PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=792922}

Za marzenia

2018 - 2019
6,6 1,1 tys. ocen
6,6 10 1 1130
Za marzenia
powrót do forum serialu Za marzenia

Po kilku latach od premiery odświeżyłem sobie ten serial i mimo że drugi sezon jest znacznie gorszy od pierwszego produkcja ta nosi w sobie jakiś taki fajny hipsterski sznyt którego nie spotkałem w innych produkcjach TVP (no może jeszcze trochę w ''Artystach"),bardzo fajnie że skupia się na perypetiach młodych ludzi w wielkim mieście,mimo wszystko szkoda ,że z powodu niskiej oglądalności nie powstał trzeci sezon.

ARSENDISidm

zwłaszcza ,że końcówka drugiego sezonu była bardzo tajemnicza i intrygująca

ARSENDISidm

Ale sam drugi sezon rzeczywiście trochę słabszy. Nagromadzenie tych wariactw w stosunku do I sezonu było chyba jednak zbyt duże, no i przede wszystkim niepotrzebnie rozbili fabułę na tyle nowych postaci - lepiej to wypadało, gdy skupiali się na trójce głównych bohaterów, historia była spójniejsza.
Mimo to, szkoda, że nie pociągnęli jeszcze jednej serii, to na pewno było coś innego, niestety większość odbiorców tv nie ma zbyt wyrobionego gustu, wolo bzdury - byle podawane śmiertelnie poważnie, dlatego tyle telenowel zaśmieca ramówkę.

jan_niezbedny0

PS. Autokorekta : oczywiście - wolĄ, a nie "wolo" :)

jan_niezbedny0

To prawda, za duzo dziwnych wątków w drugim sezonie, ta wokalistka grana przez Anne Muchę, ten dzieciak, ksiądz, dyrektorka, trochę to męczyło

ARSENDISidm

No, ją to w sumie dodali po to, by wymyślić perypetie dla postaci Bartka, więc ujdzie i co by nie mówić, zagrała tę idiotkę b. dobrze. Mnie bardziej chodziło o te rozbudowane osobiste wątki z rodzicami Zośki, ojcem Anki (nie wiedzieć czemu zmienił mu się charakter, z zasadniczego, nadętego sztywniaka, nagle taki luz?...) itd.
Poza tym scenarzystom się gdzieniegdzie przysnęło, stąd np. inne imię tego samego oszusta matrymonialnego. To już niestety niechlujstwo.

jan_niezbedny0

No tak, między innymi te wątki też miałem na myśli