Czy ktoś mi może wytłumaczyć fenomen numerowania odcinków w 22 numerze??
Też się wściekłem !!! Tym bardziej, iż zwróc uwagę, że od początku 4 sezonu jest systematycznie coraz bardziej mieszane :/ ... Trochę niepoważne zagranie ze strony DeAgostini, które nie wiem co może miec na celu... Chyba zniechęcanie klientów ;(
Postaram się wyjaśnić. Z numeracją odcinków w wydaniu DA wszystko jest w porządku, chociaż mieli wpadkę w jednym numerze drugiego sezonu. Chodzi o to, że numeracja w postaci "NumerSezonuXNumerOdcinka" (np. 4x11) oznacza kolejność produkcji poszczególnych odcinków, ale nie zawsze pokrywa się to z kolejnością emisji poszczególnych epizodów. Kolejność, która jest prezentowana w wydaniu DA, jest zgodna z pierwotną emisją odcinków w Stanach (według takiej kolejności powinno się oglądać epizody TXF;), taki był zamysł Chrisa Cartera i jego spółki. Numeracja typu 4x11 pokazuje nam tylko, że ten epizod był produkowany jako jedenasty w czwartym sezonie, nic więcej. Mam nadzieję, że już jest to zrozumiałe ;)
Człowieku, szacunek. Jeśli jest jak mówisz to gratuluję wiedzy... To raz. I bardzo mnie uspokoiłeś, to dwa :) Dzięki wielkie
Miałem taką cichą nadzieję, że będzie właśnie jakieś takie wyjaśnienie tego fenomenu :) Dzięki.
w pierwszym numerze byla lista z opisem poszczegolnych wydan i w czwarty sezon jest wydawany wedlug tej listy czy nie??