PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=745588}

Z archiwum X

The X Files
2016 - 2018
7,0 14 tys. ocen
7,0 10 1 13843
5,2 5 krytyków
Z archiwum X
powrót do forum serialu Z archiwum X

Oglądałem kiedyś Z Archiwum X. Po latach, z wielkim sentymentem i wspomnieniami z dzieciństwa, powróciłem i zacząłem oglądać ponownie wszystkie 9 sezonów, zajeło mi to jakieś 6/7 lat.
W zeszłym tygoniu skończyłem ostatni odc. 9 sezonu. Dorze się złożyło, że mogłem zabrać się za najnowszy sezon z 2016 roku. Tak więc wczoraj oglądanąłem pierwszy odc. i... byłem w szoku! Z wrażenia chyba się postarzałem, dopadło mnie przygnębienie i pękło mi serce. Dlaczego? Cholera!...
Doświadczyłem bardzo dziwnego uczucia. Z szokowała mnie metamorfoza aktorów. Szczególnie gdy ujrzałem Scully! Jeszcze kilka dni temu widziałem młodziutką i seksowną Dana Scully, a tu nagle widzę starszą panią jakby zmarnowaną.
Znów zrozumiałem jak ludzie zmieniają się z biegiem czasu. Najgorsze jest to, że dla mnie ten czas trwał zaledwie kilka dni po czym ujrzałem odległą przyszłość.
Czuję się jakbym został uprowadzony przez kosmitów, czas dla mnie stanął w miejscu, a zaledwie po kilku dniach po powrocie do tego samego świata, przyjaciele są już starzy i z trudem przełykam ślinę gdy widzę moją ukochaną Dana Scully...

Jednak całe nowe Archiwum X jest takie samo jak było, gra Scully i Muldera także bardzo dobra jak kiedyś, nic się nie zmieniło tylko aktorzy starzy.

Dla mnie i tak był to gwałtowny cios w serce.

Scully naprawdę wygląda kiepsko, jakby zmarnowana przez życie. Mulder z wiekiem wygląda bardzo podobnie, co prawda starszy dziadek, ale Scully... Nie wierzyłem własnym oczom.

ocenił(a) serial na 7
benburney

No Scully wygląda tragicznie, nie widać jej spod tapety

rozkminator

a może na odwrót.
Oglądnąłem właśnie 3 odc. i jestem milo zaskoczony. Nie tylko Scully wygląda znacznie lepiej i seksowna z niej torpeda w tym odc (w pierwszym wyglądała jak tup!)., ale i sam odcinek jest bardzo dobry! Motyw z muzyką połączenia w tel. Muldera trochę przesadzony, ale bardzo zabawny. Na pewno wiele osób kiedyś taki dzwonek miało :D

Tak sobie ostatnio myślałem nad nowym sezonem. Zrobili go tak samo jak kiedyś, nawet wejście do serialu (motyw) jest takie samo (a wiadomo, że już w sezonie 9 było zmienione) tutaj pozostawili wszystko na swoim miejscu. Ale czy nie lepiej byłoby wprowadzić coś więcej niż to co już było? Brakuje mi Muldera, który walczy jak fanatyk w poszukiwaniu prawdy. Sceptycznej Scully, która jest alternatywą myślenia Muldera. Świetne połączenie. Teraz to po prostu nowe sprawy bez większych emocji. Są bo są i już. Zważając na wiek aktorów powinni wymyślić coś bardziej głębszego, coś co wbiłoby nas w fotel. Ale tego nie ma i wielkiego wrażenia nowy sezon na mnie nie robi. No może trochę bo to w końcu Archiwum X z bardzo fajnymi postaciami. No, ale mogli ruszyć główką by świetny Duchovny i Anderson zagrali na miare swojego poziomu.

Jeszcze tylko dodam, że tak jak w starych sezonach tak i teraz gra aktorska Scully bardzo mi się podoba i mógłbym stwierdzić, że gra lepiej niż Duchovny.

użytkownik usunięty
benburney

7 lat? Szacunek. Ja ogladam od grudnia i jestem na szóstym.