzieć to obejrzyj sobie serial od początku i zalecam skorzystać z pauzowania :D hahahahah :D Może coś dojrzysz w oczach Scully :D lub Foxa :D hahahaha

StatusQuo

Chyba masz problemy ze słowem pisanym, skoro w ząb nie zrozumiałeś sensu pytania.

terrabzdeta

Trudno powiedzieć, czy w serialu byli parą, gdyż dopiero w drugiej kinówce widzimy, że mieszkają razem i dzielą wspólnie łóżko.
Spróbuję jednak odpowiedzieć na Twoje pytanie.

W szóstym i siódmym sezonie obserwujemy jak relacje SiM stają się bliższe, ale nic nie jest podane na tacy. W siódmym sezonie widzimy pierwszy prawdziwy pocałunek bohaterów (ale to z okazji Nowego Roku), a w jego finale Scully dowiaduje się o czymś, co było niemożliwe (nie chcę zdradzić szczegółów, jeśli jeszcze nie widziałaś tego sezonu). Ósmy sezon to kontynuacja tej niemożliwej rewelacji, a także nowy partner u boku Scully, który dołącza do Archiwum X. Dziewiąty sezon to już nowa para agentów z pomocną Scully u boku.

Podejrzewam, że oglądałaś do siódmego sezonu, ale tylko zgaduję ;)

maciowski

Dzięki:)
Właśnie coś mi się obiło o uszy, że oni byli parą, a że tego nie oglądałam, to chciałam jakoś to sobie umiejscowić.
Zaczęłam w kocu od piątego sezonu i chyba masz rację, bo piąty częściowo pamiętałam, a szóstego już niespecjalnie. Chociaż mam jakieś przebłyski, więc może oglądałam co któryś odcinek.
W każdym razie dziękuję i wszystkiego dobrego w nowym roku życzę:)