PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=697645}

Zadzwoń do Saula

Better Call Saul
2015 - 2022
8,4 87 tys. ocen
8,4 10 1 87006
8,7 32 krytyków
Zadzwoń do Saula
powrót do forum serialu Zadzwoń do Saula

Jakaś dziwna naiwność, mało wiarygodne zwroty akcji, niby zwycięstwo sprawiedliwości, cuda jakieś. Naprawdę mam uwierzyć, że twardy jak skała Saul nagle poświęca swoje życie, żeby zaimponować, odkupić się w oczach swojej miłości? Miłości, która z pełną premedytacją prześladowała Hamlina, ale po latach od jego bardzo przypadkowej śmierci, nagle postanawia złamać swoje życie i przyznać się do bycia świadkiem morderstwa. I jeszcze to poczucie winy Saula po śmierci brata, amnifestowane gorliwą przemową w sądzie. Tego samego człowieka, który traktował go z góry, jak nieudane beztalencie i który był skłonny go zniszczyć z czystej niechęci i przedawkowanej pychy. Dziwne motywacje bohaterów. Trudne, pokręcone postaci, które nagle postanawiają być czyste jak łza. W Breaking Bad też było ukrywanie się w podłych warunkach, nawroty raka i smutna śmierć a wszystko działo się jakoś dziwnie szybko i w oderwaniu od wcześniejszego przebiegu akcji. Pełne wyleczenie z nowotworu, ale oczywiście gwałtowny nawrót choroby. Ucieczka za pośrednictwem ludzi, którzy mogą wszystko, ale lądowanie w jakichś marnych i mało bezpiecznych miejscach w US. Tymczasem wyjazd do Meksyku i dalej w świat, wydaje się aż nazbyt oczywisty. Wolałbym oglądać te seriale bez ostatnich odcinków, bo zupełnie zabijają zabawę...

ocenił(a) serial na 8
alter_karamba

O wlasnie mam ten sam problem, poprzednie sezony to 9/10 czasami 10/10, po prostu cudo. A ostatni to zwroty akcji pozbawione umotywowania fabularnego. Dodatkowo czern i wolne tempo w pierwszych odcinkach finalowego sezonu dawaly nastroj konca, katastrofy. Potem z kazdym odcinkiem coraz mniej dynamiki, coraz wiecej 1 odcinek to 1 dialog, ktory pcha fabule do przodu, reszta odcinka to pustka. Final mnie zawiodl. Moje prywatne oczekiwania co do konca to final jak Saul sam zostaje w cos uwiklany i oszukany przez innych, w wyniki przekretu zaplanowanego przez innych bierze wine za kogos, przymusowo - wieksza ryba pozera mniejsza, koniec przeslizigiwania sie przez uchylone drzwi.