PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=713334}

Z Nation

2014 - 2018
6,7 11 tys. ocen
6,7 10 1 10968
Z Nation
powrót do forum serialu Z Nation

Dałabym 8, ale...

ocenił(a) serial na 7

Nie pasują mi pewne nieścisłości, jak najpierw wymyślanie niezniszczalnych zombie, czy jakichś dziwnych radioaktywnych, których Murphy nie mógł kontrolować, a później totalne rezygnowanie z tego.
To samo tyczy się pewnych wątków jednoodcinkowych, jak na przykład ten z tirem - brak wyjaśnienia, po co ktoś miałby robić coś takiego. Choć cześć mnie rozumie, że chyba tak miało być z częścią odcinków, bo po prostu tak miał wyglądać ten serial. Miał być dziwny, ciekawy, czasem miał szokowac, czasem przerażać, czasem namieszać człowiekowi w głowie.
No i nie do końca rozumiem różnice w zachowaniu Cassandry a 10k po ugryzieniu przez Murphy'ego, bo mam wrażenie, że bez powodu zupełnie inaczej to na nich wpłynęło.
Sama przemiana Murphy'ego też jest dziwna. No i dlaczego Warren, skoro też była martwa nie miała potrzeby jeść mózgów, ani nic takiego. W sumie Murphy miał trochę takie potrzeby a 10k na przykład nie.

Figula

Może na tym miał polegać zamysł twórców.Jak dla mnie całość świetna,bo jest to serial który nie zmusza do myślenia a w odcinkach można dopatrzyć się naleciałości z innych filmów.Podoba mi się idea że na każdą nową przeszkodę jest odpowiedz ...to apokalipsa.Co do Warren ona nie została ugryziona tylko postrzelona kulą która przeszła najpierw przez Murpy'ego.I nie było wzzmianki że Warren umarła.Może nie odczuwali potrzeby jedzenia mózgów bo nie zostali ugryzieni przez zombie?Zgaduję.

ocenił(a) serial na 7
Figula

Również po skończeniu nurtuje mnie ten odcinek z tirem i wychodzeniem z tych skrzyń. Mogli to rozwinąć, bo był to jeden z ciekawszych fragmentów czwartego sezonu