PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=745588}

Z archiwum X

The X Files
2016 - 2018
7,0 14 tys. ocen
7,0 10 1 13806
5,2 5 krytyków
Z archiwum X
powrót do forum serialu Z archiwum X

Jakoś tak wyszło że w życiu nie widziałem odcinka tego serialu, więc moje pytanie - ile jest w tym sci-fi? Nie jestem fanem gatunku ale zastanawiam się czy nie zerknąć na nowy sezon.

użytkownik usunięty
soxterix

Tak pokrótce? Kure@sko dużo.

ocenił(a) serial na 7
soxterix

Praktycznie cały serial kręcił się wokół obcych, dziwnych stworzeń z kosmosu i wybryków natury (też z winy obcych) Po premierze filmu kinowego, jest ich jeszcze więcej.

Tak, sporo.

ocenił(a) serial na 10
soxterix

Polecam oglądać od pierwszego sezonu.

soxterix

Ale Ci zazdroszczę: móc obejrzeć wszystkie sezony, nie widząc ich wcześniej. Koniecznie obejrzyj całość zanim zabierzesz się do nowego. "The X Files" to mieszanka sci-fi, horroru i dramatu. Osobiście wolałam te odcinki nie dotyczące obcych. Do dziś uważam, że to najlepszy serial :)

blackfield1

Dzięki za odpowiedzi. Mogłem przeczytać opis serialu i nie byłoby pytania ale z jakiegoś nieznanego mi powodu byłem przekonany że to coś na kształt Zagadek Los Angeles czy innych tego typu seriali (nie żebym widział którykolwiek z nich).

Mam jeszcze jedno pytanie. To jest serial, w którym w każdym odcinku rozwiązują inną sprawę/zagadkę czy skupia się na głównym wątku ciągniętym przez cały sezon?

soxterix

Sporo odcinkow jest "niezaleznymi" historiami, ale jest tez wspolny watek - os historii - ktora ciagnie sie przez wszystkie sezony i czesc odcinkow odnosi sie tylko do tego watku, ktory niestety troche za bardzo sie "wil i gmatwal" podczas 10 lat trwania serialu. Ogolnie polecam - serial najlepszego sortu, chociaz na pewno sie mocno zestarzal przez te lata, a uplyw z X-files niekoniecznie tak jak z dobrym winem;)