A więc teraz tu wszyscy fanatycy BB się przeniosą, miło mi znów powitać :)
Na otarcie łez będzie uśmiech na mordach za rok dzięki naszemu kochanemu prawnikowi!
Trzeba szampana otworzyć na tę specjalną dzisiejszą okazję.
Dzięki Saul'owi radość wreszcie zagości w naszych sercach ! Ten facet jest genialny, każda scena z nim w BB to mistrzostwo.
Rok szybko zleci.
Jestem ciekaw jak będą pokazane jego początki, może w serialu zobaczymy czy był z niego taki cwaniaczek od początku, czy może się tego od kogoś nauczył :D
Pewnie scenarzyści nie cofną się za bardzo w czasie, wątpię żeby pokazali karierę młodszego Saula ;)
Myślę, że z czasem nauczył się być szczwany, jak to było w przypadku Walta ;) Ja jestem tylko bardzo ciekawa w jaki sposób nawiązał współpracę z Gus'em i jego ziomkami.
Jak to zawsze nasz kochany Saul mawiał: 'I know a guy, who knows a guy, who knows a guy'. Pewnie jakoś tak. Może jacyś wspólnicy Gus'a wpadli, musieli sobie znaleźć adwokata i trafiło na Goodmana :)
Hmmm, ciekawe. Zauważ, że Gus był bardzo ostrożny w kreowaniu swojego idealnego wizerunku. Dlaczego więc w razie problemów jego wspólnicy zwróciliby się do Saula, skoro ten nie był poważanym adwokatem w środowisku i mógł swoją znaną osobą ściągnąć uwagę policji na poczynania Gus'a ? ;)
Możliwe, że to były czasy kiedy Saul jeszcze nie był tak znaną osobistością i właśnie dzięki kryminalnym poczynaniom Gusa i jego partnerów wyrobił sobie markę, wygrywając coraz to nowsze sprawy w sądzie. Wiadomo, że ktoś kto gra nieuczciwie ma większą szansę wygrania, a po tej stronie musiał stać Goodman skoro pomagał Fringowi. I tak oto zwyciężając coraz to częściej stał się kimś znanym i poważanym w Albuquerque :)
Przykład? Goodman vs prokurator. Przypuśćmy ten drugi ma świadka który widział co robi klient Saula. Gdyby gra była uczciwa, to z pewnością nasz adwokacik by przegrał z kretesem, ale że w trakcie procesu do sprawy przyłączył się chociażby Mike na zlecenie Fringa i po cichu zdjął kapusia, to nagle szala przechyla się na Goodmana. Wygrana sprawa jest? Jest! Pomnożyć razy 100-200 i mamy naprawdę zacnego adwokacika na rynku :)
Ciekawa teoria, załóżmy, ze tak było :) Tylko dlaczego po tych wygranych sprawach i sukcesach na koncie Saul bawiłby się w idiotyczne promowanie swojej osoby w telewizji ? Nie potrzebował licznej klienteli. Zresztą pewnie pamiętasz jakiego typu ludzie siedzieli u niego w poczekalni biura. Na pewno to nie byli gangsterzy, dzięki którym można się wzbogacić ;) Chyba, że to była przykrywka taka sama jak Los Pollos Hermanos dla Gus'a. Saul chciał grać przed wszystkimi totalnego kretyna żeby policja nie uważała go za osobę zdolną do współpracy z bossami narkotykowymi ;)
O widzisz, możliwe! Może nawet sam Gustavo podsunął mu ten pomysł, żeby się zanadto nie wychylał, a takim głównym jego nadzorcą był właśnie sam Mike, którego tak bardzo się Saul obawiał :)
I oczywiście Better Call Saul zagościł jako najważniejszy serial na liście, który chce się teraz zobaczyć :)
Zapewne długo nic go nie przebije! Gilligan podobno ma mieć swój udział też w jakimś science fiction, a że ma doświadczenie z Archiwum X to będzie ciekawie.
Nic nie wiadomo jeszcze, jedynie że ma być odwrotnie jak w BB (80% dramat, 20% komedia), a tu będzie 80% komedia, 20% dramat. Jesse i Walter mają pojawić się w którymś z odcinków. Pewnie trailer zobaczymy dopiero w 2014.
Przed (prequel). Pewnym jest, że gościnnie wystąpi Mike, a nie wykluczone że zobaczymy także Waltera i Jessego.
Akcja ma się dziać przed wydarzeniami z Breaking Bad (czyt. poznanie Mike'a) i w trakcie fabuły BB (poznanie Waltera i Jessego). Ale głównie będzie to prequel, czyli właśnie przed.
Wystąpienie Jessego jest prawdopodobne, bo już przed wydarzeniami z BB siedział w biznesie narkotykowym, tyle, że na mniejszą skalę, ale co do Waltera mam wątpliwości, chyba, że Bryan zgodzi się na parę gościnnych wystąpień jako powiedzmy klient w sklepie albo zwyczajny przechodzień, który przewinie się gdzieś w scenie z powiedzmy Saulem. Byłoby to całkiem w stylu BB, taka mała, ukryta ciekawostka, coś jak z różowym misiem z SE2, który pojawił się w 4 albo 5 sezonie wiszący na drzewie na 2 planie :D.