to film o Saulu
z 4 lata temu skonczylem breaking bad i kazdy polecał "film" o saulu, a teraz patrze a to serial i jeszcze 5 sezonow XD
albo cos mylę i jest jakis film np o czlowieku klonie obamy 1:1 co rzadzil mc donaldem ;p
dobry jest ten serial? toczy sie klimatem jak BB?
Powiem nawet, że w niektórych aspektach jak np. psychologia postaci, dialogi lepszy od BB
nawet śmieszny ten 1 sezon był szczególnie wielokrotne akcje z naklejkami na parkingu hahaha, i sama postac soula jest śmieszna i ta jego fura :D
Dość śmieszne są właśnie sytuacje jak Saul kombinuje i wychodzi z beznadziejnej sytuacji zwycięsko. Nie chcę spoilerować, ale powiem, że wątek z Galem - tym jajogłowym z BB jest prześmieszny. A serial podobnie jak BB z sezonu na sezon coraz lepszy. Także zazdroszczę, bo mi zostało tylko 3 odcinki teraz i sezon za rok do oglądnięcia :'(
W BB postać Waltera była szybciej "budowana" niż postać Jimmiego tutaj... U mnie ten serial powoduje, że wracam do BB...
Rozwój postaci i ich jest motywacja psychologiczna dużo lepsza niż w BB. Za to jest mniej wątków sensacyjnych w pierwszych 3 sezonach, serial ma wolniejszą akcję i tym stylistycznie trochę różni się od BB więc nie wszystkim fanom BB może przypaść do gustu. Na początku to bardziej serial prawniczy niż kryminalny. Ale za to rozwinięcie historii postaci z BB to majstersztyk - zarówno fabularnie wszystko się stopniowo zazębia ale i mamy mnóstwo easter eggów dla fanów BB.