PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=697645}

Zadzwoń do Saula

Better Call Saul
2015 - 2022
8,4 87 tys. ocen
8,4 10 1 87019
8,7 32 krytyków
Zadzwoń do Saula
powrót do forum serialu Zadzwoń do Saula

Zapowiedzi

ocenił(a) serial na 10

W Breaking Bad w jednym z sezonów kilka odcinków otwierały ujęcia różowego miśka bez oka. Były to sceny wyrwane z przyszłości, oczywiście z chwili po katastrofie lotniczej. W pierwszym odcinku Better Call Saul mieliśmy coś podobnego. Też czarno biała stylistyka, też brak powiązana z resztą odcinka. Tak się zastanawiałem - po co ta scena? Na początku o niej zapomniałem, uznałem, że to przeszłość, a nie przyszłość. Ale w sumie do tej pory Jimmy nie korzystał z pseudonimu Saul Goodman, a w reklamie którą oglądał na kasecie tak. Może na przykład nasz protagonista się załamie i rzuci na jakiś czas pracę prawnika? Jak myślicie? Nie wiem, może coś źle zrozumiałem. Warto też zauważyć, że misiek zapowiadał śmierć Gusa Fringa. Można coś w tym kierunku szukać.

ocenił(a) serial na 8
biboktymon

Na pocżatku pierwszego odcinka było pokazane co się działo z Jimmym po zakończeniu BB. Widać że zmienił tożsamość, zostawił starą prace. Na kasetach miał stare spoty swojej firmy

ocenił(a) serial na 10
seba14121996r

Ale to jest pewne, czy się domyślasz?

ocenił(a) serial na 10
biboktymon

No w sumie sporo to tłumaczy.

ocenił(a) serial na 8
biboktymon

chyba pewne

ocenił(a) serial na 8
seba14121996r

widać było jak w cukierni się ukrywał i srał jak spojrzał na tego łysego. Bał się że po tych wydarzeniach z bb poplecznicy gusa itd go dopadną

ocenił(a) serial na 8
seba14121996r

przecież to było bardzo jasno wytłumaczone, w połączeniu z zakończeniem Breaking Bad oraz słowami Saula,z któregoś z odcinków z BB, że założy swoją piekarnię - wszystko się zgadza. Jeszcze ten wąs i strach przed łysym gościem, no i oglądanie kaset z nostalgią w oczach. Bardziej nie mogli dać do zrozumienia, że to są sceny po BB, chyba, że napisaliby przed scenami "A TERAZ SCENA PO BREAKING BAD" i "A TERAZ SCENY Z OKRESU PRZED BREAKING BAD" :p

ocenił(a) serial na 8
prowned

*nawet nie tyle, że założy a będzie co najwyżej managerem jakiejś piekarni, a powiedział to kiedy ustalał sobie nową tożsamość u naszego speca od zmiany ID

ocenił(a) serial na 8
biboktymon

A potem oglądał reklamy ze swojego poprzedniego życia, więc na pewno działo się to po BB ;)

ocenił(a) serial na 9
biboktymon

ja też od początku uważałem, że to jest scena po BB - sam Saul pod koniec BB mówił że co najwyżej będzie menagerem w jakiejś piekarni, a video które oglądał to nostalgia za dawnymi czasami + ten strach w oczach kiedy myślał, że ktoś go rozpoznał

ocenił(a) serial na 8
Zuku1916

Mnie ciekawi czy będzie jakaś kontynuacja tego co z Saulem po BB. Czy będzie to tylko ta jedna scena i pokaz Godmana jako człowieka który już zawsze będzie musiał oglądać się za siebie i bez powrotu do swojej branży czy jednak reżyser jakoś pociągnie ten wątek dalej ;)

ocenił(a) serial na 8
Zuku1916

Scena jest na bank po BB bo przewidziana przez samego Saula:

https://www.youtube.com/watch?v=ZRQnC7REn2Y