PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=713334}

Z Nation

2014 - 2018
6,7 11 tys. ocen
6,7 10 1 10968
Z Nation
powrót do forum serialu Z Nation

Skoro pies może być zombiakiem to czemu ocalałych nie atakują koty zombie, ptaki czy wiewiórki? To tylko jedno z wielu niedociągnięć serialu, a jestem dopiero w połowie drugiego odcinka...

lysaga

No bo psy zombiaki zjadły koty zombiaki które wcześniej zjadły wiewiórki zombiaki bo widziały jak one zjadają ptaki zombiaki.

Kobra83

Wirus działa inaczej na różne gatunki ;)

piterjupiter

Znaczy działa tak jak akurat jest na rękę twórcom. :)

lysaga

I tak najfajniejszy jest niedźwiedź-zombie:)

ocenił(a) serial na 6
lysaga

Nie warto oglądać jest po prostu nie przemyślany i przesądzony

dawidtsy

Fabuła jest dziurawa jak ser szwajcarski, serialowi brakuje konsekwencji i nie wielu innych. Mimo to oglądając można się dobrze bawić, mając na uwadze, że to tylko głupawy odmóżdżacz i nic ponadto. Ktoś może powiedzieć, że od filmów o zombiakach ciężko wymagać realizmu, ale Z Nation przegina - niemal na każdym kroku i to tak bezczelnie, że warto się zastanowić czy przypadkiem nie jest to zamierzone.

lysaga

i wielu innych*

ocenił(a) serial na 6
lysaga

Na pewno nie jest to zajmierzone po prostu słabi scenarzyści i cała ekipa filmowa... Ale myślę że i tak do końca obejrzę:)

dawidtsy

Na pewno jest to zamierzone. Serial jest ewidentnym pastiszem tematu o zombie. Z resztą pojawiają się też odwołania do takich filmów jak Sharknado. Myślę, że to mówi samo za siebie. Scenarzyści dobrze znają kiepskie filmy, pastisze, parodie, etc. i sami wzorują Z Nation na coś takiego, aczkolwiek nie da się ukryć, że z dziurami fabularnymi to mocno przeginają momentami

ocenił(a) serial na 7
Tyraf

I tak ten serial należy traktować. Jako pastisz, coś bardziej w stylu komediowego horroru. Pod żadnym pozorem nie brać na poważnie i wtedy można oglądać.

ocenił(a) serial na 6
PIOTREKPK19

Proponuję ,,cmentarne wrota" ale po "wspomagaczach" nigdy się tak nie uśmiałem na horrorze:)

ocenił(a) serial na 5
Tyraf

'Oczywiście, że znają Sharknado skoro je wcześniej wyprodukowali :P