PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=697645}

Zadzwoń do Saula

Better Call Saul
2015 - 2022
8,4 87 tys. ocen
8,4 10 1 87006
8,7 32 krytyków
Zadzwoń do Saula
powrót do forum serialu Zadzwoń do Saula

Wyśmienity serial

ocenił(a) serial na 10

Po obejrzeniu całego sezonu mogę powiedzieć jedno - serial jest wyśmienity, świetne postacie, całkiem interesująca fabuła.
Mimo ze serial dzieli uniwersum z Breaking Bad, to mimo wszystko w zasadzie poza postaciami i ich historią nie ma nic wspólnego z pierwowzorem, idzie swoimi własnymi śladami, ma własny styl opowiadania historii, własny klimat.
Na początku trudno mi było się z tym pogodzić, tym bardziej ze ostatnie 3 sezony Breaking Bad miały tak spory rozmach, tak mocno trzymały w napięciu i były niesamowicie brutalne i wstrząsające ze myślałem ze Vince pójdzie w tym samym kierunku w Better Call Saul. Ale ten serial toczy się swoim rytmem, powoli, na spokojnie opowiada genezę powstania jednego z najlepszych prawników w historii seriali telewizyjnych, podobnie jak w BB, serial idealnie skupia się na ukazaniu psychiki postaci. Zasłużona 9, chociaż nieco brakuje mi tego bardziej ponurego klimatu Breaking Bad.

Asvers

Wszystko przed nami :)

ocenił(a) serial na 9
Asvers

Mam bardzo podobne odczucia po obejżeniu 5 odcinków

Asvers

Jak ktoś chce obejrzeć sobie 2 odcinek z 2 sezonu przed premierą, polecam serdecznie film ynet.e u/ondo540/9/3866 (Usuńcie spacje z linku) Z napisami po Polsku oczywiście :)